Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.
Runkoväylälle saapumisen jälkeen ei monta suojapaikkaa ole. Seuraava on Öskatan kalasatama. Siellä tuulenpitoon on tilaa kymmenelle veneelle. Laiturissa tilaa tulee antaa ensisijaisesti kalastusaluksille.
Sataman syvyys on 3-4 metriä ja virallinen väylän syvyys satamaan on 2,1 metriä. Väylä on hyvin merkitty linjatauluin ja viitoitettu perille saakka, joten kovassakin tuulessa on turvallista saapua satamaan.
Vakituisia venepaikkoja on jokunen ja laitureissa näkee usein kalastusaluksia.
Palveluita saa tarvittaessa ja tuulella saa kuunnella kaupanpäälliseksi tuulivoimalan siipien suhinaa.
Kalan ostoa kannattaa kysyä – jos saisi sen kesän suurimman saaliin.
Satamasta lähtiessä tulee ennen runkoväylää myös varoa pohjoispuolen matalikoita. Pidä ennen lähtöä pieni tauko ja tutustu karttaan selvittääksesi tarkan ajoreitin runkoväylälle takaisin. Oikomista voi harrastaa, mutta hallitusti ja harkiten.
Nämpnäsin kylä alkoi muotoutua jo 1100-luvun alussa ja vuonna 1546 oli kylässä kahdeksan talollista. 1930-luvulla Nämpnäs oli yksi suurimmista Närpiön kylistä, mutta koskaan se ei ole ollut erityisen rikas kivisine ja köyhine peltoineen. Siksi meri on muovannut kylän elämää.
Elokuussa 1999 toimintansa aloittanut tuulivoimala näkyy maanmerkkinä kauas merelle, tornin korkeus on 45 metriä. Tuulivoimala käynnistyy, kun tuuli on 4 m/s ja pysähtyy automaattisesti, kun se on 25 m/s.
Kylän päätapahtumia on kalastusseuran ja nuorisoseuran yhdessä järjestämä Siikajuhla heinäkuun lopussa. Ohjelmassa mm. paikallisia kykyjä, kalasoppaa ja kalan myyntiä. Vuosikymmeniä on Nämpnäsin nuorisoseura järjestänyt juhannustanssit juhannusaattona. 60-luvulla tanssit olivat hyvin suositut ja niissä oli tuhansia kävijöitä. Nykyään ne ovat ainoat paviljongilla järjestettävät tanssit. Ja tietysti juhannuksena pystytetään juhannussalko.