Tilaa

Klamila

Tiedot

Koordinaatit:
60°30,30' P, 27°28,94' I
Satamanro:
110
Merikartta:
A 605
Vieraspaikkoja:
15
Syvyys:
1,6 - 2,5 m
Kiinnitys:
laituriin+poiju
Avoin:
kaakko
Satamamaksu:
15€/vrk.
Yritys:
Klamilan Veneilijät
Yhteyshenkilö:
Harri Kuokka
Puhelin:
040 0179645
 • Palvelut

 • esteetön satama
 • imutyhjennys
 • jätehuolto
 • kahvila
 • kauppa
 • kioski
 • leikkipaikka
 • luontopolku
 • pesutupa
 • polkupyöränvuokraus
 • polttoaine
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • tulentekopaikka
 • uimaranta
 • venehuolto
 • veneluiska
 • vesi
 • wc

Jakeluaseman tiedot

Hinnat perustuvat lukijoiden antamiin tietoihin.

<h3 style="text-align: center;">2020</h3> <p style="text-align: center;">Puh. 0400 179 645</p> <p style="text-align: center;">Bens 98, D</p> <p style="text-align: center;">A 24/7 K</p> <p style="text-align: center;">klamilanvenesatama.fi</p>

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

 

 

Sataman Baari palvelee Klamilan kalasatamassa meren äärellä.

https://www.satamanbaari.fi/

Avoinna: pe 15 – 23, la 11 – 24 (01), su 11 – 18

 

Satamassa matonpesupaikka.

Läheltä menee luontopolku, jonka varrella on tulentekopaikka. Grillikodan varaukset hoidetaan sataman kioskista.

Satamassa on lapsiystävällinen uimaranta laiturilla ja hiekkapohjalla. Uimarannalla on myös pukukoppi ja käymälä.

Fresbeegolf-rata (8 reikää).

Kahvila, asiamiesposti ja kalastusluvat,  Klamilan Kujansuu Oy, Uuno Klamin tie 60, puh. 05 355 1506
Ruokakauppa Sale, Museotie 1878, puh. 010 763 4790

Noin 1,7km päässä satamasta.

Arkistosta:

Klamilan kalasatama valmistui 1990-luvun alussa. Paikalla ollut vanhempi satama oli jatkosodan aikaan torpedoveneiden tukikohtana. Vuonna 2003 pystytettiin jalustalle torpedo siitä muistuttamaan. Sotilaallista käyttöä satamalla on vieläkin, mutta vain harjoitusten yhtenä tukikohtana.

Nyt näkymiä hallitsevat aallonmurtajat, muutama rakennus sekä venelaiturit. Kalanjalostus lienee käynyt varsin vähiin. Pusikossa vähän ennen laituria näkyy kaksi sarvimiinaa sekä torpedo lähtövalmiin näköisenä – kärki kohti väylää!

Suojaisuus ja satamaan ajo

Suuri-Pisistä Klamilan kalasatamaan ei välttämättä tarvitse kiertää väylän kautta. Oikaista voi Pulterin ja Laupurin välistä kohti Santasaaren itäreunaa. Veroluodon viimeisten kivien jälkeen ohjataan hieman länteen ja siitä ylös Klamilan sisäänajolinjalle. Santasaaren eteläpuolella on 0,3 matala paikassa 60°27,976´ N ja 27°32,236´ E.

Oikaisu näyttää kartalta helpolta ja on käytännössäkin, osviittana voi käyttää Käyntisatamat-kirjasen piirrosta.

Varsinainen vieraslaituri on kookkaiden jäänmurtajien potkureiden kohdalla oleva jykevä, hirrestä tehty laituri. Siinä on hyviä poijupaikkoja 6-12 kappaletta. Kahta, kolmea lisäpoijua ehkä joku toivoisi vilkkaimpaan lomasesonkiin, mutta näinkin on hyvä.

Tuulilta paikka on muuten suojainen, mutta kaakkoistuuli mahtuu satamassa puhaltamaan. Vieraspaikoilla syvyys on minimissään 2,5 metriä. Kiinnityspollarit ovat kerrankin tarpeeksi isot, ja niiden väleissä on pienempiä lenkkejä sopivin välein.

Väylä menee aivan poijujen vierestä, mutta sillä liikkuu vain pieniä veneitä hyvin harvakseen. Niistä ei ole keikuttamaan kahvipannua. Väylä jatkuu matalana (1,2 metriä) Jokniemen pikkulaituriin. Siellä on yksi tai kaksi paikkaa riippuen kiinnitystavasta ja veneen koosta.

Maissa havaittua

Satamaan tullessa näkyy heti polttoaineen jakelumittari, roskikset, kioski, vesipiste, grillikatos ja rantasauna. Septipiste löytyi kysymällä, tyhjennys onnistuu tankkauksen yhteydessä. Jäteöljyt otetaan vastaan, ja ongelmajätettäkin rajoitetusti.

