Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Kirjais/Kirjainen

Tiedot

Koordinaatit:
60°07,9' P, 21°58,2' I
Satamanro:
754
Karttasarja:
D
Merikartta:
B709
Vieraspaikkoja:
25
Syvyys:
1,5 - 5 m
Kiinnitys:
poiju, kylkikiinnitys kielletty
Avoin:
itä
Satamamaksu:
20 € sis. sähkö, vesi, wc, suihku, astianpesupaikka, jätepiste (2021)
Yritys:
Kirjais Bybutik & Marina
Puhelin:
02 4655 163
 • Palvelut

 • imutyhjennys
 • jätehuolto
 • kaasu
 • kauppa
 • leikkipaikka
 • polttoaine
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • tulentekopaikka
 • uimaranta
 • vesi
 • wc
<h2>2017</h2> <p>Puh. 02 465 5163</p> <p>Bens 98, D</p> <p>A 24/7 K</p> <p>Avoinna ma-to klo 9-17, pe klo 9-19, la klo 9-14, juhannuksen jälkeen ma-to klo 9-18, su klo 12-15</p> <p><a href="http://www.kirjais.fi">kirjais.fi</a></p>

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tietoja päivitetty 21.9.2021

Vene 5/2021

Uudistunut Kirjainen

Kirjainen (ruots. Kirjais) tarkoittaa sekä saarta että kylää Nauvon pääsaarten eteläpuolella Paraisilla. Kymmenen neliökilometrin kokoisesta saaresta on siltayhteys Sommarön kautta Pikku-Nauvoon. Ympärivuotisia asukkaita on saarella kolmisenkymmentä, mutta kesävieraat moninkertaistavat asukasmäärän.

Kirjaisten satamassa veneilijää odotti kesällä 2019 upouusi tukeva laituri. Viime purjehduskaudeksi valmistui kokonaan uusi huoltorakennus, jossa vessojen lisäksi on sauna, suihkuhuoneet ja pesutupa. Rakennuksen ulkoseinällä on tiskipaikka. Satamaa pyörittää Kirjaisten kyläkaupan väki.

Heinäkuisena perjantai-iltapäivänä Kirjaisten satamassa ja kyläkaupan tienoilla riittää vilskettä. Veneilijöiden lisäksi paikalla hyörivät mökkiläiset avoveneineen ja autoineen. Kaupan pihalla soi haitari, laiturin juurella myydään luomumansikoita ja erilaisia hilloja.

Jos sataman uusi grillikatos ei houkuta, apetta saa ravintola Bystrandista. Kolme vuotta sitten omistajaa vaihtanut ravintola tarjoaa mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa. Päivän listalla oli karitsapataa ja paistettuja ahvenfileitä. Ruokaa ja juomaa voi nauttia myös isolla terassilla, komeiden kirsikkapuiden varjossa.

Kaupan takaa lähtee polku, jota pitkin pääsee korkealla mäelle. Siellä odottaa yllätys: puinen näköalatasanne kukkaistuksineen ja vanhaa myllyä muistuttavassa pyöreässä rakennuksessa aina avoinna oleva pieni kirjasto! Kirjaisten merenkulkuperinteistä todistaa kalliolla pötköttelevä mahtava kölipuutukki.

Rauhallista kyläidylliä täydentävät pieni hiekkaranta, juhannussalko ja lentopallokenttä. Tänne pitää tulla ensi suvena uudestaan.

Risto Nordell

Tietoja päivitetty 18.5.2021:

Ravintola Bystrand lopettaa toimintansa 31.12.2020. Aloitamme yhteistyön yhdessä Villa Vintagen kanssa ja ravintolatoimintamme jatkuu heidän uusissa tiloissa Käldingessä (Käldingentie 1, 21660 Nauvo).

6 kommenttia artikkeliin “Kirjais/Kirjainen”

 1. Tikka sanoo:

  Cafe Bystrand, tarjoaa Brittikokin herkkuja kohtuulliseen hintaan. Vinkiksi, että ravintolassa tilataan tiskiltä, joten älä jää odottamaan tarjoilijaa.

 2. Ukko 56 sanoo:

  Edellisellä kerralla 2009 oli rahastuksen maku. Nyt stali on muuttunut parempaan suuntaan, uusi wc
  rakennus ja saunatakin saattaa tulla hyvä kunhan saavat valmiiksi. Nyt väliaikaisen oloinen, saunoohan siellä ei siinä mitään.

 3. Jii sanoo:

  Sauna toimii, iltaisin on tunnin vuoro naisille ja tunnin miehille. Saunassa yksi suihku.
  Kaupasta löytyy peruselintarvikkeita saaristolaiseen hintaan. Lihatiski oli hyvä.

 4. Julle234 sanoo:

  Oman kokemuksen mukaan saaristolainen hinta tarkoittaa lähes tuplaa tavalliseen hintaan verrattuna, ainakin nykyisin.

 5. purje43 sanoo:

  Kesällä 2014 mukava satama. Saunavuoro vähän lyhyt mutta uimaan pääsi suoraan saunasta. Ruoka hyvää, palvelu ystävällistä. Erillinen vesimaksu täytöstä, tämä vähän outoa.

 6. Harri26 sanoo:

  Siisti. Kaikki lähellä. Löytyy hyvä kirjojen vaihtopiste, kauppa vieressä, bensa-asema, johon helppo mennä. Länsituulella erinomainen suoja. Kaikki siistiä. Uudet saunat

Kommentoi

X