Tilaa

Rumar

Tiedot

Koordinaatit:
60°06,7' P, 21°38,7' I
Satamanro:
834
Merikartta:
D 717
Vieraspaikkoja:
23
Syvyys:
2,5 m
Kiinnitys:
poiju, aisa, kylki
Avoin:
itä ja länsi
Satamamaksu:
15 €
Yritys:
Rumar Strand Marina
Puhelin:
0400 800 107, 0400 566 608
 • Palvelut

 • kioski
 • luontopolku
 • näköalapaikka
 • suihku
 • tulentekopaikka
 • uimaranta
 • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rumarin kunnostustyöt ovat vielä kesken ja paikka avataan kunnolla kaudella 2019. Tällä hetkellä Rumarissa on suihku ja wc. Tänä kesänä terassin kioskista voi ostaa kahvia, pullaa, jäätelöä, olutta jne. Ravintola toimii pop up -tyylisesti ja on avoinna satunnaisesti.

Kiti Westerback
29.7.2018
Arkistosta:

Rumarin vieraslaiturissa poijupaikkoja on laiturin ulkosivulla ja kylkipaikkoja sisäpuolella. Satamaan mahtuu kaikkiaan veneitä, vähän koosta riippuen, reilut 20. Sataman syvyys ulkosivulla on 2,5 metriä. Sisäsivulla vettä on vaihtelevasti ja länsipuolen laiturille johtavan sillan vieressä on pintakivi.

Rumar on lähietäisyydellä Korpoströmin Saaristokeskuksen laiturista. Satamien välillä on reilu 1,4 meripeninkulmaa 2,4 metrin väylää.

Satamassa on sama ongelma kuin Korpoströmissä, eli ajattelemattomien ohiajavien aiheuttamat peräaallot, jotka keikuttavat veneitä.

Maissa havaittua

Laiturin välittömässä läheisyydessä on komea vanha koulurakennus ja nykyisin se on ravintolana. Rakennus täyttää tänä vuonna 110 vuotta.

À la carte -ravintolassa on iso terassi, josta on hieno näköala meren rantaan. Rannassa on myös katettu grillipaikka heti rannassa.

Paikalla käydessäni alue oli siisti ja grillikatos iloisen porukan käytössä. Katokseen sopi hyvin nautiskelemaan kahvin pullan kera. Fiilinki oli hyvä rannassa eikä ammatikseen kaljaa kittaavia näkynyt.

Nähtävyydet

Jos haluaa nähdä enemmän kuin pelkkä rantaelämää, on noustava polkupyörän selkään ja lähdettävä ajelemaan Korppoon saareen. Päivän lenkille saa pituutta sekä nähtävyyksiä tarpeeksi.

Mikko Rajala
KIPPARI 5/2012

 

2 kommenttia artikkeliin “Rumar”

 1. Maisa sanoo:

  Kävimme perheen kanssa viime kesänä ensimmäistä kertaa Rumar Strandissa. Tulimme paikalle sattumalta, mutta ihastuimme. Ympäristö on viihtyisä ja rauhallinen. Ravintolan palvelu on ystävällistä ja luontevaa. WC:t olivat todella siistit. Paikalla voi myös grillailla, joten reilu meininki. Menemme varmasti uudelleen. Näköalapaikkakin pitää käydä katsomassa. Onkohan luontopolulle jo paremmin havaittavaa viitoitusta?

 2. savon yo sanoo:

  Ystävällinen henkilökunta lämmitti vielä saunan vaikka saavuimme yöllä satamaan. Ruoka ja juomat olivat oikein mainota.

Kommentoi

X