Tilaa

Teersalo (Velkua)

Tiedot

Koordinaatit:
60°28,1' P, 21°41,9' I
Satamanro:
882
Karttasarja:
D
Merikartta:
720
Vieraspaikkoja:
50
Syvyys:
0,8-3 m
Kiinnitys:
poiju
Satamamaksu:
23€/ vrk. (2022). Sauna 28 €/h
Yritys:
Ravintola Wanha Salakuljettaja
Yhteyshenkilö:
Henri Väisänen
Puhelin:
040-8615214, 02-2525888
 • Palvelut

 • apteekki
 • joukkoliikenne
 • jätehuolto
 • kaasu
 • kahvila
 • kauppa
 • leikkipaikka
 • luontopolku
 • polttoaine
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • uimaranta
 • venehuolto
 • veneluiska
 • vesi
 • wc
 • Wlan
 • yhteysalus

Jakeluaseman tiedot

Hinnat perustuvat lukijoiden antamiin tietoihin.

<h2 style="text-align: left;">2018</h2> <p style="text-align: left;">Puh. 045 635 2800, 02 252 5888</p> <p style="text-align: left;">Bens 98, D</p> <p style="text-align: left;">A 24/7 K+S</p> <p style="text-align: left;">Miehitys vähintään klo 10-21</p>

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2018: 

Wanha Salakuljettaja ★★★

”Aina ihana ja rento tunnelma, ei liian fiini. Vähän ku kotti tulis!”

Lukijamme suosittelevat: Jokirapucaesarpizza!! Ja kaikki muukin.”

Päivitä polttoaineiden hinnat Lisää sataman kuva Ilmoita virheestä sataman tiedoissa

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Päivitetty 2.6.2022

Teersalon rantaan on valmistunut uusi palvelurakennus. Rakennuksesta löytyvät pesukoneet, suihkut ja wc-tilat sekä keittiö, mitkä ovat niin alueen asukkaiden, vapaa-ajanasukkaiden kuin myös matkailijoiden ja veneilijöiden käytettävissä.


Arkistosta:

Satamia runkoväylän varrelta 62

Teersalon vierassatamaa on vuosien varrella uusittu ja ympäristöä raivattu parempaan suuntaan. Vierasvenepaikkoja on yhteensä noin 40. Kiinnittymiseen löytyy poiju, aisa tai tarvittaessa kylkikiinnityspaikkoja.

Suojaisuus ja satamaan ajo

Satamaan ajo tapahtuu Palvasta 2,4 metrin väylää joko lyhyesti A-kummelin ohi tai hiukan pitemmän matkan kautta kiertäen. Matkaa kertyy lyhimmän kautta noin reilun meripeninkulman verran.

Suojaisuus satamassa on hyvä sisäpuolella laituria, jos tilaa löytyy. Kylkikiinnityspaikkoja on laiturin ulkosivulla, lähinnä isommille jahdeille.

Sisään vierassatamaan ajetaan pitkän laiturin keskikohdan aukosta ja käännytään vasemmalle, jossa on poijupaikkoja sekä niitä vastapäätä aisapaikkoja. Satamassa on oma reviirinsä yhteyslautalla, jonka liikennöinti tulee ottaa huomioon veneillessä sataman alueella.

Maissa havaittua

Rannan palvelut on kauppa, polttoaine, ravintola ja venepalvelut. Veneelle voidaan suorittaa ylösnosto, telakoinnit, varaosat ja korjaustoimintaa. Teersalon rannassa on eri yritysten välillä aika hyvin ja monipuolisesti yhteistoimintaa.

Laiturilla kävellessä on tilaa ja tukevuutta jalkojen alla. Polttoainetta saa eri laiturista – automaatista ympäri vuorokauden ja kaupan ollessa auki voi myös maksaa käteisellä. Venettä voi siirtää väliaikaisesti juuri tankkien kohdalta sivummalle kaupassakäyntiä varten.

Vierassatamassa on wc, jätepiste, grillikatos, sauna ja yleiset muut palvelut. Satamamaksuun kuuluu aamusuihku. Sähköä voi laiturilta lunastaa sovittuun hintaan tarvittaessa.

Wanha Salakuljettaja -ravintolan tiloissa on sataman toimisto. Ravintolassa on A-oikeudet ja terassi, jossa voi nautiskella Teersalon maukkaita pizzoja.

Salakuljettajan puisto on rakennettu hiljattain uusiksi, missä lapsetkin voivat leikkiä uusituilla välineillä.

