Tilaa

Kattilankalla

Tiedot

Koordinaatit:
65°08,2’ P, 24°59,6’ I
Satamanro:
1918
Merikartta:
G846, G847, G848, 57
 • Palvelut

 • tulentekopaikka

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Matala ja asumaton Kattilankalla on on Hailuodon pohjoispuolella Oulun edustan saarista uloimpana merellä. Saarella on suojasatama ja meripelastusseuran tukikohta.

Kattilankalla on sukeltajien suosiossa, sillä saaren läheltä löytyvät v. 1939 uponneen suomalaisen höyrylaiva Telman ja v. 1859 uponneen purjelaiva Sophia Marian hylyt. Sophia Marian hylky on muinaismuistolain suojelema museohylky.

 

 

5 kommenttia artikkeliin “Kattilankalla”

 1. Jontte sanoo:

  Pieni idyllinen saari jossa jokunen mökki. Yksi ihan hyvä laituri johon pääsee hyvin myös purjeveneellä. Saaressa ei ole palveluja, ei myöskään sähköjä.

 2. hemppa sanoo:

  mukava paikka niin olemisessa kuin myös kalastuksessa.helle kelillä oikea paratiisisaari.

 3. mää sanoo:

  Saaressa on Metsähallituksen? eräkämppä jossa on laverit ja kamiina, vierailijoiden vapaasti käytettävissä jos ei veneessä huvita/tarkene nukkua. Kämppä löytyy meripelastajien mökin vierestä. Heti sataman laiturin vieressä on tulentekopaikka. Satama on ahtaahko sekä melkein kaikilta tuulen suunnilta suojassa.

 4. jk sanoo:

  Pieni korjaus ”mää”:n kirjoitukseen.
  Saaressa oleva ns. yleinen kämppä on Kiviniemen meripelastusyhdistyksen omistama ja hallinnoima. Kämppä on tarkoitettu yleiseen käyttöön ja pysyy sellaisena mikäli siellä paikat pysyy kunnossa ja kämpän seinällä kerrottuja sääntöjä noudatetaan.

 5. maukka vee sanoo:

  Mukava paikka, sopivan kaukana ja hyviä uintipaikkoja. Kalastuspaikat eivät hirveän kaukana. Nuotiopaikka saa kiitokset! Ahdas satama, mutta kyllä sopu sijaa antaa…

Kommentoi

X