Tilaa

Hanko, Itäsatama

Tiedot

Koordinaatit:
59°49,1' P, 22°58,1' I
Satamanro:
516
Merikartta:
B 636,637, 638
Vieraspaikkoja:
220
Syvyys:
1-4 m
Kiinnitys:
poiju, kylki
Avoin:
lounainen
Satamamaksu:
Alk. 25€ /vrk. (2021)
Puhelin:
019 232 770
 • Palvelut

 • imutyhjennys
 • jätehuolto
 • kahvila
 • kauppa
 • kioski
 • pesutupa
 • polkupyöränvuokraus
 • polttoaine
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • veneluiska
 • vesi
 • wc
 • Wlan

Jakeluaseman tiedot

Hinnat perustuvat lukijoiden antamiin tietoihin.

<h2 style="text-align: left;">2020</h2> <p style="text-align: left;">St1, puh. 0400 477 894</p> <p style="text-align: left;">Bens 98, D</p> <p style="text-align: left;">A 24/365 K+S</p>

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2018: 

Hyvää ruokaa mukavassa ympäristössä kohtuulliseen hintaan.

Origo ★★★★

Lukijamme suosittelevat: Pippuripihvi.

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2017: 

Bravas Pinchos Y Vins

Lukijamme suosittelevat: Combo burger ja päivän kala.

Classic Pizza
Parhaat pizzat, hyvä sijainti ja mukava tila ja henkilökunta.

Lukijamme suosittelevat: Alpiner wurst pizza.

Stefans steakhouse ★★★★

Lukijamme suosittelevat: Häränfilee, entrecote, porsaankyljys.19

Päivitä polttoaineiden hinnat Lisää sataman kuva Ilmoita virheestä sataman tiedoissa

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Satamassa on yhteensä 220 venepaikkaa, joista 31 on varattavissa etukäteen.
Etukäteen varattavassa laiturissa on venepuomit ja 120 metrin long side -paikka. Muissa laitureissa on poijut. Ankkurointi on satamassa kielletty.

Hintaan sisältyy: venepaikka, WC, pesutilat ja sauna, sähkö (1x10A, voimavirta erikseen), vesi, Wi-fi, jätehuolto, septitankin tyhjennys sekä opastus venepaikalle (tarpeen mukaan).

Satamatoimisto on auki 15.6 – 19.8. joka päivä klo 8-22. Satama palvelee  30.9. asti.

Sauna on auki 15.6 – 19.8 klo 8 – 10 & 16 – 22.

Arkistosta:

Mihin satamaan Hangossa?

Laiturit ovat entiset, mutta muu on uutta Hangon kaupunginrannan vierassatamassa. Palvelut löytyvät toukokuussa 2017 pikavauhtia pystytetystä palvelurakennuksesta, joka on koottu kätevästi ja sangen tyylikkäästi konteista. Edessä aukeaa terassi kahvilapöytineen. Kokonaisuus istuu yllättävän hyvin pursiseuran pyöreän ravintolarakennuksen sekä sataman entisen huoltotilarakennuksen väliin.

”Uusi yritys, uudet huoltotilat”, tiivistää muutoksen satamakapteeni Oscar Cavonius.

Paikallinen pursiseura puikkoihin

Kaupungin omistamaa vierassatamaa hoitaa nyt yritys nimeltä HSF Marine. Sen omistaa kokonaan paikallinen pursiseura eli HSF, joka pyörittää siis bisnestä kotisatamassaan.

”Pursiseuran on tarkoitus kehittää koko satamaa niin, että täällä pystyy järjestämään vaikka maailmanluokan kilpailuja”, Oscar kertoo.

Jostain oli aloitettava, ja kiireen vuoksi aloitettiin kekseliäästi konteilla.

”Se oli järkevintä tällä aikataululla. Huhtikuussahan täällä ei ollut vielä mitään. Oli kiire saada rakennus valmiiksi ja toimintaan jo tänä kesänä. Tämä oli nopea ja niin sanottu väliaikainen ratkaisu. Saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo.”

Kesälle 2018 on luvassa ainakin tiskauspiste, koska sitä on kovasti toivottu.

