Tilaa

Iniö, Bruddalsviken

Tiedot

Koordinaatit:
60°24,3' P, 21°22,6' I
Satamanro:
954
Merikartta:
D 725
Vieraspaikkoja:
30
Syvyys:
2-2,,5 m aallonmurtajan sisäpuolella, ulkopuolella 4 m
Kiinnitys:
poiju, kylki
Satamamaksu:
15 €
Yritys:
Björklund Båtslip
Yhteyshenkilö:
Åke ja Taina Björklund
Puhelin:
02 463 5343
 • Palvelut

 • astianpesupaikka
 • jätehuolto
 • kaasu
 • kahvila
 • kauppa
 • kioski
 • leikkipaikka
 • luontopolku
 • pesutupa
 • polkupyöränvuokraus
 • polttoaine
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • tulentekopaikka
 • uimaranta
 • venehuolto
 • veneluiska
 • vesi
 • wc
 • Wlan
<h2 style="text-align: left;">2018</h2> <p style="text-align: left;">Neste, puh. 0400 525 406, 02 463 5343</p> <p style="text-align: left;">Bens 95 ja 98, D</p> <p style="text-align: left;">A 24/7 K+S</p> <p style="text-align: left;">Avoinna arkisin klo 9-21, la-su klo 10-21</p>

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2018: 

Thai Ravintola Bruddalsviken ★★★★★

Tosi tunnelmallinen paikka ja hyvää ruokaa. Niinkin pienestä paikasta kuin Iniö löytyy Thairavintola, jossa kokkaa ihan oikea thaimaalainen. Ei aina tarvitse syödä saaristolaismenua tai pizzaa, vaan voi matkata makujen maailmassa Thaimaahan.

Lukijamme suosittelevat: Parasta on Satay-kanavartaat sekä thainuudelit. Vaikea sanoa yksittäisiä annoksia, kun kaikki ovat niin hyviä. Set menu kahdelle tai neljälle antaa mahdollisuuden maistella eri ruokalajeja sopivaan hintaan.

Päivitä polttoaineiden hinnat Lisää sataman kuva Ilmoita virheestä sataman tiedoissa

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

VENE 9/2022

Telakka ja thairavintola

Kirkon ohitse pohjoiseen johtavalta tieltä on vain noin kilometrin matka Bruddalsvikeniin Björklundin venetelakalle, jonka erikoisuus on thairavintola. Thaimaalaisen kokin valmistamina on tarjolla niin miedosti kuin tulisestikin maustettuja wokkeja ja muita herkkuja. Annosten hinnat vaihtelevat 6–20 euron välillä.

Bruddalsviken on myös rauhallinen pieni satama, jonka palveluihin kuuluvat polttoaineaseman lisäksi sauna ja muita vierassataman palveluita. Sähkötolppia laiturilla ei kuitenkaan ole. Björklundin venetelakka on myös valtuutettu Yanmar- ja Volvo Penta -huoltoliike.

Iniö – Tuhannen saaren sylissä Vene 9/2022

Risto Nordell

Satamia runkoväylän varrelta 130

Iniön saaren kärjessä sijaitsee Bruddalsvikenin vierassatama, jossa on tarjolla thairuokaa ja poijupaikkoja.

Matkalla Parattulan Laura Peterzenin vieraslaiturista ei Laupusen Heponiemen ja Iniö Norrbyn väliltä löytynyt kuin joitain hyviä ankkuripaikkoja, joissa on suojaissa meren tuiskuilta; Långholmenin molemmin puolin sekä Bockholmin sokkeloissa. Jos ankkuroit, niin tarkkaile merikaapeleiden sijaintia kartalta, ettei käy vahinkoa ankkuria laskiessa.

Ajoin 3,5 metrin väylältä Keistiön suunnasta Kupmon etelä- ja Iniön pohjoispään välistä Bruddalsvikenin vierassatamaan. Satamaan voi toki oikaista lyhempää reittiä, mutta kiersin hienolla säällä nautiskellen veneilystä. Skagenin lauttarannan ohituksen jälkeen käännyin parin kaapelin päästä oikealle, länsiviitan kohdalta, josta käännytään jälleen oikealle ja suoraan sataman sisäänajoaukkoon.

Suojaisuus ja satamaan ajo

Satamaan navigoiminen on helppoa 2,4 metrin väylältä. Tankkauspisteeseen on helppo rantautua laiturissa kiinteästi olevien lepuuttimien ansiosta. Tankkaamaan mahtuu kerrallaan 2-3 venettä. Omaa vuoroa on helppo odotella kylkikiinnityspaikassa heti tankkauspisteen vieressä.

Satama on suojainen kovallakin tuulella, paitsi ulkosivu väylän puolella, jossa on 3-4 poijua kiinnitykseen. Tuulen suunta sekä nopeus on otettava huomioon hyvää suojaa etsittäessä missä tahansa. Sataman syvyys on 2,5-3 metriä ja ulkopuolella vesi riittää isolle jahdille.

