Tilaa

Barösund, Barölandet

Tiedot

Koordinaatit:
60°58,6' P, 24°52,6' I
Satamanro:
425
Karttasarja:
B
Merikartta:
632
Vieraspaikkoja:
30
Syvyys:
5 m
Kiinnitys:
laituriin+poiju tai ankkuri
Yritys:
Marine
Yhteyshenkilö:
Johanna Maskulin
Puhelin:
019 241 8987, 040 545 2604
 • Palvelut

 • kaasu
 • kioski
 • polttoaine
 • joukkoliikenne
 • kahvila
 • kalamyynti
 • leikkipaikka
 • ravintola
 • wc
 • Wlan
 • jätehuolto
 • veneluiska
 • netti-yhteys

Jakeluaseman tiedot

Hinnat perustuvat lukijoiden antamiin tietoihin.

<h2 style="text-align: left;">2018</h2> <p style="text-align: left;">Nicke Oil, puh. 0400 477 894,<br /> 0500 405 810</p> <p style="text-align: left;">Bens 98, D</p> <p style="text-align: left;">A 24/7 K+S</p> <p style="text-align: left;">Miehitys ma-la klo 9-21, su klo 10-20</p>

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Arkistosta:

Barösund on kaikkiaan hyvinkin parin merimailin mittainen kapea salmi Inkoossa, Barölandetin ja Orslandetin saarten välissä. Se on suosittu reitti, sillä saarten kiertoon ulkokautta verrattuna se tarjoaa roiman matkan säästön, sekä ennen kaikkea hyvin suojaa pahoilta säiltä.

Salmessa kulkee kapeahko 5,0 metrin väylä, jossa puolivälin paikkeilla idästä tullessa löytyy nopeusrajoitus ja lossin merkki. Lossin molemmin puolin, salmen vastakkaisilta rannoilta löytyy tankkauspaikat. Barölandetin puolella on Barösundin palvelusatama.

Suojaisuus ja satamaan ajo

Salmessa liikennöi lossi vaijerin varassa. Rannoilla on veneilijöille liikennevalot, joita on syytä noudattaa: hidas lossi liikkuu melko huomaamattomasti, joten tarkkana pitää olla.

Barölandetin puolella on tankkauslaituri ja poijukiinnityspaikkoja sen länsipuolella pitkässä, rantakallion suuntaisessa laiturissa.

Palveluista löytyy kahvila, talousjätepiste, sähkö, pientä purtavaa sekä juomavettä rajoitetusti. Pienille veneille on muutama aisapaikka tankkauslaiturin takana, mutta niihin on tarkoitus kiinnittyä lähinnä vain kassalla ja kahvilassa asioinnin ajaksi.

Yöpyminen tapahtuu kalliorannan laituriin, perä poijuun tai ankkuriin kiinnitettynä. Tilaa ilmoitetaan olevan 30 veneelle, ja veden syvyydeksi viisi metriä.

Sataman suojaisuus riippuu lähinnä ohi ajavien veneiden peräaaltojen koosta ja määrästä. Tämä on syytä muistaa itsekin, noudattaa rajoituksia ja katsoa, ettei oma vene aiheuta turhaa aaltoa. Rivakkakaan tuuli ei pahemmin haittaa näin syvällä salmessa kiinnitettyjä veneitä.

Polttaoaineaseman poijuihin kiinnittyminen on helppoa, joskin veden syvyys on sitä luokkaa, ettei siinä ankkurointi pitävästi onnistu.

Maissa havaittua

Kahvilaan kivutaan ensin pieni pätkä puuportaita, mutta vaivan palkaksi saakin sitten mitä mainioimmat terassinäköalat salmelle. Muun kahvilatavaran lisäksi myynnissä on usein ollut pientä, viehättävää matkamuistotuotetta.

Korjaamopalveluja saa tilattua laiturille. Kesällä 2007 sai Inkoosta venekorjaajan reilun kahden tunnin odotteluajalla.

Nähtävyydet

Nähtävyydeksi voi laskea pitkin väylän vartta pilkottavat siistit kesäasunnot. Niiden arkkitehtuuri ja talojen värit sopivat hyvin saariston maisemaan, ja kun lähes kaikki ovat vielä oikein hyvin hoidettuja, on salmi kauneimpia pätkiä runkoväylän varrella.

Sekä kahviloihin pysähtyneenä että väylällä kulkiessa voi myös nautiskella Barösundin harvinaislaatuisesta ilmapiiristä. Veneliikenne on vilkasta ja monen näköistä ja kokoista jahtia on liikkeellä jatkuvasti, ja niitä on mukava katsella. Useimpiin tuntuu vielä tarttuvan lievä ”siestan” tunnelma juuri salmen ajaksi, onhan kummasta suunnasta tahansa saapuvalla takanaan kohtalaisen kokoisia selkävesiä.

Maantieyhteys lossirantaan on hyvä, joten miehistönkin vaihto onnistuu Barösundissa sujuvasti.

Mikko Rajala
KIPPARI 2/2008

 

Veneluiskan tiedot

Kalastusalue: Inkoon ja Snappertunan väli.
Sijainti: Barösundin lossirannassa lossilaiturin vieressä.
Osoite: Barösundintie 717, Inkoo.
Luiska: Hiekkainen, loiva luonnonluiska, joka saattaa vaatia nelivetoauton. Vesirajan jälkeen jyrkkä penkka, jonka ansiosta yhdistelmää ei tarvitse ajaa veteen kuin metrin verran, mikä helpottaa huomattavasti nostoa.
Pysäköinti: Barösundin satamaan johtavan tien varressa on yleensä hyvin tilaa.
Palvelut: Kesäaikaan huoltoasema ja baari. Lossimatkan päässä kauppa ja kaupan laiturilla polttoainepiste.

ERÄ 13/09

2 kommenttia artikkeliin “Barösund, Barölandet”

 1. Nokkanen sanoo:

  Tästä ei baari parane !!! Hinta laatusuhde loistava !!! Henkilökunta työnsä osaavaa ja siitä aidosti nauttivaa !! Ei etovaa nuoleskelua vaan asiakas otetaan vastaan kunniotuksella ja aidolla ystävällisyydellä !! Jos etsit juppi tai muuten tärkeilevää ilmapiiriä, sori täältä sitä ei löydy !! Mutta jos haluat juoruta mukavia tuttujen tai tuntemattomien kanssa ja nauttia joka päivä tuoreista leivistä, pullista, kakuista, ym. ym. ym. niin käännä laituriin! Suosittelen; aamiais sämpylä tai groisantti.(jos ei iso nälkä, sämpylä riittää kahdelle.) Hodari on… kahdella nakilla ja oikein tehtynä, paras hodari mitä muistan maistaneeni !! Kahvin kanssa n.5€ !!!! Ja jos on erikois toiveita, niin aina ovat yrittäneet toiveet täyttää !! Eikä sovi unohtaa sitäkään, että palvelu pelaa myös laitureilla ja tankkauksessa !! Kuten sanottu, Loistava paikka ja henk. kunta. !!! Onnex pian on kesä!!!! Nähdään ja hymyillään !!!!

 2. AMF sanoo:

  Edellisestä kommentista innostuneina poikkesimme viime kesänä (2013). Emme poikkea enään !!!!! Valmisroska ruokaa ja erittäin epämiellyttävä myyjä !!! Onneksi eräs ystävällinen rouva ohjasi meidät Orslandin puolelle ja ns, Ninan baariin ! Loistava palvelu ja ruoka !!! Kiitokset Ninalle henkilökuntineen ja varmaa on, että tulemme uudelleen !

Kommentoi

X