Tilaa

Sysmä, Ilola Inn

Tiedot

Koordinaatit:
61º29,4’ P, 25º35,1’ I
Satamanro:
3332
Merikartta:
312, 313
Vieraspaikkoja:
n. 35 paikkaa kaudelle 2021
Satamamaksu:
22-35 €
Yritys:
Marinetek Marinas/New Port
Puhelin:
0400 469 797
 • Palvelut

 • jätehuolto
 • kahvila
 • polttoaine
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • vesi
 • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Uutta laituritilaa on jo rakennettu kesäksi 2021 betonipontonilaiturillisen verran, paikkoja noin 35. Sen lisäksi vanhan laivalaiturin kansilankut on uusittu. Laivalaiturin saaminen Ilola Innin käyttöön mahdollistaa myös syväykseltään suurten veneiden saapumisen, sillä laivalaiturilla vettä on vähintään viiden metrin korkeudelta. Laitureille tulee rantautumista helpottamaan opastus.

Ilola Inn valittiin Vuoden Järvi-Suomen vierasvenesatamaksi 2021.

Sataman esittely on julkaistu Kipparissa 5/2021.


Kesällä 2019 käytössä on vierasvenelaituri, jossa sähkö ja vesi.

Tulossa kesän 2020 aikana lisäksi:

Kahvila-ravintola, aurinkoinen terassi porealtaalla, suihkut, saunat, wc:t, sähköt, vesi, elintarvikkeet, venetarvikkeet sekä muut palvelut veneilijöiden avuksi. Helppo rantautuminen Päijänteen Tehinselältä.

Puulämmitteinen rantasauna aivan Päijänteen äärellä omalla uimalaiturilla 35 €/tunti. Vuokrattavissa myös pyyhkeitä.

Septitankki ja tankkaus ihan kulman takana Suopellon lahdella.

Vene-lehti 7/2019

Sumun hälvennyttyä suuntasimme kohti Sysmää. Itse keskustaan olisi päässyt myös veneellä, mutta meidän matkamme vei Suopeltoon. Suopellon lauttarannasta lähti 1990-luvulla autolautta Linta Päijänteen yli Kuhmoisiin. Liikenne loppui vuonna 1999, jonka jälkeen rannasta on päässyt vesibussilla Kelventeelle.

Toissa vuonna laivarannassa aloitti uusi yrittäjä, jolloin paikka sai uudeksi nimeksi Ilola Inn. Vierailumme aikana paikka oli juuri avattu, mutta rannan pieni kahvila hämmästytti valikoimallaan. Olimme kuvitelleet saavamme huoltoasematasoista kahvia ja sämpylöitä, mutta Ilola Inn oli kaikkea muuta. Pienen kahvilan vitriinit täyttyivät hienoista leivoksista eivätkä sämpylöiden täytteet hävenneet lainkaan hienojen italialaisten kahviloiden tarjonnalle.

Myös Ilola Inn:in juomapuoli erottui edukseen, sillä paikan olut- ja viinivalikoima oli huomattavasti laajempi, mitä oli edes uskaltanut toivoa. Aivan kahvilan edustalla on uusi vieraslaituri sekä rantasauna. Jo viime kesänä Ilola Inn:istä sai vuokrata sup-lautoja sekä fatbikeja. Viime talvena valmistuivat myös korkean tason majoitustilat, joten tänä kesänä Ilola Inn on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Kirjoittaja: Jukka-Pekka Lumilahti

 

 

 

 

Yksi kommentti artikkeliin “Sysmä, Ilola Inn”

 1. Kakadu sanoo:

  Toivottavasti Sysmällä olisi joskus tulevaisuudessa tarjota veneilijöille samoja palveluita, joita oli Suopellossa yli 10 vuotta sitten, viihtyisä ravintola, hyvä rantasauna, kioski ja polttoainetta….

Kommentoi

X