Tilaa

Kivimaa

Tiedot

Koordinaatit:
60°32,45' P, 21°20,06' P
Satamanro:
930
Karttasarja:
D
Merikartta:
724
Vieraspaikkoja:
3 - 4
Syvyys:
4 m
Kiinnitys:
laituriin+ankkuri
Avoin:
etelä-lounainen
 • Palvelut

 • jätehuolto
 • joukkoliikenne
 • kahvila
 • kauppa
 • kioski
 • ravintola
 • veneluiska

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 2/2009:

Nyt saavutaan Suomen suurimman vaijerilossin reviirille, joka liikennöi Kustavin saaresta Tröömin salmen yli Vartsalaan.

Ennen lossisatamaa on kivibetoninen laituri, joka on kauhu pienveneilijälle. En suosittele siihen kiinnittymistä, ellei ole pätevä henkilö vahdissa veneessä. Paikkoja luvataan 3-4 kpl , syvyyttä neljä metriä mikä riittää pikku hinurillekin.

Kaupassakäynti olisi paras suorittaa muualta, joko ankkurista Jeremiaksen luolan edustalta tai aiemmasta paikasta, Lootholmasta.

Satamaan ajo ja suojaisuus

Satamaan ajo on helppoa, koska väylä menee aivan vierestä. Matalaa ei ole rajoitteena. Ankkuroitaessa tulee merikaapelin sijainti ottaa huomioon, ettei tule ongelmia.

Ankkuri pudotetaan perästä ja tarpeeksi kauas, jolloin pitävyyttä saadaan riittävästi ja keula irti laiturista metristä kahteen, samalla asentaen hyvät lepuuttajat väliin. Suojaisuus on huono peräaalloille ja etelän ja lounaan välisille tuulille.

Maissa nähtyä

Satamassa pienempi ponttonilaituri on varattu palolaitoksen veneelle sekä satunnaiselle veneluiskan käyttäjälle, vain hetkellistä kiinnitystä varten. Muuten laiturin muut osat ovat vanhaa jäännettä entisestä lauttarannasta, joka on nykyisin muutama kymmenen metriä pohjoisempana.

Laituriin kiinnittyminen pitemmäksi aikaa kuin 36 tuntia, on kiellettyä kilven mukaan. Minä itse kiinnityin vain tunniksi ja totesin paikan olevan veneelleni liian riskialtis ja kyllästyin jatkuvaan kurkisteluun tuleeko aaltoja, vai ei.

Nähtävyydet

Jeremiaksen luolat ovat kävelyetäisyydellä, mutta nyt ne jäivät näkemattä. Tällä reissulla en riskeerannut venettä luolien takia.

Kirkolla olen aiemmin käynyt maitse, joten sekään ei kiinnostanut tällä kertaa.

Yksi kommentti artikkeliin “Kivimaa”

 1. Turuset sanoo:

  Moikka
  Tämä kyseinen kuva ei ole siita paikasta, josta se Vartsalan vaijerilosssi. kulkee, vaan 2 mpk etelämpää. Kuvassa näkyy piippu ja rannassa vanhoja laitureita. Ajoimme siita eilen ohi ja kuva pitää paikkansa.Nykytilanteeseen ullonäollisesti,,mutta Lootholmaan käännytään melko pian tämän kuvassa olevan kohteen jälkeen jaVartsalan lossi on vielä siitäkin hieman eteenpäin ja siin on vieressä tukeva laituri johon voi jäädä kylkikiinnitykseen , Ei ole vierassatama… Kustavin keskustaan noin kilometrin käveltäva matka

Kommentoi

X