Tilaa

Högland

Tiedot

Koordinaatit:
60°06,50' P, 22°18,7' I
Satamanro:
629
Karttasarja:
B, D
Merikartta:
649,703
Syvyys:
1,5 - 2,5 m
Kiinnitys:
laituriin+ankkuri
Avoin:
luode-pohjoinen
Yritys:
Saaristomeren kansallispuisto
  • Palvelut

  • luontopolku
  • näköalapaikka
  • tulentekopaikka
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

VENE 6/10:

Ssatamalahden pohjoispuolella on salakavala vedenalainen kivi, joten ajamme lännenpuoleisen Norrlandetin pohjoisrantaa kohti. Siellä käännymme ja ajamme Höglandetin lahteen suoraan lännestä.

Tutkimme vanhan saaristolaistilan pihapiirin, joka jää korkeiden kallioiden väliin. Täällä on hyvä huusi, nuotiopaikka ja valtavan kokoisia halkoja pinossa. Itse rakennuksista on jäljellä vain maatunut kivijalka.

Luontopolku kipuaa välillä jyrkästikin kalliota ylös. Tämä on saaristomeren korkein saari, joten odotamme hyvää näköalaa, mutta puusto on mäen laellakin tiheää. Kapuamme näkötorniin. Sekin on hieman liian matala, mutta joihinkin suuntiin sentään näkyy hienosti.

Luontopolku jatkuu etelään, matalaan laaksoon. Jyrkimpiin kohtiin on tehty portaat. Alhaalla kallioiden välissä on hieno tunnelma, kun auringonvalo siivilöityy välkehtien puiden värisevien lehtien läpi. Metsittyneellä niityllä on siellä täällä kosteikkoja, joissa karja on voinut sammuttaa janonsa.

Polku palaa laiturille länsirantaa pitkin. Matkalla on pieni hiekkarantakin.

Koska saari on Saaristomeren kansallispuiston aluetta, kannattaa pitää mielessä, että jokamiehen oikeudet ovat alueella rajoitettuja.

Kommentoi

X