Tilaa

Nötö, itäinen

Tiedot

Koordinaatit:
59°56,90' P, 21°46,10' I
Satamanro:
792
Karttasarja:
D
Merikartta:
711,716
Vieraspaikkoja:
10
Syvyys:
1,0 - 3,0 m
Kiinnitys:
laituriin+ankkuri
Avoin:
koillinen-kaakko
Satamamaksu:
15 € (2020), tilaussauna 15 €
Yritys:
Airiston Veneilijät
Puhelin:
044-215 3138
 • Palvelut

 • kahvila
 • kioski
 • sauna
 • sähkö
 • tulentekopaikka
 • vesi
 • wc
 • yhteysalus

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

VENE 6/1996:

Vaihtoehtona Nötön kauppalaiturille on saaren itäpuolella sijaitseva Turun kaupungin ulkoilualueen oma kiinnityslaituri.

Rantakallioillakin on kiinnityskoukkuja. Laituri sijaitsee Nötön itäpuolella kulkevan 3,0 metrin väylältä erkaantuvan 2,4 metrin väylän päässä. Kaupalta sinne pääsee kiertämään joko väylää pitkin tai aivan Bånholmin rantoja nuolemalla. Håkanön ja pääsaaren välisessä salmessa on moottoriveneille kyllin syvää, mutta karttaan merkitsemätön ilmajohto pakottaa mastolliset kiertämään Håkanön.

– Satamassa syvyyttä riittää varsinkin laiturin eteläpuolella, kertoi kolmatta vuotta ulkoilualueen valvojana työskennellyt Jouko Viita.

Viita harmitteli, että laituri on useammille veneilijöille tuntematon, koska siitä ei ole merkintää merikartassa tai satamakirjassa. Varsinkin länsituulilla sitä voi suositella kauppalaiturin sijasta – siellä on puucee (!), keittokatos ja puulämmitteinen sauna, josta pääsee venevajan vierestä myös mereen.

Jouko Viidan lämmittämään saunaan voi mennä luonnollisesti kauppalaituristakin käsin; kävelymatkaa on noin kilometrin verran.

– Jotain paikkakuntalaisten asenteista kertoo sekin, että kaupan viereen asentamani ’sauna’-viitta hävisi seuraavana yönä, Viita naurahti.

Saunan löytää kävelemällä kauniin vanhan puukirkon ohi ja seuraamalla ulkoilualueelle johtavia viittoja. Vuoron voi varata puhelimitse.

Viita myy myös itse savustamaansa kalaa. Rannassa ennen olleen savukala- ja leipämyymälän toiminta oli sekin kesällä 1995 pysähdyksissä.

3 kommenttia artikkeliin “Nötö, itäinen”

 1. Sjöbe sanoo:

  Erittäin hyvä vaihtoehto jos kaupan laituri on täynnä tai liian tuulinen. Poijukiinnitys. Satamamaksu 5€ (sis. sähkö) tai 15€ (sis. sähkö ja sauna). Vesipistettä ei ole, mutta keittokatos löytyy (kaasugrillin käyttö 50 senttiä/kerta). Siistit vessat, hyvä puusauna. Satamaisäntä tuli aamulla myymään tuoreita sämpylöitä.

 2. Ukko 56 sanoo:

  Hyvä ja rauhallinen satama. Mainio puusauna keittokatos ja wc. Voi suositella hintansa väärti jopa yli

 3. Cata sanoo:

  Hieno retkisatama. Laiturissa kaapit ja kalliolla kiinnitys renkaita. Satamasta huolehtivat ja hyvin huolehtivatkin Airiston veneilijät. Kiinnityimme Itäisen Nötön pieneen laituriin. Siihen pääsi hyvin veneellämme, jossa 210 syväys. Kallvikin laituriin ja suojaisempaan pääsee pienemmällä syväyksellä. Laiturimaksu 15€ sis sähkö ja tilaussauna 15 €. Todella kaunis ja rauhallinen saari. Kauppaa ei enää ole, elintarvikekioski ja kahvio löytyvät, mutta ne eivät ole illalla auki.

Kommentoi

X