Tilaa

Vuosnainen (Kustavi)

Tiedot

Koordinaatit:
60°30,33' P, 21°14,90' I
Satamanro:
946
Merikartta:
C & D 724, 733
Vieraspaikkoja:
36
Syvyys:
1,2 - 4,5 m
Kiinnitys:
poiju, aisa, ankkuri
Avoin:
lounas
Satamamaksu:
8 € + sähkö 3 € (2018)
Yritys:
Vuosnaisten Meriasema
Yhteyshenkilö:
Anne ja Mika Porrassalmi
Puhelin:
02 877 512
 • Palvelut

 • kaasu
 • kauppa
 • polttoaine
 • vesi
 • kahvila
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • tulentekopaikka
 • wc
 • yhteysalus
 • Wlan
 • jätehuolto
 • veneluiska
<h2 style="text-align: left;">2018</h2> <p style="text-align: left;">Seapoint, puh. 02 877 512</p> <p style="text-align: left;">Bens 98, D</p> <p style="text-align: left;">Avoinna su-to klo 10-18, pe-la klo 10-19</p> <p style="text-align: left;">Huolto tilauksesta</p> <p> </p>

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2018: 

Spauna ★★★★★–

”Loistavat pizzat, päivisin myös buffa, laadukasta ruokaa kautta linjan. Sympaattinen paikka, jossa todella ystävällinen palvelu. Mahtavien burgereiden ja pizzojen lisäksi myös mitä maukkaimmat pastat vähän aikuisempaan makuun. Lisäksi ainakin kesällä lounaspöytä, joka oman kokemuksen perusteella eittämättä Kustavin paras.”

Lukijamme suosittelevat: Pizza alla Kustavi. Pollo i Pesto. Erinomainen hampurilaisateria, ranskalaiset todella hyviä.

Vuosnaisten Meriasema ★★★★★ ÄÄNESTYKSEN VOITTAJA

Ilmiömäinen ruoka, suussasulavat leivonnaiset ja aivan ihana miljöö. Omistajat ovat aina iloisia ja koko henkilökunta kiireisinäkin päivinä on hymyilevää ja ystävällistä, Yksilöllisyys huomioidaan hienosti. Vieras tuntee todella olevansa tervetullut.

Hyvä hinnoitteluperuste seisovassa pöydässä, ruoka punnitaan ja maksu sen mukaan.

Lukijamme suosittelevat: Kaikki on hyvää. Suomen paras seisova pöytä ja herkulliset vaihtoehdot listalla. Loistava kalabuffa ja lämminsavulohi. Erityinen maininta paistetuista silakoista. Ehdottomasti parhaat burgerit ja bataattiranskalaiset! Aurajuustohampurilainen. Possuleikettäkin voisin syödä varmaan joka päivä.

Päivitä polttoaineiden hinnat Lisää sataman kuva Ilmoita virheestä sataman tiedoissa

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Arkistosta:

Vuosnainen virkistyy

Jo pari vuotta Kustavin Vuosnaisten lauttarannassa vierassatamaa ja ravintolaa pitäneet Anne ja Mika Porrassalmi lähtevät uuteen, nyt jo kolmanteen kesäkauteensa varsin luottavaisin mielin.

– Viime kesänä aloittanut leipomomme saavutti suosion ja jatkamme edelleen samoilla resepteillä, ihan hyvillä mielin, leipomisesta vastaava Anne sanoo.

Saatavilla on tavallisten ruokaleipien lisäksi myös hieman erilaista, perinteisestä ahvenanmaalaisesta leivästä poikkeavaa saaristolaistuotetta.

Tänä keväänä toiminta aloitettiin jo huhtikuun puolivälin tietämissä ja kesäksi avioparin avuksi kiirehtivät Vuosnaisiin myös perheen pojat. Yrittäjäperhe on kotiutunut erinomaisesti uuteen kesäpaikkansa ja saamansa hyvän vastaanoton myötä lupaavat pitää Kustavin meriaseman auki nyt aina marraskuulle saakka.

Mikko Rajala
Kippari 6/2012

Vahdinvaihto Vuosnaisissa

Vuosnaisten Meriasema on saanut uuden yrittäjäpariskunnan, Anne ja Mika Porrassalmen. Kesällä puuhaan ryhtyneet Porrassalmet lupaavat, että sataman erityinen henki säilyy ja palvelut paranevat.

Veneilijät tuntevat Vuosnaisten Meriaseman persoonallisena paikkana. Kahvilan katosta roikkuu eri maiden seteleitä, wc:n lavuaari on vaaleanpunainen, sinkuille on oma pöytänsä, ja joka paikka on täynnä lehtileikkeitä sekä koriste-esineitä.

