Tilaa

Bredskäret, Skaglet

Tiedot

Koordinaatit:
62°55,7’ P, 21°11,0’ I
Satamanro:
1476
Merikartta:
F816, 817, 818, 46
Vieraspaikkoja:
2-3
Syvyys:
2,50 m
Avoin:
länsi, luode
  • Palvelut

  • jätehuolto
  • joukkoliikenne
  • veneluiska
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 11/10:

Bredskäretin sataman syvyydeksi ilmoitetaan 2,5 metriä. Satamasta oli poistettu jään päältä poijut katkaisemalla kiinnitysköydet, jotka kelluvina jäivät odottamaan veneeni potkuria. Onnistuihan se siihen nappaamaan ja jouduin kevätpuolella kylmän veden aikana ongelmiin. Apu oli lähempänä kuin uskoinkaan.

Meripelastusyhdistyksen tukikohta oli muutaman kilometrin päässä ja soitto sinne antoi avun. Vaikka oli viikonloppu, niin pelastajat tulivat irrottamaan köyden akselilta ilman korvausta, koska onneksi veneessäni oli Trossi maksettu. Kiitos vaan poijujen poistajalle matkan keskeyttämisestä…

Satamaan ajo ja suojaisuus

Kolmen metrin runkoväylältä poiketaan satamaan noin puoli mailia Korsnäsin tuulivoimalapuiston myllyjen säestäessä matkaa. Satamaan sopii kerralla pari, kolme venettä.

Tuulet pääsevät täydellä teholla satamaan lännestä ja luoteesta. Tilan puutteen takia satamasta on vaikea poistua tuulen jo puhallettua voimakkaasti .

Satamassa ei juuri viihdy – paitsi jos on tarve suorittaa jotain moottorin tarkistuksia tai ruokailla ja ottaa päivänokoset. Siihen se sopii erinomaisesti.

Maissa havaittua

Maissa ei juuri muuta ihmeteltävää ole kuin kalastukseen sopiva laituri toisella puolella aallonmurtajaa. Lautalla pääsee Bergön saareen, jonne lauttamerimatka noin seitsemän kaapelia.

Nähtävyyksiä ei pahemmin kävelyetäisyydeltä löydy – paitsi nuo sähkövoimalat, jotka houkuttelevat enemmän äänellään kuin kauneudellaan.

Lauttarannassa voi käydä tutustumassa paikalliseen hulinaan ja tutustua samalla lähemmin sähkövoimaloihin. Tuulimyllyt jauhavat virtaa sähköverkkoon ja vonkuvat lauttarannan tuntumassa. Korsnäsin 31 metriä korkeat tuulimyllyt ovat Suomen vanhimpia. Ne on pystytetty jo vuonna 1991. Myllyjen vuosituotanto on 1 600 megawattituntia ja se riittää kymmenien omakotitalojen sähkönkulutukseen.

 

 

 

 

Kommentoi

X