Tilaa

Havsvidden (Geta)

Tiedot

Koordinaatit:
60°25,3' P, 19°54,7' I
Satamanro:
1263
Merikartta:
C759
Vieraspaikkoja:
20 kpl
Syvyys:
1,5-2,3 m
Kiinnitys:
poiju
Satamamaksu:
40 € sis. sauna ja suihku (2021)
Yritys:
HavsVidden
Puhelin:
018 49 408
 • Palvelut

 • imutyhjennys
 • kahvila
 • luontopolku
 • pesutupa
 • polkupyöränvuokraus
 • polttoaine
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • uimaranta
 • vesi
 • wc
 • Wlan
<h2 style="text-align: left;">2019</h2> <p style="text-align: left;">RBS Oil (ST1), puh. 018  49 408</p> <p style="text-align: left;">Bens 98, D</p> <p style="text-align: left;">A24/7 K</p> <p style="text-align: left;">Asema avoinna klo 8.00-iltaan</p> <p>Septityhjennys tilauksesta päiväsaikaan.</p> <p style="text-align: left;">

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2017: 

Havsvidden

Upeat jylhät maisemat. Hyvä asiantunteva palvelu.

Lukijamme suosittelevat: Kalaruoat!!

Päivitä polttoaineiden hinnat Lisää sataman kuva Ilmoita virheestä sataman tiedoissa

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Vene-lehti 4/2012

Pohjois-Ahvenanmaan satamista ainoa täyden palvelun vierassatama on Havsvidden. Jo maisemat sitä lähestyessä olivat huippuluokkaa: styyrpuurissa kimalteli meri ja paapuurin puolella Geta-vuoren silhuetti ja punaisena hohkaavat graniittikalliot. Avoin selkä ei ole ongelma etelänpuoleisilla tuulilla, mutta navakka pohjoistuuli nostaa korkean aallokon, sillä se puhaltaa Pohjanlahden periltä saakka.

Satamaan sisäänajo aiheutti pientä hämmennystä. Satamaesitteeseen oli merkitty muutama kardinaaliviitta, jotka eivät olleetkaan virallisia. Niitä ei näkynyt, mutta ilkeä karikko irvisteli keskellä lahdensuuta. Kun idästä lähestyessä pysyimme visusti lahden vasemmanpuoleisen rannan tuntumassa, jätimme kaikki kivet ja pikkuluodot onnistuneesti stryyrpuuriin.

Valtavista kallionlohkareista ja kivistä rakennetun aallonmurtajan takana veneet ovat suojassa Selkämeren pärskeiltä. Varattu paikka löytyi helposti omalla ja veneen nimellä varustetun lapun perusteella. Koska Havsvidden on pienehkö satama, veneilijöiltä toivotaan etukäteisvarausta.

Varauksen voi tehdä etukäteen viimeistään saapumista edeltävänä päivänä. Muut paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. 

Upeat mökit levittäytyvät kallioille sataman yläpuolella. Rakennukset ovat uudehkoja ja paikka henkii modernin, korkeatasoisen lomakylän henkeä, mökit ovat jopa luksustasoa.

Satamamaksun suuruus kertoo sekin paikan hengestä. Maksulle saa kyllä vastinetta, sillä se sisältää sähkön, veden, rantasaunan, uima-altaan ja ulkoporealtaiden käytön. Rantasaunan sähkökiuas on koko päivän päällä ja uimaan pääsee tukevia portaita pitkin.

Lomakylän keskus on ylhäältä kalliolta avomerelle tähystelevä ravintolarakennus. Siellä on myös lomakylän vastaanotto. Aulassa räiskii kodikas takkatuli ja siellä myydään saariston lahjatuotteita ja koristeita. Aulabaarissa tarjoillaan iltapäiväteetä herkullisten leivonnaisten kera ja myöhemmin illalla se on viihtyisä paikka aperitiivien nautiskeluun.

Näköalat ravintolasalista ja isolta terassilta ovat huikean kauniit. Aamiaispöytä on monipuolinen, mutta 13 euron hinnallaan varmasti saariston kallein. Päivällä on tarjolla buffetlounas ja illallinen katetaan kello 18. A la carte -annosten keskihinta oli noin 30 euroa.

Veneillallisen laatimisessa tuli ongelma, sillä kauppaa ei ole lähettyvillä. Uima-allashuoneesta sai kuitenkin ostaa leipää, maitoa ja juustoa.

Aktiivilomailijalle riittää Havsviddenissä puuhaa, sillä vuokrattavana on kajakkeja, maastopyöriä ja moottoriveneitä. Satamassa lainataan perheen pienimmille onkia ja rantapelejä.

Lötköttelystä nauttivat voivat tilata suklaa-, chili- tai kuumakivihierontoja, ja tosinautiskelijalle lämmitetään tilauksesta iso savusauna.

Parasta iltahuvia on kuitenkin istuskelu rantakallioilla katsellen purppuraisen auringon painumista Selkämeren syliin. Illan pimetessä satamaan sytytetään roihuavia tervapatoja ja kun niiden liekit tanssivat punertavilla graniittikallioilla, tunnelma sitloorassa hipoo täydellisyyttä.

VENE 4/2012

 

2 kommenttia artikkeliin “Havsvidden (Geta)”

 1. Saaristolainen itsekin sanoo:

  Käytiin pyörähtämässä laiturissa, mutta lähdettiin uudelleen liikkeelle, kun kuultiin satamamaksu – 65 euroa!! Mikäpäs siinä, mikäli haluaa ja ehtii nauttia arvion mainitsemistia palveluista – tarkoituksemme oli ainoastaan yöpyä.

 2. Purjehtijat2013 sanoo:

  Ihastuttiin paikkaan viime vuonna, mutta eipä tarvitse enää käydä näillä satamamaksuilla! Onneksi todettiin tuo ”kevyt” 100% korotus Havsviddenin kotisivuilta ennen kuin lähdettiin reissuun…

Kommentoi

X