Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.
Tietoja päivitetty 2022:
Utön hotellin ravintolan lisätietoja tästä.
Veneilijän palvelut Utössä ovat parantuneet huimasti uuden vieraslaiturin myötä. Saari on muutenkin viime vuosia vireämpi, mutta rauhallinen tunnelma on tallella.
Uusi Utö Havshotellin venelaituri valmistui kesällä 2009, ja se tuo mukavasti lisää kovasti kaivattuja vieraspaikkoja. Laiturilta saa helposti sekä veden että sähkön, joita Utön toisessa laiturissa eli kylänlahdella ei ole.
Havshotellin rantasaunan laiturilta on hyvä pulahtaa uimaan, ja muut palvelut, kuten nettiyhteyden, saa hotellin tiloista. Jos kokkaus ei innosta, hotellin ravintolassa voi nauttia aamiaista, lounasta tai illallista.
Toimitusjohtaja kehuu keittiömestareiden olevan Rotisseur-tasoa ja laittavan sen mukaista ruokaa. À la carte -listalta löytyy muun muassa herkkutattirisottoa (20,50 euroa), fasaania (25,50 e) ja pippuripihviä (27 e). Seisovassa pöydässä on tarjolla saaristolaisherkkuja (20 e).
Ainoa selkeä puute on, että iltaisin ei pääse pesulle, ellei vuokraa saunaa. Rivitalossa sijaitseva sauna maksaa kahdeksan euroa henkilöltä. Rantasauna tai uima-altaalla varustettu hotellin sauna puolestaan 20 e + 8 e/ hlö tai 20 e/perhe.
Aamulla suihkussa voi käydä ilman lisämaksua rivitalon pesutiloissa.
Satamamaksu on selvästi totutun tason yläpuolella: 25 euroa. Hotellin toimitusjohtaja Eero Laaksonen kertoo kuulevansa asiasta aina välillä mutinaa.
”Monet ovat valittaneet ja närkästyneet kovasti. Murina kuitenkin vaimenee, kun rauhallisesti kerron, mistä hinta johtuu. Tänne ulkosaaristoon on esimerkiksi paljon kalliimpaa rakentaa kuin mantereella. Laiturikin maksoi 60 000 euroa”, Laaksonen toteaa.
Myös makea vesi on täällä arvokasta. Se tehdään merivedestä saaren omilla laitteilla. Laaksonen kertoo, että se maksaa 16 euroa kuutiolta.
”Vieraslaiturin pitäminen ei ole kannattavaa, mutta kyllä sellainen pitää Utössä tällaisen hotellin yhteydessä olla. Utöhän on portti merelle. Kun tullaan tai lähdetään vaikka Ruotsiin, niin kyllä pitää laituri olla”, sanoo itsekin veneilevä Laaksonen.
Hotelli toimii armeijalta muutamia vuosia sitten vapautuneissa kasarmeissa. Matalien rivitalojen harmaita, betonisia ulkoseiniä ei parhaalla tahdollakaan voi väittää kauniiksi, mutta onneksi kesän vihreä tasoittaa näkymää.
Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.
Rotisseur on kuulemma lähtenyt syksyllä 2010. Kyllä ruoka silti vielä hyvää oli kesällä 2011 vaikka sen ulkomainen henkilökunta tekikin. Ei tainnut enää monta suomalaista olla töissä.