Tilaa

Astuvansalmi

Tiedot

Koordinaatit:
61º26,7’ P, 27º32,5’ I
Satamanro:
4205
Merikartta:
208, 21
  • Palvelut

  • wc
  • jätehuolto

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Arkistosta:

Kippari järvillä/Etelä-Saimaa

Astuvansalmen kalliomaalaukset laiturineen salmen toisella puolella. Useita hyviä yöpymislahtia.

Yövedellä kannattaa ehdottomasti tutustua Astuvansalmen huikeisiin maisemiin. Astuvansaaressa on lukuisia hyviä rantaumislahtia ja kalliokärkiä. Sisään on hyvä ajaa lännen kautta, sillä itäinen osa salmesta on kivikkoista ja vaatii hyvää paikallistuntemusta.

Salmi on suojainen yöpymispaikka kaikilla tuulilla. Astuvansaaren rannassa iltaa istuessaan voi suunnata katseensa salmen pohjoisrannalle ja katseellaan etsiä sitä samaa ihmispäänmuotoista kalliota, jota jo kivikauden ajan suomalaiset ovat metsästysmatkoillaan hakeneet.

Kallion alla on suuri laivalaituri, johon voi veneensä tilapäisesti kiinnittää ja käydä paikanpäällä katsomassa niitä lukuisia piirroksia, joita esi-isämme ovat sinne maalanneet. Itse kallion päältä aukeavat huikaisevat näkymät yli Astuvansalmen. Kiipeämistä helpottavat puiset portaat, joita on rakennettu yli vaikeimpien rotkojen.

Jos tässä vaiheessa matkaa on tarvetta veneen tai ruokakaapin tankkaamiseen, on Ristiina hyvine palveluineen noin kymmenen meripenikulman päässä lännessä. Lapsiperheille sieltä löytyy myös suuri uimaranta hyppytorneineen.

Seppo Evinsalo
KIPPARI 3/2012

Yksi kommentti artikkeliin “Astuvansalmi”

  1. Finmar510 sanoo:

    Astuvansalmi on historiallinen paikka. Lisä tietoja linkistä
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Astuvansalmen_kalliomaalaukset

Kommentoi

X