Tilaa

Hovirinta

Tiedot

Koordinaatit:
60°24,6' P, 22°28,7' I
Satamanro:
670
Karttasarja:
D
Merikartta:
705
Vieraspaikkoja:
3
Syvyys:
2 m
Kiinnitys:
aisa
Satamamaksu:
ei satamamaksua
Puhelin:
02 588 4010
 • Palvelut

 • alko
 • imutyhjennys
 • jätehuolto
 • kioski
 • leikkipaikka
 • ravintola
 • uimaranta
 • veneluiska
 • vesi
 • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tietoja päivitetty 20.6.2021

VENE 6/2021

Hovirinnan piskuisen sataman alikulkukorkeus Airiston suunnasta on 20 metriä. Idästä kulkua rajoittaa mantereelta Kuusistoon vievän sillan 4,5 metrin korkeus. Satama sijaitsee kapeassa salmessa, joten se on suojainen kaikilla tuulilla.

Hovirinta on iso kotisatama, mutta vieraspaikkoja on sentään muutama. Niissä voi viipyä 12 tunnin ajan. Vieraspaikkojen vieressä on tukeva veneiden nostolaituri, jonka kylkeen voi tilapäisesti kiinnittyä. Laiturilla on septityhjennys. Muita palveluita Hovirinnan satamassa ei ole. Kenties palveluiden olemattomuudesta johtuen satamamaksua ei peritä. Satama on kuin yhtä isoa nurmikenttää, jonka päässä on muutamia rivitaloja, iso lasten puisto ja jäätelökioski. Kaupunkitasot palvelut ovat noin kilometrin päässä Kaarinan keskustassa.

Aivan sataman kupeessa on Hovirinnan suosittu uimaranta, jota reunustavat laajat nurmikkokentät. Heinäkuisena hellepäivänä vilskettä riittää, samoin myös aktiviteetteja. Rannalla voi pelata korista ja beach volleyta tai vuokrata suppilaudan.

Virvokkeita, olutta ja viiniä ja pientä purtavaa on tarjolla konttiin rakennetussa tilapäisessä kahvilassa. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu ravintolan rakentaminen.

Risto Nordell

VENE 8/2013:

Kaarinan suurimman lähiön Hovirinnan lähellä sijaitsee Kuusistonsalmi. Hovirinnan ranta on Kaarinan suosituimpia uimarantoja. Rannan läheisyydessä on lasten liikennepuisto.

Ravintolan laituri sallittu aukioloaikoina, venesatama lastauksen ajaksi.

Hovirinnan satamassa en löydä vieraspaikkoja, vaikka niitä on satamakirjaan merkitty. Suuntaan ravintolan laituriin, jossa veneet ovat sikin sokin. Työnnän keulan väliin. Kysyn emännältä vieraspaikkojen sijaintia. Hän kertoo, että ravintolan edustalla on vain päiväpaikkoja, muut vieraspaikat ovat sataman länsipäässä. Kävelen sinne, mutta kyltti kehottaa kiinnittymään vain lastauksen ajaksi.

Vieressä aukeaa hieno hiekkaranta, joka on täynnä aurinkoisesta säästä nauttivia ihmisiä. Ruoka on perussapuskaa, superkiva tarjoilija huomioi myös lapsen tuoden tälle ketsuppia ja mukiin pillin. Jäätelökioskista saamme jälkiruokaa ja käymme vielä rannan liukumäessä ennen kuin lähdemme.

2 kommenttia artikkeliin “Hovirinta”

 1. Nilkki sanoo:

  Venesataman ja uimarannan välissä on aivan loistava rantaravintola johon voit tulla suoraan omalla veneellä, useita poijupaikkoja.

  Ravintola on kesäisin avoinna joka päivä säästä riippumatta.

  Ruoka on aivan valtavan hyvää ja esiintyjiä moneen makuun lähes joka viikonloppu, lisätietoja:

  http://www.hovirinnanrantaravintola.fi/

  sekä facessa vielä ajantasaisempaa infoa:

  https://www.facebook.com/hovirinnanrantaravintola

  Ravintolan pihalla on lapsille valtava pomppulinna sekä erillinen jäätelökioski.

 2. Lukija sanoo:

  Tällä hetkellä ei ole ravintolaa, vanha rakennuskin purettiin kesän 2016 aikana. Kaarinan kaupunki rakennuttaa uuden vuoteen 2018 mennessä.

Kommentoi

X