Tilaa

Kolovedenlahti

Tiedot

Koordinaatit:
62º13,5’ P, 28º55,0’ I
Satamanro:
5438
Merikartta:
250, 412
  • Palvelut

  • tulentekopaikka
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 3/10:

Koloveden kansallispuisto on Saimaan norpan kotivesi. Kansallispuiston alueesta valtaosa on rauhoitettu polttomoottoriliikenteeltä. Parhaiten puistoon tutustuu soutuveellä tai kanootilla.

Jos mukana on apuvene tai soudettava kumivene, kannattaa ehdottomasti uhrata päivä tai kaksi tämän laajan puiston tutkimiseen. Saarten rannat kohoavat pystysuorina paikoitellen yli 40 metrin korkeuteen ja kallioissa on vielä tänä päivänäkin nähtävissä esi-isiemme maalaamia ihmis- ja eläinhahmoja.

Jääkauden jälkeen maan jälleen kohotessa Saimaa jäi erilleen Itämerestä. Tällöin myös alueella elelevät hylkeet jäivät eristyksiin merestä. Näistä hylkeistä kehittyi aikojen saatossa oma alalajinsa, saimaannorppa, jonka voi hyvinkin havaita kansallispuiston vesillä meloessaan. Tämän suojellun eläimen takia myös polttomoottoriliikenne puiston vesillä on kiellytty.

Moottorikiellon ansiosta Koloveden kansallispuistossa liikkuessaan kokee myös äärettömän hiljaisuuden. Koska puiston kokonaispinta-ala on 23 km&³2;, kuulee siellä vain luonnon omia ääniä.

Puiston alueella on 12 sallittua leirintäpaikkaa tulisijoineen, joten jos on varustautunut teltalla, tai taivasalla nukkuminen onnistuu, voi siellä halutessaan viettää useammankin päivän.

Kommentoi

X