Tilaa

Trullevi

Tiedot

Koordinaatit:
63°55,0’ P, 22°04,3’ I
Satamanro:
1772
Karttasarja:
F
Merikartta:
833, 834, 52
Vieraspaikkoja:
ei varsinaisia vieraspaikkoja
  • Palvelut

  • jätehuolto
  • kalamyynti
  • luontopolku
  • uimaranta
  • veneluiska
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kippari 11/2011:

Trullevin kalasatama on pitkälle ulottuvan niemen kärjessä jota Perhonjoki tai Vetelinjoki vielä pidentävät. Kalasatamassa ei varsinaisesti ole vieraspaikkoja, mutta kysymällä pääsee kiinnittymään. Ruokatauon tai kovimman tuulen pitoon se varmasti onnistuu.

Satamaan ajo ja turvallisuus

Satamaan menee viitoitettu väylä perille saakka eikä siltä kannata poiketa. Väylää etelästä saapuessa voi hieman ”niistää” pois, mutta enemmän oikaistessa tulee jo olla paikallistuntemusta.

Itse satama-altaaseen hyvällä kelillä ajaessa ei ole vaikeuksia, mutta pohjoistuuli saattaa kevyttä huvivenettä viedä minne sattuu. Ongelma on muistettava melkein kaikissa matalalla uivissa huviveneissä, paikassa missä hyvänsä. Tuli vaan taas koettua henkilökohtaisesti täällä ja Tankarin satama-altaaseen ajaessani.

Satamassa on laitureita heti aukosta suoraan edessä. Oikealla on lastaus- ja purkulaituri. Laiturit ovat hyväkuntoisia ainakin nopeasti katsottaessa. Satamassa voi kysellä mihin kiinnittää, ettei ole heti ammattia harjoittavien tiellä.

Myös se tulee muistaa, että jos kysyy luvan tunniksi, niin siitä tulee pitää ehdottomasti kiinni. Joskus on kysytty lupa kymmeneksi minuutiksi ja on viivytty maissa 12 tuntia, mikä saattaa tuottaa vaikeuksia paikan lupaavalle henkilölle.

Maissa havaittua

Asutusta on runsaasti ja metsää paljon. Maasto on monipuolista sekä rannat kivikkoisia. Jokin laituri rannassa ei merkitse sitä, että siinä on vettä. Tarvitaan paikallistuntemusta huolettomaan veneilyyn.

Polkupyörä kannattaa omistaa, jos se vain veneeseen mahtuu. Pyörä antaa monia lisämahdollisuuksia veneilyyn ja reviiri kasvaa paljon laajemmaksi ja nautinto lisääntyy huomattavasti.

Tuoretta kalaa kannattaa kysyä mukaan ja saattaa sitä saada mukaan savustettunakin. Kalaa kannattaa ostaa, jos sitä sattuu olemaan tarjolla vähän kuin palkkioksi ja kiitokseksi laituripaikasta.

Nähtävyydet

Kalasatamassa on lintuharrastajille lintutorni heti aallonmurtajalla ja pirunpeltoja löytyy noin kilometrin kävelymatkan päästä.

Satamasta pari kilometriä Kokkolan suuntaan on Trullevin lomakylä.

Trullevin niemen palveluista saa tietoa naputtelemalla nettiin Googlen hakukenttään Trullevin kalasatama. 

 

Kommentoi

X