Tilaa

Sorvakko, Salmeri

Tiedot

Koordinaatit:
60°47,61' P, 21°23,65' I
Satamanro:
1060
Merikartta:
D & E 735, 801, 802
Vieraspaikkoja:
25
Syvyys:
2,0 - 4 m
Kiinnitys:
laituriin+paalu tai ankkuri, kylki
Avoin:
-
Yritys:
Salmeri
Puhelin:
02 842 3353
 • Palvelut

 • imutyhjennys
 • jätehuolto
 • kaasu
 • kahvila
 • kauppa
 • pesutupa
 • polttoaine
 • suihku
 • sähkö
 • venehuolto
 • veneluiska
 • vesi
 • wc

Jakeluaseman tiedot

Hinnat perustuvat lukijoiden antamiin tietoihin.

<h2 style="text-align: left;">2019</h2> <p style="text-align: left;">Gulf, puh. 02 842 3353</p> <p style="text-align: left;">Bens 98, dsl</p> <p style="text-align: left;">A 24/7 K+S</p> <p style="text-align: left;">Kesällä 1.6.–15.8. auki arkisin klo 8.00–16.30, lauantaisin klo 9–14</p> <p style="text-align: left;">Huolto-, korjaus- ja telakointipalvelut, öljyt ja akut</p>

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Arkistosta:

Yövyin ennen Salmerin telakkaa Vilissalon ja Vähä-Vilissalon välisessä salmessa, josta siirryin Sorvakkoon Salmerin vierassatamaan iltapäivällä.

Öljynvaihto oli nyt sopiva tehdä ja kone lämpeni sopivaksi ankkurista sataman laituriin ajettaessa.

Satamassa on paikkoja noin 30, joista voi valita joko poiju-, pylväs-, ankkuri- tai kylkikiinnityspaikan. Sataman syvyys on 2-4 metriä ja syvintä on aallonmurtajan molemmin puolin.

Salmerilta sain hankittua varalle öljyt sekä suodattimet koneeseen. Hankin lisäksi kiilahihnan ja vesipumpun siipipyörän varmuuden vuoksi. Ostoksia tein vähän makeavesipuolellekin uusimalla letkut sekä painepumpun makeavesipuolelle, vanhan pitäessä turhaa lisä-ääntä. Makeavesisuodatinpatruunaa en hankkinut nyt koska juuri sopivaa ei löytynyt. Tankkasin ja otin vettä saman verran molempia – eri tankkeihin tietysti. Polttoainetta oli nyt täysissä tankeissa reilu viisisataa litraa ja vettä hieman alle sata.

Uudet öljyt ja suodattimet vaihdettuina ja kone koeajettuna voin todeta, että öljy pysyy sisällä. Tein huoltoja parina päivänä ja tilasin mm. uudet kajuutan pleksilasit, neljä kappaletta, joista asensin heti yhden rikkimenneen tilalle.

Satamaan ajo ja suojaisuus

Satamaan ajo helppoa 3,0 metrin väylältä punaisen poijun jälkeen, viistoon aallonmurtajan taakse, jossa sijaitsee tankkauspiste ja septitankin tyhjennyslaituri.

Sataman suojaisuus on melko hyvä, eikä ohikulkuliikenne tuonut aaltoja väylältä laitureihin.

Maissa havaittua

Volvo Penta-,Vetus- ja Yanmar-merimoottoreille on varaosat sekä huolto. Huollot ja korjaukset tehdään myös muihin merkkeihin.

Septityhjennys, sähkö, suihku, vesi ja jätteenkeräyspiste ovat telakan alueella kauppamatkan varrella.

Kauppaan on sopiva matka ja välillä voi käydä kävelyllä ja vaikka munkkikahveella Pakkahuoneen vierassatamassa.

Salmerin myymälästä löytyy hyvin veneen kunnostukseen ja huoltoon tarvittavia tarvikkeita. Merikartan hankin nyt, kun tarjolla oli uusinta uutta kirjapainosta – sitä ei vielä ollut aikaisemmin keväällä saatavilla.

Gps-karttaplotteriin tuijotan vain silloin tällöin, joten paperikartat ovat ainakin vielä tärkeät ja pääsuunnistuksessa minulla jatkuvassa käytössä.

Kahvit pullan kera saa ostaa myymälän yhteydessä olevasta kahvipisteestä. Pyykinpesu onnistuu ja suihku on myös samoissa tiloissa. Vettä saa tankkauksen yhteydessä tai laiturilta 20 metrin päässä edellisestä.

Vetotelakkaan sopii tarvittaessa isompikin paatti ja pienemmät nousevat ylös pienvenetelakan puolella.

Ajelin kumiveneellä Salmerilta Joonaslokki Oy:n rantaan vaihtamaan Echopilotin anturin, jonka keväällä rikoin telakalta laskun yhteydessä, omaa tyhmyyttäni. Taas toimii kuin uusi, vaikka vähän harmittaa, kun en vetänyt tarpeeksi sisään anturia kolostaan.

Mikko Rajala
KIPPARI 5/2009

 

Kommentoi

X