Tilaa

Högklubb

Tiedot

Koordinaatit:
62°09,9’ P, 21°18,4’ I
Satamanro:
1416
Karttasarja:
E
Merikartta:
811
Yritys:
Kristinestads Segelförening
Yhteyshenkilö:
Karl Erik Ikäheimonen
Puhelin:
040 530 9055
  • Palvelut

  • tulentekopaikka
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 8/2010:

Högklubben on retkisatama ja entinen luotsipaikka.

Satamassa kiinnitytään laituriin poijuihin tai perä ankkuriin.

Saaressa on myös kesämökkejä runsaasti ja niiden asukkaille tulee suoda oma reviirinsä.

Satamaan ajo ja suojaisuus

Satamaan ajo on helppoa runkoväylältä, kunhan muistaa vilkaista karttaa ja siihen merkittyjä matalia. Långgrundin ohi menevä väylä on 1,5 metriä ja pienen mutkan jälkeen se muuttuu 2,4 metrin väyläksi.

Laiturin takana on linjataulut ohjaamassa loppumatkaa sinne johtavalta väylältä. Puulaituri on malliltaan korkeahko ja arkkumallia, johon johtaa ns. silta. Laiturin ollessa sivulla ei pitemmälle juuri ole asiaa kivien tullessa jo vastaan.

Laiturialueella on viitoitus, mikä helpottaa turvallista laituriin ajoa. Poijuja on muutama ja ankkurilla voi myös kiinnityksen suorittaa. Vettä laiturin vieressä on yli kaksi metriä, mutta laiturin takana mataloituu nopeasti. Kohteeseen mahtuu 8-10 venettä oikein kiinnitettynä.

Pohjoisen puoleinen kova tuuli keikuttelee jo reilummin veneitä. Laiturialueelta poistuttaessa kovalla tuulella ei manöövereihin juuri riitä tilaa, joten poistua täytyy hyvän sään aikana.

Maissa havaittua

Luotsitupa on heti rannassa ja sen takana on puurakenteinen kartiomallinen torni, jonka ylärakenteissa on tähystäjälle ikkunat. Maasto on mustikkametsää ja vahvaa aluskasvillisuutta on runsaasti. Polkuja risteilee saaressa runsaasti.

Rannan heinikko on kuivana aikana tulenarkaa, joten huolimattomasti käsitelty nuotiotuli leviää vauhdilla ympäristöön.

Nähtävyydet

Saaresta ei juuri mitään erikoista löytynyt, lukuun ottamatta edellä mainittuja rakennuksia.

Suosittelen kuitenkin käyntiä kohteessa. Se toimii hyvänä lepopaikkana ja tunnelman luojana puuduttavien ajotuntien välillä. Yöpyminen onnistuu mainiosti.

Luotsiaseman pihapiiri on Kristiinankaupungin pursiseuran hallinnassa ja se on kaikille avoin. Makkaran paistoon on tulisija heti rannassa.

Kommentoi

X