Tilaa

Hangonkylä

Tiedot

Koordinaatit:
59°50,2' P, 22°55,4' I
Satamanro:
525
Merikartta:
B 636, 638
Vieraspaikkoja:
20
Syvyys:
1,2-4 m
Kiinnitys:
poiju, kylki
Avoin:
luode
Satamamaksu:
alk. 25 € /vrk. sis.sähkö (2021)
Yritys:
Ekströmin kalapuoti
Puhelin:
040 1359373
 • Palvelut

 • imutyhjennys
 • jätehuolto
 • kaasu
 • kahvila
 • kauppa
 • kioski
 • pesutupa
 • polkupyöränvuokraus
 • polttoaine
 • ravintola
 • suihku
 • sähkö
 • veneluiska
 • vesi
 • wc
 • Wlan
<h2 style="text-align: left;">2018</h2> <p style="text-align: left;">St1, Puh. 0400 477 894</p> <p style="text-align: left;">Bens 98, D</p> <p style="text-align: left;">A 24/7 K+S</p>

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2017: 

Ravintola På Kroken 

Lukijamme suosittelevat: Saaristokalapöytä ja tuore kalavalikoima.

Päivitä polttoaineiden hinnat Lisää sataman kuva Ilmoita virheestä sataman tiedoissa

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rauhallisin satama löytyy Hangonkylästä, josta keskustan kauppapalveluihin on kolme kilometriä. Pienessä satamassa on 20 vieraspaikkaa, 25 euroa poijukiinnityksellä, 50 kylki – muuten normaalit palvelut, paitsi ei saunaa. Satamassa sijaitsee sen sijaan maineikas rantaravintola, På Kroken, joka jo perustelee pysähdyksen: Ekströmin meriravintola tarjoilee laajan kattauksen herkkuja kalojen lisäksi äyriäisistä simpukoihin – tarjolla myös nykyisin eksoottisempia eväkkäitä, kuten kilohailia.

Hangon satamat ja ravintolat on esitelty Kipparissa 6/2021.

Arkistosta:

Mihin satamaan Hangossa?

Hangon rauhallisimmat vieraspaikat löytyvät Hangonkylästä. Kaupunkilaisten venepaikkojen joukossa on parikymmentä vieraspaikkaa. Mukavan tunnelman luo juuri kanssakäynti paikallisten kanssa.

Satama on Hangon vieraspaikoista kaikkein edullisin (20 €). Täältä löytyy todennäköisesti tilaa myös silloin, kun kaksi vierassatamaa ovat tupaten täynnä, kuten esimerkiksi Regatan aikana.

Suihkut ja vessat ovat edelleen parkkipaikan reunaan tuoduissa konteissa, eikä niitä voi ylistää. Toimivia ja siistejä ne kyllä ovat. Saunamahdollisuus uupuu.

Lähempänä kuin luulemmekaan

Meno Hangonkylän satamaan vaatii lyhyen erkanemisen Hangon ohi menevältä pääväylältä, mutta ei ole olleenkaan niin kaukana kuin helposti kuvittelee. Monen mielestä satama on etäällä ennen muuta Hangon keskustasta ja sen palveluista, mutta Hangonkylästä polkaisee nopeasti ja helposti pyörällä ”kylille”.

Keskustaan on matkaa vain kolme kilometriä ja hyvän pyörän voi vuokrata satamasta. Jos asiaa on vain ruokakauppaan, niin lähimpään on vajaa kilometri.

Mahtava kalaravintola

Hangonkylän sataman ehdoton vetonaula on Ekströmin perheyrityksen kuulu kalaravintola På Kroken. Seisovaan pöytään on katettu kaikki mahdolliset perinteiset kalaruoat ja lisäksi koko joukko herkullisia uusia tuttavuuksia sekä lisäkkeitä. Jos ei pidä kalasta, listalta voi tilata vaikkapa pihvin.

Kalaa voi ostaa palvelutiskistä myös mukaan. Valikoima on monipuolinen. Tarjolla on myös hummeria sekä ruotsalaisten herkkua hapansilakkaa. Leipomotuotteita voi ostaa joko veneeseen vietäväksi tai nautittavaksi kahvikupposen kera terassilla.

Anne ja Steffi Sjöholm
VENE 5/2018

Huviloiden ja hiekkarantojen Hanko

Jos kaupungin keskustan hälinä ei kiinnosta, oivallisen vaihtoehdon tarjoaa Hangonkylän satama. Sinne päästäkseen pitää kiertää Tulliniemi ja seilata 1,5 metrin väylää – jonka syvyys on paikallisten kertoman mukaan parisen metriä. Keskustaan on satamasta noin kolmen kilometrin patikkamatka, lähin elintarvikeliike on kuitenkin jo kilometrin päässä.

Vieraspaikat ovat I- ja H-laitureilla ja ne on merkitty P-tunnuksilla. Palvelut ovat rajalliset, saunaa ei ole ja toiletti- ja suihkutilat ovat parakkimaisessa rakennuksessa, veneiden talvisäilytykseen tarkoitetun kentän liepeillä.

Hangonkylä sai muutama vuosi sitten kaipaamaansa piristysruiskeen, kun sataman otti hoitaakseen Magnus Ekströmin omistama kala- ja äyriäisravintola På Kroken. Viehättävästä pikkuravintolasta on nopeasti kehittynyt kova kilpailija perinteisille rantamakasiiniravintoloille.

På Krokenin erikoisuus on lähes koko päivän katettu saaristolaispöytä kalaruokineen. À la carte -listalla on eksoottisempia herkkuja, kuten hummeria ja tiikerirapuja. Lihansyöjille tarjolla on paahdettua ankkaa, Krokenin pippuripihviä ja grillattua poronfileetä. Kahvilan puolella kupposen kera voi nauttia graavilohileivän tai syödä lounaaksi lohikeittoa paikalla leivotun saaristolaisleivän kera. Kalamyymälän pöydät notkuvat erilaisia savukaloja ja kalasäilykkeitä.

Krokenin kalat tekevät kauppansa myös Helsingissä, sillä Magnus Ekströmillä on oma kalapuoti Hakaniemen kauppahallissa.

Risto Nordell
VENE 6/2011
Tom Berg 2009

Veneluiskan tiedot

Kalastusalue: Hankoniemen pohjoispuoli sekä eteläinen Bromarv.
Sijainti: Iso Hankoniemi Hangon kaupungin pohjoispuolella.
Osoite: Hangonkyläntie 52, Hanko.
Luiska: Uudenaikainen betoniluiska. Paikka on hyvin tuulilta suojassa ja vieressä oleva ponttonilaituri helpottaa työskentelyä. Luiska on loiva, joten venettä laskiessa trailerin joutuu pudottamaan melkoisen syvälle. Toisaalta veneen nostossa ei vaadita nelivetoa.
Pysäköinti: Isot pysäköintialueet, yleensä hyvin tilaa.
Palvelut: Rannassa kahvila-ravintola ja jätepiste.

ERÄ 13/09

Yksi kommentti artikkeliin “Hangonkylä”

 1. Toni_t sanoo:

  Hyvä olisi saada parmpi kartta sataman syvyyksistä – toisi varmaan paljon enemmän vieraita paikalle.

Kommentoi

X