Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Helsingholmen

Tiedot

Koordinaatit:
60°01,8' P, 22°16,9' I
Satamanro:
626
Karttasarja:
D
Merikartta:
702
Vieraspaikkoja:
30 - 40
Syvyys:
1,0 - 2,5 m
Kiinnitys:
poiju, ankkuri
Avoin:
pohjoinen-koillinen
Puhelin:
044 342 4647
 • Palvelut

 • imutyhjennys
 • kioski
 • vesi
 • kahvila
 • kalamyynti
 • leikkipaikka
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • uimaranta
 • wc
 • jätehuolto

Rekisteröityneet käyttäjät voivat päivittää polttoaineiden hinnat.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KIPPARI 1/2013:

Runkoväylä ohittaa Helsingholmenin läheltä. Saaren kiertää 2,4 metrin väylä pohjoisen puolelta, josta poiketaan itse satamaan.

Satamaan ajo ja turvallisuus

Satamaan ajo on helppoa 2,4 metrin väylää seuraten, kummasta suunnasta hyvänsä. Kyläsatama näkyy jo hyvissä ajoin tultaessa sisään, eikä epäselvyyksiä pitäisi syntyä.

Tuulet haittaavat pohjoisen ja koillisen suunnilta pahiten, koska ”puhallusetäisyys” on pitkä. Muuten satama on suojainen muiden pikkutuulien suunnalta.

Laiturialueelle saavuttua on mentävä melko lähelle, että havaitsee minne kiinnittää veneensä. Nyt asia on aiempaa parempi, sillä uutta laituria on rakennettu jo vuonna 2011 pitkin rantaviivaa itään päin. Ainut haitta mikä tulee mieleen, on keskeltä laituria mereen tulevien telakkakiskojen sijainti. Niiden olemassaolon voisi merkitä selkeämmin vaikka väreillä tai muulla hyvällä merkillä.

Varapaikkaa ajatellen voisi tulla kysymykseen eteläpuolen Södraviken alue heti Stenrevet-saaren ja kivikon länsipuolelle ankkuriin. Jos kovalla tuulella ei kohteessa pysy, on suorinta reittiä hyvä siirtyä Purunpään kohdalla olevan Hanholmenin kaakon puolelta avautuvaan lahteen. Matka sinne on noin 3,5 meripeninkulmaa, jonka miehistön tulisi kestää ja perillä sitten helpottaa reilusti.

Muualle rantoihin kiinnittyminen on hankalampaa, koska luonto on järjestänyt hyviin kohteisiin aina kiviä. Ellei tunne niiden tarkkaa sijaintia, on parempi pysyä poissa sellaisesta paikasta.

Maissa havaittua

Saaren suurin pituus noin 1,3 kilometriä ja leveys yli 800 metriä.

Laitureissa on tilaa nykyään enemmän kuin esitteet kertovat ja hiekkapohjaiseen lahteen voi myös ankkuroida. Satamassa on kioski, josta saa ostaa jäätelöä, kahvia ja kotona leivottuja herkkuja. Sesonkiaikaan saa ostaa isäntäväen pyydystämää kalaa sekä tuoreena että savustettuna.

Saaren suosio on mitattavissa monin keinoin ja täällä siihen vaikuttaa positiivisesti ainakin hyväntuulinen ja asiakkailleen ystävällinen isäntäväki.

Lapsiperheille on saaressa nähtävänä kotieläimiä, hevonen, lampaita, kaneja ja näin myös koiran, joka ei sanonut nimeään eikä tunnustanut olevansa saaren tai jonkun veneilijän omistuksessa.

Vierassataman palveluihin sisältyvät juomavesi, kahvila, kioski, leikkipaikka, sauna, uimaranta, sähkö, wc, jätehuolto ja septityhjennys.

Sauna on puulämmitteinen ja hyvä. Sen sijainti on hieman sivummalla, joten sataman mahdollisesta hulinasta voi olla sen hetken poissa. Polkuja voi vapaasti kulkea ilman rajoituksia ja nauttia luonnon rauhasta.

Kesällä 2011 satamamaksu oli viisi euroa ja satama on auki jäättömän kauden. Saarella on myös Geokätkö (www.geocache.fi), johon tutustuin muiden asiasta kiinnostuneiden ansiosta eikä kätkö jäänyt kätköksi.

Nähtävyydet

Nähtävyyksinä mainittakoon kylämiljöö ja monipuolinen luonto. Hiekkarantaa on etelärannan suunnalla palanen, jossa voi haaveilla isompiakin asioita.

9 kommenttia artikkeliin “Helsingholmen”

 1. Ympäri saaristoa sanoo:

  Uuden laiturin ansiosta heinäkuussa 2011 veneitä mahtuu enemmän kuin ennen. WCt aivan karseassa kunnossa, eikä pelkästään kovemmasta volyymista johtuen. Muuten rento tunnelma, laiturimaksu 5 e, sähkö 5 €. Lapsille kivat leikkipaikat, uimaranta, tuoreita sämpylöitä ja kalaa, jota ei monesta muusta paikasta saanut lainkaan.

