Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Torsholm

Tiedot

Koordinaatit:
60°17,4' P, 20°47,2' I
Satamanro:
1110
Karttasarja:
C
Merikartta:
738
Vieraspaikkoja:
10 p
Syvyys:
2,0 m
Kiinnitys:
kallioon+ankkuri, laituriin+aisa
Avoin:
pohjoinen
  • Palvelut

  • wc
  • yhteysalus
  • jätehuolto

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

VENE 6/96:

Torsholm ei ole ensisilmäyksellä kauneudella pilattu. Suurikokoinen tuotantolaitos törröttää luotaantyöntävänä yhteysaluslaiturin läheisyydessä, eikä mereltä pistä silmään ainoatakaan houkuttelevaa idyllistä saaristolaistilaa.

Näkymä, joka avautuu reitiltä, ei kuitenkaan kerro koko totuutta. Kalastajasatamasta länteen on muilta paitsi pohjoistuulelta suojattu lahdenpoukama ja laakeisiin rantakallioihin voi mainiosti kiinnittyä. Muutamien rautakoukkujen lisäksi löytyy sopivampia kiinnityspuita.

Kumlingen pohjoispuolella sijaitseva Torsholm vetää puoleensa erinomaisen sijaintinsa vuoksi.

Jos ei itään päin mennessä luoviminen Kihdin selän yli houkuttele, voi Torsholmiin jäädä odottamaan sopivampia kelejä.

Vastaavasti länteen päin suunnatessa on Torsholm oiva pysähdyspaikka, jos ei viitsi jatkaa Kumlingen Remmarinaan Kihdin selältä tultuaan.

Palveluja ei ole – Torsholm on retkisatama. Puuceehen on matkaa sata metriä kiinnityskallioilta ja yhteysaluksen odotushuoneessa on Telepuhelin.

Ainoa nähtävyys on joukko kalastustroolareita valtavine verkkorullineen. Etenkin perheen nuorimmilla on harvoin tilaisuus nähdä nykypäivän kalastajien kalustoa näin läheltä.

Kalasatama – muttei kalaa

Niin kalasatama kuin Torsholm onkin, veneilijöiden harmiksi kalaa siellä ei ole kaupan. Siellä yöpyessämme lahdenpoukamassa oli toistakymmentä venettä, joiden miehistöt varmasti olisivat tällaisessa ympäristössä olleet kiinnostuneita myös kalan ostamisesta.

Valitettavasti saariston kalansaaliista suuri osa kulkeutuu edelleen suoraan mantereelle ja harvoin saaristolaiskaupoistakaan saa kalaa.

Torsholmissa voi sen sijaan nauttia rauhasta ja käyskennellä kangasmetsässä; monitoimi- ja palvelusatamien jälkeen vaihtelua sekin.

Naapurivenekunta teki jopa 10 kilometrin edestakaisen kävelyretken Kumlingen kirkonkylään. Siellä olisi ollut kauppa, joka oli kuitenkin sulkeutunut klo 17.30.

Kommentoi

X