Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Stenskär

Tiedot

Koordinaatit:
60°04,3' P, 22°02,9' I
Satamanro:
762
Merikartta:
D 709
Vieraspaikkoja:
15
Syvyys:
2,4 m
Kiinnitys:
poiju (Lahden siniset poijut ovat yksityisiä, pari punaista poijua on varattuna Merenkävijöille)
Avoin:
-
Yhteyshenkilö:
Rainer Ehrman
Puhelin:
0400 535 132
 • Palvelut

 • imutyhjennys
 • vesi
 • kalamyynti
 • leikkipaikka
 • luontopolku
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • wc
 • yhteysalus
 • jätehuolto

Rekisteröityneet käyttäjät voivat päivittää polttoaineiden hinnat.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Arkistosta:

Satamia runkoväylän varrelta 143

Edellisestä pysähdyspaikastamme (Birsskär) matkaa Stenskäriin on vain noin 400 metriä. Satama on monen suosikkipaikka ja se on sitä varmasti ansaitusti.

Satamaan ajo ja turvallisuus

Stenskärin satamaan on helppo ajaa hyvän viitoituksen ansiosta ja vettä on 2,5-3 metriä. Poijupaikat ovat yhteyslaiturin takana ja niitä ilmoitetaan olevan noin 15.

Satamaan puhaltelee parhaiten luoteen puoleinen tuuli, mutta lohdutuksena on vastaantuleva kaislikko, jos vene sattuu karkaamaan.

Yhteyslaituriin tulee jättää tilaa yhteyslaivalle.

Erikseen mainitaan lahden sinisistä poijuista, että ne ovat yksityisiä. Pari lahdella Saunaniemen puolella nököttävää punaista poijua on varattuna Merenkävijöille.

Maissa havaittua

Satama on saanut suosikkisataman tittelin ja kevätkesällä 2012 oli porukkaa jonkin verran eli 11 venettä kiinnitettynä.

Maista voi ostaa rantapuodista kalaa sekä vihanneksia. Leipääkin saattaa olla myynnissä.

Saatavilla on myös sähköä, vettä, roskis, wc, septi, suihku, varaussauna, lasten peuhapaikka ja luontopolku. Kaikki toiminnot pelaavat hyvin, kunhan eivät kaikki paikalla olijat halua mennä suihkuun kello 18 aikaan.

Vettä saaresta saa rajoitetusti kannun tai kaksi seuraavaan etappiin tai sitä seuraavaan.

Nähtävyydet

Talojen pihapiirissä keskellä kylää on iso kivilohkare, josta saari on saanut nimensä. Se on luonnon järjestämä eikä liiku pikkuvoimalla mihinkään. Siirtolohkare on palvellut aikoinaan merimerkkinäkin.

Toinen suositeltava ”nähtävyys” olkoon luontopolku, jonka varrella on Stenskärin eteläkärjessä Högskär-niminen kallioalue.

Sen verran hyviä kokemuksia paikasta on, että voin suositella sekä edellisessä kohteessamme Birsskärissä että tässä Stenskärissä vierailua ohikulkumatkalla.

Mikko Rajala
Kippari 9/2012

4 kommenttia artikkeliin “Stenskär”

 1. Kala-Kalle sanoo:

  Aivan loistava mesta. On tullut käytyä vissiin kymmenenä kesänä peräkkäin. Yleensä jäädään Birsskärin puolelle, koska siellä tuppaa olemaan vähemmän paatteja. Laiturin lisäksi (ankkurikiinnitys) siellä pystyy kiinnittymään muutamaan kallioonkin. Ja tosiaan, siellä on aina pari soutuvenettä, joilla on helppo poiketa Stenskärin puolelle. Kalaa ja mainiota saaristolaisleipää saa lähes aina, ja saunasta hyvät löylyt. Luontopolun korkeimmilta paikoilta on todella hienot näkymät ympäröivään saaristoon. Luulin, että Gullkronan sulkemisen jälkeen paikka olisi aina täpötäynnä, mutta esim. 2010 juhannusaattona Birsskärissä oli vain muutama vene. Stenskär täyttyi illan kuluessa.

 2. Timori sanoo:

  Kannattaa poiket. Pienehkö satama täyttyy helposti, joten kannattaa olla ajoissa 🙂 . Sauna kannattaa varata myös ajoissa. Saunatilat olivat 2012 heinäkuussa erinomaisen siistit. Herkullista saaristolaisleipää, maan antimia (uusiaperunoita/salaattia) sekä savukalaa saatavilla… nam!

 3. Sjöbe sanoo:

  Samaa mieltä, kuin edellisetkin. Hieno paikka. Stenskärin paikat oli täynnä, mutta Birsskärin puolelta löytyi tilaa. Vessat oli siistissä kunnossa ja aamulla oli mukava soudella Stenskärin puolelle suihkuun ja ostamaan savukalaa.

 4. kasper sanoo:

  Hyvä.söimme savuahvenia.

Kommentoi

X