Tilaa

Hästö

Tiedot

Koordinaatit:
59°51,5' P, 23°20,7' I
Satamanro:
490
Karttasarja:
B
Merikartta:
635
Vieraspaikkoja:
5
Syvyys:
1,5 m
Kiinnitys:
laituriin+poiju
Yhteyshenkilö:
Magnus Svartström
Puhelin:
040 540 0839
  • Palvelut

  • jätehuolto
  • kalamyynti
  • vesi
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 5/2008:

Hästön vieraslaiturin vieressä vettä on reilu puolitoista metriä. Se riittää hyvin useammankin moottoriveneen kiinnittymiselle, kun ajetaan keulat laituriin ja jätetään perät poijuun. Hästössä poijut on osattu laittaa tarpeeksi kauas, ja niitä on viisi kappaletta.

Betoniponttonilaituri on yli kymmenen metriä pitkä ja varustettu hyvällä kulkusillalla. Poikkean usein Hästön pohjoispuolen laiturissa, jonne toivotetaan tervetulleeksi hyvin pienellä korvauksella, joko päiväkahville tai yöpymiseen.

Suojaisuus ja satamaan ajo

Satamalahteen tullessa heti vasemmalla on kiviä, joten oikominen rantoja seuraillen lahden laituriin on huono idea. Turvallisemmin lähestyminen käy ajellen keskialuetta, jossa syvyys on 4-6 metrin luokkaa.

Vaikka laiturin kupeella vettä riittääkin, suuria kaaria ei kannata tehdä laiturialueella saapuessa kummallekaan sivulle.

Ohikulkuliikenne ei häiritse satamassa olemista. Tuulista pohjoinen on pahin, Silloin aallokko pääsee tunkeutumaan lahden laituriin saakka.

Maissa havaittua

Saaressa on asutusta jonkin verran, muttei heti laiturialueella. Siellä on kalliolla vieraille penkit ja pöytä, sekä Hästön saaressa 18. 7. 1941 taistelussa kaatuneiden 63 sotilaan muistomerkki.

Rannassa on myös roskis sekä opasviita kaivolle ja siistiin puuvessaan pikku polun päähän. Kaivovesi on juomakelpoista ja koettu hyväksi irtokannukäyttöön, ei säilytettäväksi.

Laiturin postilaatikkoon suosittelen jättämään kohtuullisen korvauksen käynnistä tai oleskelusta. Se tekee seuraavankin vierailun mahdolliseksi. Roskien jättämistä saareen tulisi välttää, koska isäntä huolehtii niistä henkilökohtaisesti.

Polkuja kierrellessä voi marja-aikaan kerätä vaikka mustikkamaitoainekset aamupalaksi. Luonto ja maasto on monipuolista koko saaressa, jonka pituus 7,5 on kaapelia ja leveys alle kolme.

Asukkaiden pihapiiriä tulee kunnioittaa. Kalastajan saadessa hyvän saaliin, hän saattaa vierailla laiturilla kysymässä halukkaita ostajia.

Jos enemmän palveluita tarvitsee, voi piipahtaa Prediumin palvelusatamaan. Siellä on vieraspaikkoja noin kymmenen, ja sinne pääsee Järnön saaren eteläpuolitse 7,3-metrin väylältä Notholmenin linjalle.

Kommentoi

X