Tilaa

Larsbjörkaskär

Tiedot

Koordinaatit:
63°10,8’ P, 21°24,5’ I
Satamanro:
1560
Karttasarja:
F
Merikartta:
819
  • Palvelut

  • jätehuolto
  • sauna
  • tulentekopaikka
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 2/11:

Väylä jatkuu hienoissa maisemissa kohti runkoväylää. Sille saavuttaessa valitaan sopiva oikoväylä kohti Lars Björkaskär -saaren pohjoispuolelle. Oikoa ei tarvitse, jos viitsii kiertää sillan suunnasta tulevalle 1,5 metrin väylälle. Runkoväylältä suoraan matkaa laiturille on vähän yli meripeninkulma. Saaren veneilykohdetta ylläpitää Pidä Saaristo Siistinä -yhdistys. Retkisaarikohteessa on mm. ponttonilaituri ja keittokatos heti rannassa.

Satamaan ajo ja suojaisuus

Satamaan ajo väylää pitkin ei ole temppu eikä mikään, kunhan pysyy tiukasti väylällä. Saaressa väylän vieressä on kummeli, jonka jälkeen tulee vilkuilla vasemmalla olevaa isompaa laituria.

Laituri näkyy hyvin väylältä ja sinne ajetaan noin 90 asteen kulmassa väylän suunnasta. Periaatteessa rannassa on parikin kiinnityspaikkaa, mutta turvallisin on isompi laituri. Väylä menee ohi noin kaapelin mitan päästä, mutta paikalla ollessani ei ongelmia ohikulkijoista ollut.

Pohjoistuuli pääsee puhaltamaan laituriin suoraan sekä pikkutuuli lännestä. Suojaisuus muilta suunnilta on hyvä. Varapaikan löytäminen pohjoistuulen yltyessä ei heti onnistu ja alueen kivikot tulee tuntea hyvin, jotta tietää mihin keulan työntää. Yksi mahdollinen suojapaikkaan siirtyminen on ajaa suoraan pohjoiseen 5-6 kaapelin mittaa ja ankkuroitua.

Maissa havaittua

Laituri on tukeva ja pitkä, johon kiinnitystavasta riippuen siihen sopii useita veneitä kerrallaan.

Keittokatos ja puuvarasto ovat laiturin tyvessä, mutta wc on sijoitettu hieman etäämmällä. Sauna on päälaiturista itään ja toimi ainakin matkamiehen mielestä hyvin. Tuhkat kiukaan pesästä oli joku puhdistanut asiallisen hyvin, kiitos siitä!

Roska-astiat oli juuri tyhjennetty ja muutenkin alue oli kohtuullisen siisti.

Maasto ympäristössä on tasaista ja vahvaa aluskasvillisuudeltaan. Poimittavaa riittänee marja-aikaan. Puusto on sekametsää ja eteläranta kivikkoinen. Saaren suurin pituus on 700-800 metriä.

Joutsenia näkyi maisemissa jonkin verran ja pusikoissa oli runsaasti pikkulintuja. Länsirannalla oli muutama mökkiläisten asumus.

Nähtävyydet

Nähtävyyksiä ei pahemmin ole, ei ainakaan ihmisen rakentamina, mutta luonnon muovaavaa taidetta on koko alueella paljon. On tietysti katsojan silmissä ja ajatuksissa, mitä arvostaa. Moni ei huomaa mitään ympärillään ja toiset ammentavat kohteesta kuin kohteesta suuren määrän hienoja asioita.

Kommentoi

X