Kasnäs

Tiedot

Koordinaatit:
59°55,22' P, 22°24,70' I
Satamanro:
591
Karttasarja:
B, D
Merikartta:
645, 647, 701
Vieraspaikkoja:
100
Syvyys:
2-5 m
Kiinnitys:
poiju, kylki (40 m)
Avoin:
Itä
Satamamaksu:
23 e
Yritys:
Kasnäs Gästhamn
Puhelin:
02 521 0117, 040 558 7293
 • Palvelut

 • astianpesupaikka
 • esteetön satama
 • imutyhjennys
 • joukkoliikenne
 • jätehuolto
 • kaasu
 • kahvila
 • kalamyynti
 • kauppa
 • kioski
 • leikkipaikka
 • luontopolku
 • netti-yhteys
 • pesutupa
 • polkupyöränvuokraus
 • polttoaine
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • tulentekopaikka
 • uimaranta
 • venehuolto
 • veneluiska
 • vesi
 • wc
 • Wlan
 • yhteysalus

Jakeluaseman tiedot

Hinnat perustuvat lukijoiden antamiin tietoihin.

2019

Puh. 040 558 7293

Bens 98, D

A 24/7 K+S

Avoinna klo 9-21, 10.6.-15.8.

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2017: 

Kasnäs Paviljong

Lukijamme suosittelevat: Ihana saaristolaisbuffet kaloineen.

Päivitä polttoaineiden hinnat Lisää sataman kuva Ilmoita virheestä sataman tiedoissa

Rekisteröityneet käyttäjät voivat päivittää polttoaineiden hinnat.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Arkistosta:

Kasnäsin saaristokylpylä on itäisen Turunmaan saariston sykkivä veneilykeskus. Se tarjoaa lapsiperheille yllin kyllin tekemistä ja vaihtelua tavanomaiseen vene-elämään.

Vuosien saatossa Kasnäsin patruuna Jörgen Liljeqvist on kehittänyt niemenkärjestä veneilykohteen, joka monipuolisuudessaan etsii vertaansa. Sen perustana on Janne Boströmin 15 vuoden ajan isännöimä, hyvin hoidettu täyden palvelun vierassatama, jonka oheen pikkuhiljaa on kehitetty muita palveluita.

Parempia satamakoordinaatteja on vaikea keksiä: kulkeehan tuhansien pääkaupunkiseudun veneilijöiden reitti Saaristomeren kansallispuistoon vain heittoliinan kantaman päästä.

– Satama on avoinna koko avoveden ajan. Ensimmäiset vieraat tulevat jo huhtikuussa, ja ovatpa jotkut veneilijät viettäneet täällä pikkujouluakin, kertoo Boström. Periaatteessa hän hoitaa satamaa yksin, mutta keskikesän sesongin aikana apuna on puolisen tusinaa työntekijää.

– Heinäkuussa on todella vilkasta ja tunnelma kansainvälinen. Loppukaudesta meillä yöpyy usein venäläisiä moottoriveneilijöitä, jotka ajavat aluksensa talviteloille Suomeen tai Ruotsiin. Ne ovat hulppeita veneitä, viime syksynä täällä vieraili 125-jalkainen jahti.

– Kauden aikana meillä yöpyy yli 3 000 venekuntaa. Lisäksi tulevat mökkiläisten yhteysveneet, sillä Kasnäsissä on useita satoja kausipaikkoja.

Runsaiden palveluiden ansiosta Kasnäsin niemellä riittää kävijöitä, mutta yönsä siellä saa nukkua rauhassa. Bilettäjät suuntaavat muualle, sillä ravintola sulkee jo varhain ovensa.

Vierassatamaan on melkein joka vuosi tehty pieniä parannuksia, eikä tahti ole hiipumassa. Nyt suunnitelmissa on toisen septin imutyhjennyslaitteen hankkiminen sekä juomaveden tankkauspisteiden ja sähkötolppien määrän lisääminen.

Satamakonttorin pienen kahvilan ja terassin penkeillä istuu laituriparlamentti, jolta saa vinkkejä lähisaariston mansikkapaikoista. Myytävänä on veneilytarvikkeita ja karttoja.

Paljon on siis Kasnäsissa tapahtunut sitten Louis Sandellin päivien. Silloin satamassa oli vain pieni laituri ja bensatankki. Vanhemmat veneilijät 1960-luvulta muistavat vielä legendaarisen Sandellin baarin ja kaupan sekä niiden isännän, joka kertoili omakohtaisia muistoja tarunhohtoisesta Bengtskärin taistelusta heinäkuussa 1941.

Herkullinen kalapöytä

Kasnäsissa voi venekokille antaa vapaavuoron, sillä Kasnäs Paviljongin seisova pöytä on katettu kesäaikaan joka päivä. Paviljongin tavoitteena on tarjota mahdollisimman ekologista lähiruokaa, ja varsinkin alkupalat monine kalaherkkuineen ovat kokeilemisen arvoisia. Tilaa on yli 150 vieraalle ja kauniina päivänä parasta on lounastaa isolla, katetulla terassilla, jolta avautuvat maisemat satamaan ja välkehtivälle merenselälle.