Paikka tunnetaan myös siitä, että siellä on voinut syödä Maris ja Boris Telsavaaran herkullista ruokaa. Omintakeinen ja ystävällinen pariskunta on häärännyt paikalla vuosikymmeniä, Boris-herra aina pitkässä tunikassa. Seisova pöytä on kuulu kalaherkkujen lisäksi poikkeuksellisesta hinnoittelusta: asiakas valitsee haluamansa ruuat, ja sen jälkeen lautanen punnitaan. Maksu määräytyy siis grammojen mukaan.

– Hinnoittelujärjestely pysyy. Samoin runsas valikoima, vakuuttaa paikan uusi emäntä Anne Porrassalmi. Anne haaveilee muuttavansa keittiötä niin, että pääsisi itse leipomaan kahvileivät jälkiruokapöytään sekä kahvilan puolelle.

Parempia palveluja veneilijöille

– Satamaan on tarkoitus saada pesukone ja kuivausrumpu. Muutenkin aiomme parantaa veneilijöiden palveluja. Aikataulua en uskalla luvata, Anne toteaa.

Vuosnaisten satama kieltämättä kaipaakin uudistuksia. Esimerkiksi wc-tilat alkavat olla kuluneet, ja nykypäivän veneilijä toivoo saavansa vettä tankkiin ilman, että tarvitsee ajaa erikseen polttoainelaituriin ainoan vesiletkun luokse. Vesi on muuten erinomaista Uudenkaupungin vettä.

– Huhtikuussa käytiin täällä ensimmäisen kerran katsomassa. Tämä on hyvin persoonallinen paikka. Se iski heti, Anne kertoo.

Maris ja Boris olivat ennen Porrassalmen pariskuntaa haastatelleet useita muitakin, jotka olivat kiinnostuneita ottamaan paikan haltuunsa. Mutta vasta Porrassalmille Meriasema uskallettiin luovuttaa.

– Täytyi löytää pariskunta, joista asiakkaamme varmasti tykkäävät. Se oli tärkeintä, Maris kertoo.

– Ikä sai meidät luopumaan. Olemme olleet täällä yrittäjinä 28 vuotta ja sitä ennen kaksi vuotta muualla, Maris kertoo täyttäessään kahvilapuolen hyllyjä. Maris ja Boris eivät nimittäin lopettaneet töitä veitsellä leikaten, vaan auttoivat uuden pariskunnan alkuun työskentelemällä yhdessä heidän kanssaan osan kesää 2010.

Lähellä satamaa on myös toinen ravintola, Kustavin Kalatuvat. Sen seinään on kiinnitetty hauska kyltti: ”Baari ja isäntä auki.” Paikasta voi myös vuokrata polkupyöriä.

Ruokakauppa sijaitsee samassa rakennuksessa. Kustavin Merituuli -myymälä oli kesällä 2010 avoinna sunnuntaista torstaihin klo 9-19 sekä perjantaista lauantaihin klo 9-21. Valikoima oli käydessämme melko surullinen etenkin tuoretavaran osalta. Hintataso vaikutti melko kovalta sen perusteella, mitä vertailimme esimerkiksi kahvin ja jauhojen hintoja Saaristomeren kaupoissa.

Vuosnaisten vierassatama sijaitsee aivan lauttasataman kainalossa. Isot alukset aiheuttavat luonnollisesti isoja aaltoja, mutta eivät ne pahemmin häiritse. Ainakaan käydessämme laivat eivät liikkuneet yöaikaan.

Anne ja Steffi Sjöholm
VENE 9/2010

 

2 kommenttia artikkeliin “Vuosnainen (Kustavi)”

 1. Pegre sanoo:

  ”Buuris&Maaris” on ollut lempisatamiamme pitkään, mutta yhdessä kuvassakin n’kyv’ ”hamemies” Boris ilmeisesti lopettanut toimintansa. Miten on vaikuttanut kesällä 2011? Onko kokemuksia?

  Aiemmin ainakin ruoka oli tautisen hyvää, ja karkkihyllyt kuin ulkomailta!

 2. påpåten sanoo:

  Saaristomeren suurimmat korvapuustit 2,20 , yö 8 + 3 = 11 sähköllä, sis wc, suihku per vene/kerta 4 €.
  Säpinää satamassa Ahvenanmaan liikenteen takia… mutta se on vain kivaa viihdettä.

Kommentoi

X