Konttirakennuksen toisessa kerroksessa on saunat naisille ja miehille. Tilat ovat toimivat ja reilun kokoiset, ja pitkät saunavuorot kuuluvat satamamaksun hintaan. Vuoden Vene
sauna -äänestyksessä sauna pomppasikin heti kolmanneksi.

Ripauksen luksusta tuo ulkoterassi, jolla voi vilvoitella ihaillen alapuolella aukeavaa satamaa ja sinne saapuvia veneitä. Sesongin ulkopuolella saunaa voi vuokrata myös yksityiskäyttöön.

Alakerrassa on kahvila-baari A-oikeuksilla. Sieltä voi myös ostaa aamusämpylät veneeseen. Kesästä 2018 lähtien sämpylät paistetaan paikan päällä.

Kilpailu naapurin kanssa

”Sesonki alkoi myöhemmin kuin mitä olisi pitänyt, mutta heinäkuuhun voimme olla ihan tyytyväisiä. Meillä oli heinäkuussa noin neljä tuhatta yöpymistä”, Oscar kertoo elokuun alkupäivinä.

Kilpailu on luonnollisesti tiukkaa viereisen Itämeren Portin vierassataman kanssa.

”Kilpailemme toki pikkaisen hinnalla”, Oscar kertoo. Sesongin aikana hintaero alle 33-jalkaiselta veneeltä oli 9 euroa. HSF Marinessa poijupaikka maksoi 28 euroa ja Itämeren Portin aisapaikka 37 euroa.

”Sitten on makuasia, haluaako olla valmiiksi satamassa, josta on helppo lähteä kaikkialle, vai haluaako mennä lautalla saareen, missä on vähän rauhallisempaa. Yksi ero on, että meillä ei ole kausipaikkoja”, Oscar vertaa satamia.

Anne ja Steffi Sjöholm
VENE 5/2018

Veneluiskan tiedot

Veneluiska

Kalastusalue: Hankoniemi ja eteläinen Tammisaari.
Sijainti: Hangon keskustan venesatama.
Osoite: Rantakatu 1, Hanko.
Luiska: Kaksi betoniluiskaa vierekkäin, joista voi valita sopivamman. Erinomaisesti suojassa tuulilta ja laiturit luiskien molemmin puolin helpottavat työskentelyä.
Pysäköinti: Iso pysäköintialue, joka saattaa kuitenkin olla täynnä sesonkina.
Palvelut: Kaikki palvelut läheisyydessä.

ERÄ 13/09

4 kommenttia artikkeliin “Hanko, Itäsatama”

 1. Potris sanoo:

  Kyllä Hanko hyvä kaupunki on kesällä,mutta yrittäkääpä asua siellä 22 vuotta ,kuten minä tein,kesät talvet. Voi vähän mieli muuttua…

 2. Melkovanha seilori sanoo:

  Hangon itäsatama sijaitsee keskeisellä paikalla. Vironpuolelta tullessa huomaa tulleensa toiseenmaahan. Kun Virossa 33 jalkaisen veneen satamapaikka maksoi 18 € sisältäen saunan, suihkun, Wc., vesi ja sähkö Wifi jne. (Kärdla) niin vastaava Hangossa oli 28 ja sähkö 5€ eli yht 33€. Dirhamissa sama paketti ilman saunaa oli 16€ eli siellä voi olla 2 pv halvemmalla kun Hangossa 1 pv. Muutenhan Hanko on hieno kaupunki.

 3. Jorma sanoo:

  Eikä Venelehden mukaan Itämeren Porttia taida olla olemassakaan. Myöskään satamahaku ei toimi. Että sellaiset sivut. Tosin en ole enää viitsinyt Hankoon vaivautua moneen vuoteen tunkemaan. Virossa satamissa on yleensä ns. satamamestarit, jotka ohjaavat mestoille ja auttavat kaikessa. Itämeren Portissa on varaa pitää poikasia ’töissä’, mutta heitähän ei kiinnosta ainakaan asiakkaat vaan siellä kierrellään edelleen hakemassa paikka ahtaissa väleissä ja kun vapaata näyttäisi löytyvän niin kuinka ollakaan siellähän onkin jo punainen kolmio. Mukavaa koko rahalla!

 4. Jorma sanoo:

  Ahaa, Itämeren portti onkin saanut uuden nimen Smultrongrundet – nerokasta suorastaan.

Kommentoi

X