Tilaa

Sonamo (Larsmo/Luoto)

Tiedot

Koordinaatit:
63°48,0’, P, 22°40,8’ I
Karttasarja:
F
Merikartta:
831, 832, 51
Vieraspaikkoja:
10
Puhelin:
0500 665 225, 050 374 8784
  • Palvelut

  • imutyhjennys
  • kauppa
  • kioski
  • polttoaine
  • ravintola
  • wc
<h2 style="text-align: left;">2018</h2> <p style="text-align: left;">Puh. 050 374 8784</p> <p style="text-align: left;">Bens 98, D</p> <p style="text-align: left;">A 24/7 K</p> <p style="text-align: left;">

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Arkistosta:

Matkalla Pietarsaaresta pohjoiseen ennen Köpmanholmenin retkisatamaa on Sonamon polttoaineen jakelupiste, jossa on myös vieraslaituri. Jakelupisteen lähietäisyydellä on venesatama, johon mahtuu myös kymmenisen vierasvenettä.

Laituri on rakennettu uusiksi, joten tankkaus sekä septin tyhjennys tapahtuu turvallisemmin kuin aikaisemmassa laiturissa. Nykyään jakelupiste on Nesteen logoilla varustettu automaatti (24 h) ja bensiiniä saa 98:na sekä normaalia dieseliä.

Kahvila ja ravintola palvelee edelleen ja sinne on matkaa rannasta vain pari kivenheittoa.

Polttoainetiedustelujen merkeissä yhteyden saa tarvittaessa puh. 050 374 8784, Sauli Sundelin.

Tankkauspisteen välittömässä läheisyydessä on myös veneenlaskupaikka sekä talous/ongelmajätepiste. Ongelmajätteet tulisi jättää vain ääritilanteissa tällaisiin paikkoihin.

Seikkailulle seitsemälle sillalle

Seikkailunnälkäisille on ennen Sonamoa mahdollisuus Stora Gundören saaren itäpuolelta kääntyä mahtavalle seitsemän sillan reitille. 7 Sillan saaristoreitillä on kaikenlaista nähtävää. Parhaiten tällaisen reitin kokee soutumatkalla tai pikkuveneellä. Sokkeloiselle väylälle voi heti kääntyä Pietarsaaresta poistuttaessa Alholman pohjoispuolelta, jos veneen koko sen sallii.

Pohjoisempaa Luodon pohjoispuolelta käännyttäessä rajoituksena isommalla veneellä ajettaessa on väylän syvyys joissain kohdin ja siltojen mataluus matkan varrella, matkalla on myös sulkuportteja.

Ensimmäinen silta on väylän alussa Stora Grundörn saaren kohdalta kääntyvällä väylällä, jossa sillan alituskorkeus on 2,3 metriä. Tämä laaja makevesiallas on Suomen suurin lajissaan ja rakennettu teollisuuden tarpeisiin. Siihen virtaa Kruunupyynjoki ja muutama puropahanen.

Jos veneen koko sallii, niin nämä sokkelot voi ajaa läpi ja saapua Kokkolaan kerrankin mielenkiintoista reittiä.

Apuna voi käyttää merikarttasarjaa ja paikallista 18-lehtistä Pietarsaaren ja Kokkolan ympäristön Saaristokarttaa, jossa on hyviä väylävinkkejä alueelta.

KIPPARI 8/2011

 

 

 

 

 

Kommentoi

X