Veneilijälle on lähietäisyydellä myös jo mainittu kauppa ja Rantaklubi-ravintola A-oikeuksin, jonka numero on (02) 252 5927. Lisäksi rakenteilla on uusi halli veneiden huoltoon ja talvisäilytykseen.

Palvelutalo Kummeli on tutustumisen arvoinen ja palveluita voi käyttää niin paikallinen kuin satunnainen matkailija. Kummelin palvelut ovat pääosin lähinnä vanhusten koti- ja lasten päivähoitoon liittyviä, mutta sieltä löytyy myös posti, netti, apteekin lääkekaappi, kirjasto, pesutupa, ateriapalvelu ja kulttuuripalvelujen tukikohta. Lisätietoja kunnasta löytyy netistä osoitteesta www.velkua.fi.

Nähtävyydet

Nähtävyytenä voi pitää lähinnä saariston luontoa, mutta se vaatii polkupyörän vuokrausta tai omistamista sekä halua katsella ympäristöä vähintään jokunen kilometri kahteen eri suuntaan per pysähdys. Teersalon rannassa on uusittu Saaristolaiskasvitarha.

Suosittelen pysähtymistä joksikin päiväksi ja tutustumista monipuoliseen alueeseen ja palveluiden runsauteen.

Mikko Rajala
KIPPARI 1/2009

8 kommenttia artikkeliin “Teersalo (Velkua)”

 1. Vain kerran sanoo:

  Kävin heinäkuussa 2010. Paikka epämielyttävä, palvelut huonot, ravintola Salakuljettajan henkilöstön
  asenne: asiakas on aina väärässä,

 2. old lazy sanoo:

  pahuksen hyvät pizzat ja palvelu ihan yes !

 3. RETKEILIÄ sanoo:

  HYVÄT PIZZAT SALAKULJETAJASSA.TOISESSA HYVÄÄ RUOKAA,JOS URVELTAA RÄKÄPOSKELLA VARMAANKIN KATSOTAAN KIEROON

 4. Putput-mies sanoo:

  Salakuljettajan pitsat ovat ihan hyvät, saariston mittapuulla jopa loistavat. Viereisen ravintolan tarjonta ei yllä samalle tasolle.

  Paikka kuitenkin aika seesteinen eikä veneilijöitä täällä juurikaan öitään vietä. Sauna kannattaa vuokrata, on hintansa väärti!

 5. Ukko 56 sanoo:

  Pitsat ja muu sapuska ihan ok ja suht edullista. Sauna aika kallis ja epäsiisti, vesiletku laiturilla
  lyhyt ei yllä joka paikkaan, poijut sisäppuolella lähänellä laituria väylän puolella riittävän
  kaukana mutta paljon peräaaltoja lisäksi septi tyhjennys pumppu ei toiminut.

 6. tarjukka sanoo:

  Pizza oli ok,muttei mitenkään erinomaista.Jos haluaa todella hyvää pizzaa,kannattaa mennä syömään Naantalin Rantaravintolaan.Salakuljettajan saunaa en suosittele.25e ei ollut sen väärti.Saunan terassi avautui parkkipaikalle ja matonpesupaikalle ja uimaan mentiin ”yleiselle” uimarannalle.Parantamisen varaa on,tai sitten suosittelisin hinnan laskemista…Esim.Maisaaressa saunan vuokra on 9e/tunti.Ja on kunnon puusauna,löylyhuoneessa ikkuna merelle,uitaessa yksityisyys taattu.Sitä saunaa suosittelen todellakin.

 7. kesäkukka sanoo:

  Todella hyvät ruuat ja kaunis rantaravintola.Hienoa,kun voi syödä ulkona ja nauttia meri-ilmasta.Hyvin palveleva henkilökunta.Tullaan kyllä uudestaan.

 8. purje32 sanoo:

  Ravintolan sisätilat uusittu, viehättävät ja muutenkin terassiravintola loistavan tunnelmallinen ja elämää riittää. Hyvät pizzat ja henkilökunta mukavaa. Usein iltaohjelmaa.
  Suihkut surkeat ( ei sukupuolijakoa ) ja uimalaituri surkea. Venelaituri heikkokuntoinen, syvyys sisäaltaassa vain 1,6m ja poijut liian lähellä. Ulkopuolella kova aallokko ja melkein aina tuulinen niin että tulo hankalaa.

Kommentoi

X