Tilaa

Haanperänkari

Tiedot

Koordinaatit:
60°46,66' P, 21°16,02' I
Satamanro:
1048
Karttasarja:
D, E
Merikartta:
735, 801, 802
Vieraspaikkoja:
40
Syvyys:
2,0 - 3,0 m
Kiinnitys:
laituriin+poiju tai ankkuri
Avoin:
-
Yritys:
Uudenkaupungin Työväen Moottoriveneseura
Yhteyshenkilö:
Karipirtti
Puhelin:
0500 743 102
  • Palvelut

  • kioski
  • leikkipaikka
  • sähkö
  • sauna
  • tulentekopaikka
  • uimaranta
  • vesi
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 4/2009:

Kirstan tukikohta kuuluu Uudenkaupungin Työväen Moottoriveneseuralle. Osoite on Haanperänkari. Saari löytyy helposti Vähä-Vehanen ja Iso-Vehanen saarten pohjoispuolelta väylän takaa. Matkailijalle löytyy toivottavasti tilaa.

Suojaisuus ja satamaan ajo

Satamaan ajo on helppoa ylemmän linjataulun puolelta saarta, joka ohitetaan ajamalla seuraavaan saareen pitkään laituriin saakka.

Poijut ovat laiturista tarpeeksi kaukana, mutta ranta mataloituu vasemmassa sivussa laituria. Siellä on myös uimapaikka.

Sataman suojaisuus pohjois- ja itätuulille on kohtalainen, mutta muut tuulet osuvat melko hyvin tämän puolen laituriin.

Satamasta karkuun lähtö onnistuu melko hyvin, koska vettä riittää kölin alle.

Kirstan pohjoispuolella on myös laiturit, joihin on syytä tutustua ensin paremmin sen rantavesiä tuntevan paikallisen opastuksella.

Maissa havaittua

Saaressa on iso päärakennus, missä on tilaa tanssahteluun ja muiden juhlien pitoon. Pienemmät rakennukset ovat sauna, wc ja hyvä ruoanlaittokatos sekä huoltorakennus.

Keittokatos on pahimmalta tuulelta suojattu läpinäkyvällä materiaalilla. Katos oli siisti ja puita riittää poltettavaksi ruuanlaittoon, muttei huvikseen.

Vierailevien venekuntien tulee viedä jätteensä saaresta pois, koska jätteenkeräyspistettä ei ole.

Pikku sillat on rakennettu lähisaariin ja niitä pitkin on hyvä tallustella vaikka onkivehkeiden kanssa.

Pelaamiseenkin löytyy pikku kenttä heti rannassa. Lentopallo tai sulkapallo onnistuu hyvin, jos on pelikavereita mukana.

Sähköpistokkeet löytyvät laiturialueen rantapusikosta – mikä on hyvä asia, kunhan muistaa maksaan tuon maksun, kaksi euroa vuorokaudelta. Sähkö on tarkoitettu vain akkujen lataamiseen. Se on edullista näinkin kaukana mantereesta, joten ei pitäisi kenenkään kukkaro siitä kokonaan tyhjentyä.

Saunarakennuksessa on ohjeet sen käytöstä, ja ulkopuolisten maksettavista hinnoista, mitkä tuntuivat järkeviltä – jos jokainen sen suorittaa.

Saunassa on tilaa useammalle henkilölle ja vettä pesuun, mutta sitäkin rajoitetusti. Pukukopit ovat samassa rakennuksessa, joissa myös saunamaksun lippaat sijaitsevat. Saunamaksu on veneilijälle kohtuullinen. Uintipaikka sijaitsee länsilaiturin päässä, jonne johtaa hyvä polku.

Kaikki tämä palvelu on ulkopuolisen matkamiehen käytettävissä ja siksi maksut on syytä suorittaa, jolloin on varmasti tervetullut toistekin.

Nähtävyydet

Saari kokonaisuudessaan ja sen fiilinki olivat miellyttävät. Oli mukava viettää hetki näin mukavassa paikassa. Siisti paikka ja merellinen ympäristö kiehtovat, eikä kovin monen työpaikka näy maisemassa.

Kommentoi

X