Tilaa

Lappohjanranta

Tiedot

Koordinaatit:
59°53,4' P, 23°13,3' I
Satamanro:
507
Karttasarja:
B
Merikartta:
635, 640, 21
Syvyys:
0,1
Kiinnitys:
ankkuri
Yritys:
Uudenmaan virkistysalueyhdistys
  • Palvelut

  • uimaranta

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 5/08:

Lappohjanrantaan kertyy runkoväylältä sivuhyppynä matkaa jo enemmän kuin Hästöön tai Byxholmeniin.

Käyntisatamat -kirjan retkisatama 507 on jälleen Uudenmaan Virkistysalueyhdistyksen tontteja, ja sinne houkuttelee laaja hiekkaranta.

Suojaisuus ja satamaan ajo

Kiinnittyminen rantaan onnistuu lähinnä perämoottoriveneellä. Isompi matkavene pitää jättää ankkuriin jonkin matkan päähän rantaviivasta mataluuden takia. Maihin pääsee sitten uimalla tai apujollalla, kuivana tai märkänä.

Kiertää Hermansön sitten itä- tai länsipuolelta, niin saapuu runkoväylälle 5,0- ja 12,0-metrin läntisemmän väylän risteykseen, jossa on loistokin. Tästä alkaa Tvärminnen eläintieteellisen aseman reviiri, jota tulee kunnioittaa. Väylältä poikkeaminen on tutkimusalueella kiellettyä eikä saariin ja luotoihin saa nousta maihin.

Saarien rannoilla on selvästi näkyvät kieltokyltit. Kieltoalue lännessä päättyy Sjöbjörksärin saaren eteläpuolelta lounaaseen menevän väylän kummelin kohdalta. Merikarttaan alue on kyllä merkitty, mutta rajaus sotkeutuu muihin merkitöihin tietoon melko helposti.

Erikoiskartassa tutkimusaseman alueen rajat näkyvät paremmin.

Varapaikka sään pitoon

Tvärminnen eläintieteelliseltä asemalta mainittiin, ettei kieltoja juuri ole rikottu haitaksi asti. Samalla suositeltiin Sjöbjörskärin yleiseen ankkuripaikkaan kiinnittämistä, jos tuuli ja aallokko Mulanin suoralla vaikuttaa liian kovalta.

Tässä voi hyvin odotella sään parantumista, tutkijat kertoivat, vain idänpuoleinen tuuli sopii kohteeseen puhaltamaan. Tosin kaapelin huomioiminen on tärkeää ankkurointialueella. Paikka löytyy karttasarja B:n lehdeltä 636, koordinaatit ovat 59°50,09´ N ja 23°12,25´ E.

Kommentoi

X