Veneilijät voivat ostaa myös buffetaamiaisen, joka varsinaisesti on tarkoitettu hotellin asukkaille. Iltaisin on tarjolla à la carte -annoksia, joista rapeapohjaiset pizzat ovat säilyttäneet suosionsa vuodesta toiseen.

Ravintolan vieressä on kesäkauppa, jonka valikoimat ovat saaristolaiskaupaksi erittäin monipuoliset. Myytävänä on esimerkiksi pitkään säilyviä, makeita Rosalan limppuja. Satamatorin kojuissa myydään tuoretta ja savustettua kalaa, kauden vihanneksia ja marjoja, käsitöitä ja matkamuistoja. Onpa Kasnäsissä oma kultaseppäkin, joka on erikoistunut meriaiheisiin koruihin.

Lapsiperheiden ehdoton suosikki on Kasnäsin tunnelmallinen pikkukylpylä, jonka uimavesi suodatetaan modernisti suoraan merivedestä. Satamatoimistossa myytävät yöpymispaketit sisältävät myös kylpyläkäynnin koko miehistölle. Tavallisten lisäksi tarjolla on höyry- ja infrapunasaunat. Lasten allas on tarpeeksi suuri ja porealtaatkin pulputtavat kutsuvasti. Elokuisina iltoina kylpylässä uidaan ja saunotaan kynttilänvalossa.

Hellepäiviä varten Kasnäsissa on myös saaristossa harvinainen uimaranta pehmeine hiekkoineen.

Kasnäsissa riittää aktiivisellekin puuhaa. Tenniskentät ja minigolf odottavat pelaajiaan ja iso leikkipuisto lapsia. Kasnäs Watersport tekee retkiä RIB-veneillään muun muassa Vänöhön, sekä järjestää hyljesafareita. Kasnäs Sailingin omistama kaljaasi Inga purjehtii Saaristomeren kansallispuistoon sekä Örön linnakesaarelle, jonne omalla veneellä ei toistaiseksi saa rantautua.

Yhteysaluksilla pääsee kätevästi Hiittisiin, ja Högsåran lossille on vain muutaman kilometrin patikointimatka.

Satamasta on myös säännöllinen yhteys juhlavuottaan viettävälle Bengtskärin majakalle. Päivän kestävällä retkellä poiketaan Rosalan viikinkikylässä, jossa voi tutustua hurjien veneilijäesi-isiemme sotaisaan elämänmenoon.

Venemajoituksen voi Kasnäsissa tilapäisesti vaihtaa hotelliin. Huoneissa on kaikki mukavuudet, tilava parvi ja joissakin myös minikeittiö jääkaappeineen. Hillitysti maalatut rivitalotyyppiset huoneistot sulautuvat tyylikkäästi saaristomaisemaan.

Sinisimpukasta luontotietoa

Säästökurimuksen kourissa kamppaileva Metsähallitus oli jo varain puutteessa lopettamassa luontokeskus Sinisimpukan toimintaa, mutta nyt tulevaisuus näyttää taas valoisammalta. Hyvä näin, Sinisimpukassa saa hyvin käsityksen alueen luonnosta ja historiasta.

Keskuksen pysyvät näyttelyt kertovat linnuista, eläimistä ja kasveista pinnan alla ja päällä, sekä niiden ja Itämeren suojelusta. Auditoriossa esitetään luontofilmejä ja luontopolun varrella voi tutustua saariston geologiaan. Sinisimpukka sijaitsee korkealla mäellä, josta on kaunis näköala ikiaikaiselle Jungfrusundin laivaväylälle sekä kansallispuiston vihreänsiniseen mosaiikkimaisemaan.

Kasnäsissa ohjelmaksi riittää hyvin myös klassinen veneen kannella löhöily ja satamaelämän tarkkailu: isot matkaveneet etsivät kuumeisesti viimeisiä yöpymispaikkoja, yhteysalukset toitottavat torviaan, mökkeilijät puikkelehtivat pikkuveneillään, huoltolaiturin edessä pörrää jatkuva jonottajien parvi.

Helsingistä ja Turusta suoraan satamaan saapuvat pikavuorobussit tuovat vaihtomiehistöjä veneisiin. Naapuriveneessä rauhoitellaan riehakkaita lapsia ja Paviljongin terassilta kuuluu lasien kilinää ja naurunremakkaa: täyttä kesäelämää!

