Tilaa

Ristikari

Tiedot

Koordinaatit:
61°00,0’,P, 21°16,9’ I
Satamanro:
1300
Merikartta:
803, 41
Vieraspaikkoja:
10
Avoin:
pohjoinen
  • Palvelut

  • jätehuolto
  • kalamyynti
  • veneluiska
  • vesi
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 6/2009:

Pujon eteläpuolisten vihreiden poijujen kohdalta matkaa hyvään kalasataman laituriin on vain reilut 6-7 kaapelinmittaa. Sinne johtaa kolmen metrin viitoitettu väylä, joten pimeässäkin suunnistus sinne onnistuu mainiosti.

Satamassa on noin kymmenen paikkaa kylkikiinnityksessä.

Sataman suojaisuus ja laituriin ajo

Satamaan on helppo ajaa kovallakin tuulella ja viitoitus on hyvä. Venetyypistä riippuen nopeutta tuulella tulee kuitenkin olla sopivasti, että ohjauskyky säilyy sataman sisäänajon kapeimmassa kohdassa.

Tuulen aiheuttamat aallot pysyvät melko hyvin loitolla paitsi pohjoisen puoleinen kova tuiverrus saattaa hieman heilutella venettä.

Laituri on keskellä satama-allasta, jonka juuressa on muutama paikallinen venepaikka.

Kesällä 2008 sataman parhaalla paikalla oli raadoksi luokiteltava vene, jota varikset olivat alkaneet murkinoida – ainakin sen penkkien sisältöä oli kaivettu jo syvältä.

Tulosuunnassa oikealla on kalasataman rakennuksia, johon uutta jatkoa valmistui 2009.

Laituriin on hyvä kiinnittyä sen tukevuuden vuoksi. Siinä on tuhdit kiinnitystolpat isommallekin jahdille.

Maissa havaittua

Veneiden laskuluiska on altaan perällä ja uusi roskiskatos on kalasataman kylkiäisenä, puuvessan lisäksi.

Pitkäaikainen kiinnitys ei ole suotavaa, eikä vierailijan tule häiritä kalasataman muuta toimintaa.

Kalaa voi ostaa, jos satamassa on oikeat henkilöt paikalla ja kalaa voi ainakin kysyä puhelinnumerosta 0400 222 312 Seppo Saarelta, ja Seppo Lambergilta numerosta 0400 773  244.

Kalan ostomahdollisuudet paranevat Ristikarin satamassa, koska kuusi kalastajaa on vuokrannut tilaa uudistetusta paikasta.

Septityhjennysputken pää oli syötillä, mutta itse pumppu vielä puuttui. Septitankin tyhjennyspiste olisi tervetullut lisä näihinkin maisemiin. Rauma sekä Uusikaupunki ovat ohikulkijalle liian kaukana väylästä.

Vettä saa laiturin hanasta käyttöön ja mukaankin.

Paikka on tuulen tyyntymisen odotteluun mainio paikka, jossa on myös mahdollisuus taukokuntoiluun. Kapea pikitie mutkittelee monipuolisessa maastossa hienosti ja maasto sekä maisemat ympärillä ovat miellyttävät linnun lauluineen. Kävin kävelyllä melkein Pitkäluodon kylällä, mutta käännyin takaisin kartan puuttuessa.

Moottoriongelmiin ja Wallaksen huoltoon apua löytyy 600-700 metrin päästä Kalasatamasta, Vene- ja Moottorihuolto T. Laaksonen, puh. 044 504 0316.

Kauppaan on vähän pitempi matka Pyhämaalle, jos ei halua sinne veneillä tai kävellä. Pyhämaalle johtaa hyvä 2,0 metrin väylä.

Kommentoi

X