Maissa havaittua

Satamasta saa koneelle menovettä, huoltoa sekä varaosia. Omaan vatsaan saa täydennystä, Thai-ruokaa, ja tarjolla on myös sauna ja suihku peseytymiseen ja pyykinpesukone likaisille vaatteille.

Ainakin kesäkuussa oli vilkasta tankkauksessa sekä kahvila-ravintolassa. Thai-ruokaa saa kesäaikaan aidon thaimaalaisen kokin valmistamana. Tankkauslaituriin on helppo kiinnittyä hyvän laiturin ansiosta ja myös muut laiturit ovat tasoltaan hyviä. Kahvila-ravintolassa on ystävällinen palvelu sekä hymyilevä henkilökunta. Kaasupullon sain laiturille saakka pyytämättä, vaikka muutakin hommaa henkilökunnalla varmasti olisi ollut.

Sähköpisteet ovat vieraslaitureilla niitä tarvitseville. Huoltoon saa apua ja veneen ylösnosto onnistuu tarvittaessa. Erimerkkisten moottoreiden huoltoa on saatavissa.

Lapsille on puuhapaikka. Makkaran saa lämpimäksi rannan tulisijassa. Luontopolun voi katsastaa tai käydä kävelyllä Iniön kirkon kulmalla. Kaupalle on vierasvenesatamasta matkaa tietä pitkin noin 1,6 kilometriä ja kirkon nurkalle kilometri.

Luontopolku on pituudeltaan edestakaisin noin 2,6 kilometriä ja se nousee lopuksi Iniön korkeimmalle kalliolle, joka kohoaa 40 metriin. Kalliolta näkyy hyvällä säällä pitkälle.

Korkein kohta, Skagen, on lännen suunnassa vierassatamasta. Alueelle on maasto vaihtelevaa ja osassa reittiä on pitkospuista tehtyä polkua. Se kulkee yksityisellä maalla, joten ota huomioon turvallisuus- ja viihtyvyyssäännöt.

Myös asuntovaunu- ja telttapaikkoja on Björklundin venetelakan tontilla.

Nähtävyydet

Iniön kirkko on rakennettu monessa vaiheessa. Rakentaminen alkoi vuonna 1797 ja se valmistui keväällä 1800, jolloin kirkko varustettiin myös tornilla. Kirkko vihittiin käyttöön kesäkuussa 1801. Kirkon historiaan kuuluu myös tulipalo vuonna 1880. Nykyisen ulkomuotonsa kirkko sai 1967-68 tehdyssä perusteellisessa korjauksessa.

Muita nähtävyyksiä saaressa on lähinnä saariston monipuolinen luonto.

Mikko Rajala
KIPPARI 12/2011

8 kommenttia artikkeliin “Iniö, Bruddalsviken”

 1. outsa sanoo:

  Moi1

  Satamassa myös Björklundin venetelakka josta saa aina apua moottori yms ongelmiin. Talvella myös veneiden säilytysta. Pyykinpesu onnistuu myös satamarakennuksessa. Heinäkuun lopulla on Iniöpäivät jolloin ohjelmaa ja saaristoveneiden kilpailu. Satama-alueella myös pienoisgolfkenttä!!
  Terveisin Outsa, jokakesäinen vieras

 2. Drunkensailor sanoo:

  Eipä ole mitään septin tyhjennystä. Mukavaa tulla pienten lasten kanssa uskoen tätä sivustoa ajatellen, että tyhjennetään tankki iltayhdeksän aikaan ja sit nukkumaan. Eipä jääty tähän kun keistiössä seuraava tyhjennyspaikka. se ei ole mainittu täällä. Ei menty sinnekään, kun ilta oli pitkällä.

 3. Venenetti/toimitus sanoo:

  Sataman palvelujen joukossa ei ole mainintaa septin tyhjennyksestä!

 4. Drunkensailor sanoo:

  Kyllä oli silloin kun katsoin, tuossa oikealla ylhäällä kohdassa ”palvelut”. nyt se on poistettu sen jälkeen kun asiasta kirjoitin.

 5. Venenetti toimitus sanoo:

  Tämän sataman palvelutietoja ei ole päivitetty kevään jälkeen. Jutusta poistin viestinne jälkeen maininnan septitankkivälineistä.

 6. Putput-mies sanoo:

  Plussana siistit ja uudet laiturit, myös kahvio mukava ja henkilökunta ystävällistä.

  Miinuksina äärimmäisen seesteinen tunnelma (nuppineulan putoamisen olisi kuullut klo 20 aikaan illalla), saunat ja suihkut menevät kiinni jo klo 21, samoin myös ravintola, ja todella törkyiset grillipaikat, joitten polttopuista osa oli painekyllästettyä lautaa!

 7. påpåten sanoo:

  Saaristomeren edullisin kanelipulla eurolla, suosittu tankkauspaikka muistaakseni 1,55 diesel. Yö oli 12 +2 = 14 sähköllä. Ei valittamista. Paikalla pari asuntoautoakin.

 8. Epäsiistiä sanoo:

  Älkää ottako täällä vettä veneen tankkiin. Se on roskaista ja juomakelvotonta. Otin vettä onneksi vain 5 L kanisteriin ja huomasin asian.

Kommentoi

X