 2. Taas pettynyt sanoo:

  Jotenkin vaan on niin suttanen ja likainen satama. Eikä WC:t ole muuttuneet vuodesta 2011 ainakaan siisteimiksi. Ihmettelen miten Pidä Saaristo Siistinä yhdistys hyvääksyy tämän.

 3. Teroantero sanoo:

  Ekaa kertaa tässä hypetetyssä satamassa. Ihmetyttää. Pari hassua poijua, jotka ovat niin lähellä laituria, että perus-soutuveneelläkin tekee tiukkaa saada riittävästi vetoa taaksepäin ettei ota keula laituriin kiinni. Sähköä jaetaan yhdellä roikalla puolelle satamaa. Vesipistettä en onnistunut löytämään enkä oikein kunnollista leikkipaikkaakaan lapsilleni. Hiekkarannalla haisee lampaanpaska koska lampaat nyt sattuu paskantamaan veteen, jos niitä rannalla pitää. Huussit haisee ihmisenpaskalle niin tiukasti, etten ainakaan minä tai tyttäreni pystyneet niitä lähestymään pariakymmentä metriä lähemmäs ilman, että alkoi ns. potkia takaisinpäin. Ainiin. Asiakaspalvelua tarjolla vain ”toisella kotimaisella”. Pystynen elämään ilman tätäkin ”satamaa”…

 4. Ei toivottu sanoo:

  Niin ja isäntäväki saa joka kerta itsensä tuntemaan varsin ei toivotuksi saarelle, jos koira on 2 minuuttia vapaana iltapisssan aikaan niin sitäkin pitää heti urputtaa. Vuosien saatossa monasti saarella käyneenä niin nyt saa riittää, em. Muiden kirjoittamien syiden lisäksi isäntäväki vois miettiä ammalintaansa.

 5. s sanoo:

  Ring gärna till Håll Skärgården Ren om ni vill klaga på WC:na, nya WC:n byggs just nu, men skit luktar i vilket fall som helst.

  Vesipiste har aldrig funnits för att det finns inte tillräckligt med vatten, det tar slut = det tar också slut i bastun.

  Lagen om hundar går att kolla upp på finlex.fi, hundar får inte hållas okopplade under fåglarnas häckningstider och på annans privata mark får hundar inte hållas okopplade utan markägarens lov. Anser även att hundar ska hållas kopplade för andras säkerhet, speciellt barns säkerhet. Vissa barn är mycket allergiska för hundar vilket det inte verkar finnas mycket respekt för.

 6. Matkavene86 sanoo:

  Voisin sanoa että meidän mielestä taasen tämä paikka on todellinen helmi. Luonto vaihtelevine rantoineen ja siisteine metsikköineen on kuin satukirjasta,. Saarella laiduntava valkoinen hevonen tuo tarunhohtoa,. Savukala oli hyvää ja eri makuja löytyi. Uudet wct olivat ylläty ja vosinpa sanoa vielä että sauna on yksi saariston parhaimpia jossa olemme käyneet. Todellakin helmi paikka. Viihdyimme.

 7. HanSte sanoo:

  Hieno paikka. Ystävällinen isäntäväki. Kaunis saari; erityisen lumoava oli valkoinen hevonen rantaniityllä. Hyvä sauna, kauniit näkymät, hyvä uimapaikka.

 8. Pertti56 sanoo:

  Meidän ehdoton suosikki ja joka kesä pitää päästä ainakin kerran käymään. Kuten Matkavene86 kirjoittaa, on tämä meidänkin mielestä Saaristomeren vierassatamien joukossa helmi. Ystävällinen isäntäväki. Kalaa tarjolla savustettuna tai tuoreena ja tuoreita leivonnaisia kahvilassa joka päivä. Sauna on ehdottomasti parasta. Kunhan vaan ”pöntöt kaupunkilaiset” osaisivat käyttäytyä näin hienossa paikassa. Koirien vapaana pito loppui, kun jonkun veneilijän koira tappoi saaren lemmikkikanin ja saunan veden riittämisen kanssa tuli ongelmia, kun ihmiset eivät osaa olla säästäväisiä veden kanssa. Saaren luonto on todella upea. Veneilijöiden tulisi muistaa, että saari on heidän kotinsa ja me olemme siellä vieraita ja käyttäytyminen pitää olla sen mukaista.

 9. Arto49 sanoo:

  Todella mukava saari ja satama. Suojainen satama pl. pohjoistuulet. Saaressa risteilee kävelypolkuja,joita kiertämällä saa useamman tunnin menemään. Satamasta saa kalaa ja jäätelöä. Kahvilasta löytyy erinomaisia leivoksia. Saunasta upeat näkymät merelle. Puuceet erittäin siistissä kunnossa ja niitä on kerrankin riittävä määrä. Vettä saa 5 litraa per vene per päivä. Tästä tulee vakkarikohde kesälomareissuille.

Kommentoi

X