VENE 7/2011

12 kommenttia artikkeliin “Kasnäs”

 1. Perheveneilijä sanoo:

  Kasnäsin vierasvenesatama on varusteluiltaan hyvä ja tekemistä riittää. Paviljongin kalaruoka on erinomaista. Valitettavasti Paviljongin henkilöstön palveluhenkisyys on todella heikkoa sekä sesonkiaikana auttamattoman hidasta. Ruokalistaa sai odottaa melkein tunnin ja ruokaa tilaamisen jälkeen yli tunnin. Myöskään mitään pahoittelevaa kommenttia ei henkilöstöltä tullut, vaan ylimielinen töykeää kommentointia.

 2. pettynyt sanoo:

  No eipä se hotellikylpylässäkään(kasnäs hotelli) niin hirveen hyvää palvelua ole. Otimme kahdenhengen huoneen yhdellä lisävuoteella. Ensimmäisenä iltana siivosimme huoneistohotellin yläkerran ja laitoimme liinavaattee paikoilleen, että siellä voi yksi porukkamme jäsen nukkua. No ei siinä mitään. Seuraavana iltana kun saavuimme hotellihuoneeseen niin yllätys oli aika suuri. Yläkerran nukkuma tilaa ei oltu edes käyty katsomassa saatikka sänkyä viikattu kuten yleensä hotellissa on tapana tehdä. No onneksi kuitenkin alakerran sängyt oli viikattu.Tulee vain mieleen miksi kaikkia huoneessa olijoita ei kohdella yhdenmukaisesti? Minun mielestä tollainen palvelu on aika perseestä.

 3. Käynyt sanoo:

  Samaa mieltä edellisten kanssa, ei siellä parasta mahdollista palvelua saa.

 4. Putput-mies sanoo:

  Yksi parhaista vierasvenesatamista, kokemisen arvoinen paikka.

 5. saaristosailori sanoo:

  Suojaton satama (jos et pääse sisäpuolelle), kaupasta perusasiat loppu ja muutenkin jatkuvan nihkeää palvelua. Nafta ja bensa haisee. Pirun hyvässä paikassa esim miehistönvaihdoille mutta ensi kaudella jäänee väliin. Ikävää jättää tällaista palautetta mutta tää kausi oli aikamoinen pettymys.

 6. saaristosailori sanoo:

  Ja em kokemus siis parhaimpana sesonkina, ja monta kertaa.

 7. kävijä sanoo:

  Kasnäsin saunat on ainakin myöhemmin illalla melko surkeassa kunnossa. Hiekkaa pukuhuoneen lattia täynnä, siivottu viimeksi ties milloin… Siihen nähden, että satama on valittu vuoden vierasvenesatamaksi, niin paikka oli pettymys. Sietäisi myös merkitä ne vapaana olevat tai edes varatut paikat vähän selvemmin. Ei ole kiva mennä isolla akseliveneellä sinne väleihin tihrustamaan onko vapaata vai ei, varsinkin, jos on ekaa kertaa, eikä ole käsitystä missä ylipäänsä voisi olla paikkoja. Tämä sama ongelma on monessa muussakin satamassa. Kyltit pitäisi olla tarpeeksi isolla, että ne voi oikeasti nähdä kauempaa sisääntulevasta veneestä.

 8. Merenneito sanoo:

  Kävimme heinäkuussa siellä syömässä ja piti muutenkin jäädä yöksi. Palvelu oli heikko. Ruokaa piti odottaa pitkään ja henkilökunnan palvelu oli töykeää, että päätimme jatkaa matkaa. Ruokakin oli paha. Buffettin ruoka oli ok mutta tilasimme lapsille ranskalaiset lihapullineen. Ne maistuivat vanhoilta. Limsakin oli vanhaa ja se maistui tosi pahalta. Tulimme siis veneellä sinne.

 9. mökkiläinen35v sanoo:

  Tuntuu aika hurjilta väitteiltä.Itse en ole koskaan kokenut mitään vastaavaa palveluissa.Hyvä palvelu on aina ollut.

 10. Vierailua harkitseva sanoo:

  Näiden kommenttien pohjalta tekisi mieli jättää vierailu jo etukäteen väliin. Toivottavasti Kasnäsissä on luettu näitä ja ohjeistettu/palkattu iloisempaa henkilökuntaa.

 11. HanSte sanoo:

  Kaikki toimi. Saunaa ei kokeiltu, otettiin satamamaksu kylpyläkytkyllä- edullinen paketti mielestäni. Ravintolan buffa kalapöytineen oli erinomainen; poikkeuksellisen hyvä hinta-laatusuhde. Tuore kala tulee viereisestä jalostamosta.

 12. Lassi R sanoo:

  Hyvin toimi palvelut satamassa. Polttoainetta, septit ja vedet hoituivat hienosti avustettuna. Sataman puitteet on mielestäni hyvät, mm. Saunat on uusittu hiljakkoin ja kylpylän remontti on valmistunut. Siellä on myös ulkoallas. Kaupan valikoima kohtuullisen hyvä. Ravintolapalveluja ei tullut tällä kertaa testattua mutta olleet aikaisemmin hyvät.

Kommentoi

X