Tilaa

Kipansalo

Tiedot

Koordinaatit:
62º51,1’ P, 28º12,5’ I
Satamanro:
5240
Merikartta:
239
 • Palvelut

 • jätehuolto
 • sauna
 • tulentekopaikka
 • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 3/10:

Kukkarinselän jälkeen Rajosaarten kohdalla väylä haarautuu kahteen. Luoteeseen ajettaessa tullaan Kallavedelle ja Kuopioon. Jos lähdetään koilliseen 2,4 metrin veneilyväylää päästään Summan avokanavan kautta Melavedelle ja sieltä Juurus- ja Muuruvesien kautta Syvärille.

Riistaveden kohdalla on erittäin kapea ja virtaisa sillanalitus, jossa on ajettava reilulla kaasulla muutama kymmenen metriä, muutoin virta kääntää keulan kivikkoon.

Itse reitti on mielenkiintoinen, kaunis ja hyvä vaihtoehto pohjoiseen mentäessä. Siltojen korkeudet ja oman veneen mitat kannattaa kuitenkin tarkistaa ennenkuin tälle reitille lähtee.

2 kommenttia artikkeliin “Kipansalo”

 1. Yammu sanoo:

  Rantautumispaikkoja useita ympäri Kipansalon kärjen. Laitureita on rakennettu myös melojia varten. Rannassa hyvä laavu ja mäen päällä sauna/tupa, jossa voi yöpyä myös viileämmillä säillä kaminan lämmössä.

  Palveluun ei ole merkattu viereistä rantautumispaikkaa Summan kanavassa, jossa on suuri laituri varustettuna useilla poijuilla, nuotiokatos, WC, roskikset ja kaikkiin on pääsy myös pyörätuolilla. Kulkuväylät on leveät ja suunniteltu erityisesti liikuntarajoitteisia varten!

 2. Necesse sanoo:

  Yllä kuva Yammun mainitsemasta Summanlammen laiturista.

Kommentoi

X