Ranta-alue oli siisti, roskikset tyhjennetty ja kioskin kahvi ja pulla tuoreita. Grillikatoksen polttopuut olivat lopussa. Yleistä halkopinoa rannassa ei ole, vaan puut ostetaan satamasta.

Klamilan Veneilijät ylläpitää Klamilan palvelusatamaa 110 ja Jokiniemen vieraslaituria 111. Satamasta voi vuokrata polkupyöriä, kylälle pääsee maitse uutta tietä autolla (2,1 km) ja kävellen vanhaa tietä (1,6 km). Suosittelen kävelyreittiä.

Kylätuvassa voi käyttää nettiä korvausta vastaan. Muita palveluita löytyy samasta pisteestä kysymällä. Huoltoasema, kahvila ja asiamiesposti ovat samassa talossa, samoin kalastuslupien myynti. Pankkiautomaatti on kivenheiton päässä, samoin kauppa ja ravintola Sillankorva: elävää musiikkia, karaoke, tanssia ja ruokaa.

Lähimmät korjaamopalvelut löytyvät Virojoelta.

Kalasatamasta on linja-autopysäkille matkaa tuo 1,6 kilometriä. Linja-auto liikennöi muutaman kerran päivässä Kuninkaantietä Haminaan ja Virojoelle.

Nähtävyydet

Satamassa heti rannan tuntumassa on jäänmurtajien potkureita, toinen telineessä, toinen makuullaan. Tekstien mukaan makuullaan oleva potkuri on kuulunut jäänmurtaja Sampoon. Sen halkaisija on 2,5 metriä ja paino noin seitsemän tonnia. Toinen potkuri on Voimasta, halkaisija 3,5 metriä ja paino yhdeksän tonnia.

Venerannassa on myös graniittinen muistomerkki talonpoikaispurjehtijoille.

Klamilassa on akateemikko-säveltäjä Uuno Klamin lapsuudenkoti sekä muistopatsas. Muita kohteita ovat pronssikautiset haudat, kirkko ja silmälle mieluisat kylämiljöö ja Museotie.

Tapahtumista suurin taitaa olla torilla pidettävät juhannuskalamarkkinat ja silakkamarkkinat. Silakkamarkkinoilla käy noin viisi tuhatta vierasta, juhannusmarkkinoilla pari tuhatta.

Mikko Rajala
KIPPARI 4/2007
Jari Rannisto 2010

Veneluiskan tiedot

Veneluiska

Kalastusalue: Klamilanlahti, Haminan ja Virolahden välinen vesialue.
Sijainti: Klamilassa venesatamassa Virolahden ja Haminan puolivälissä.
Osoite: Satamatie 122, Virolahti.
Luiska: Jyrkähkö, hyväkuntoinen betoniluiska, josta isonkin veneen saa laskettua peruttamatta traileria upoksiin. Vieressä laituri, johon voi kiinnittyä väliaikaisesti. Vain kaakkoistuuli osuu suoraan luiskalle.
Pysäköinti: Tilaa riittää.
Palvelut: Satamassa polttoaineen jakelu.

ERÄ 13/10

Yksi kommentti artikkeliin “Klamila”

 1. Päkätsy sanoo:

  Itä-Suomenlahden veneoppaan mukaan täältä Klamilasta löytyy palveluja ihan joka lähtöön, sillä mielellä mekin mentiin, kun oltaisi niitä palveluja tarvittu.

  Vierasrannassa on sähköt, oikein hyvä ja uusi sauna (myös WC) on vieressä. Saunaan saat avaimen, jos kerkeät perille kioskin aukioloaikoina, mekin olimme perillä klo 18 jälkeen, jolloin ei ollut enää asiaa saunaan eikä WC:een. Laiturimaksu on 6e, ja saunamaksu per/vene on 12 e.

  1,6 km:n päästä löytyy kylä, jossa on palveluja, vähän ennen kylää on ravintola Sillankorva, johon asti me vain päästiin. Oltiin silloin ainoat vierailijat yhden paikallisen lisäksi. Ja huom. jos lähdette vierasrannasta kylälle, suorinta tietä pääsette kun kun lähdette hiekkatietä pitkin mäki ylös ja alas ja sitten puomin ohitse ihan suoraa tietä eteen, noin kilometrin päästä vasemmalle, ensin tulee sympaattinen Sillankorva ja siitä noin 200 metriä on kauppa ja huoltoasema (kuulemma).

  Rauhallinen ja ihan kiva paikka näin jälkikäteen sanottuna, mutta alkuun oli aika shokki, kun ei ollutkaan mitään, mitä olisi odottanut.

  Mutta, jos ette ehdi kioskin aukioloaikoina (eli kannattaa tarkistaa ne), niin on käytössä kuitenkin kaksi PUUCEETÄ, joissa oli valotkin.

Kommentoi

X