Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Gullvivan (Nötö örarna)

Tiedot

Koordinaatit:
60°25,9' P, 21°03,1' I
Satamanro:
1015
Karttasarja:
C, D
Merikartta:
733
Vieraspaikkoja:
10 p
Syvyys:
2,5 - 3,0 m
Kiinnitys:
laituriin+poiju tai ankkuri
Yritys:
Skärgårdshotell Gullvivan
Yhteyshenkilö:
Gullvivan
Puhelin:
(018) 56 350, 040 537 1777
  • Palvelut

  • vesi
  • joukkoliikenne
  • leikkipaikka
  • ravintola
  • sauna
  • suihku
  • uimaranta
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Mikä yllätys meitä odottikaan, kun pistäydyimme Kihdin selältä venettä varustamaan. Vaativankin matkailijan toiveet tyydyttävässä Gullvivanissa on todella tyylikäs satama.

Olimme noutaneet vuokraveneemme Åva Boat Rentin poijusta päättäen varustaa Maxi 77:mme Brändön Djurholmin saaren kiinnityslaiturissa. Lähdettyämme pienelle kävelylle (itse asiassa huusia etsiskellen) huomasimme sillan toisella puolella, puiden siimeksessä uutuuttaan hohtavan rakennuksen piha-alueineen.

Terassilla näkyi lomailijoita kortin peluussa ja iltapäiväoluensa parissa.

Hotelli-ravintola Gullvivan on tervetullut, uusi pysähdyspaikka Kihdin selällä liikkuville veneilijöille.

On ilahduttavaa huomata että saaristolaiset ovat alkaneet entistä enemmän satsata turistipalveluihin ja Gullvivanin kohdalla voi vain kehua tyylikästä lopputulosta.

Punaiseksi maalattu rakennus istuu hyvin ympäristöönsä – sisätiloissa ensiluokan ravintola, baari ja hotelli vastaavat vaativankin matkailijan toiveita.

Miehistön vaihtopaikkana se on otollinen, sillä Maarianhaminan ja Turun/Helsingin välillä kulkeva linja-auto kulkee aivan vierestä.

Yritys on neljän brändöläisen perheen ja Lappon pankin yhteinen hanke.

Gullvivan avattiin toukokuussa 1991 ja omistajien on tarkoitus pikkuhiljaa laajentaa hotellia sekä perustaa vierassatama hotellin omaan rantaan.

Kesällä -92 vieraiden käytössä oli kahdeksan huonetta (330 mk/vrk 2 hengelle sisältäen aamiaisen), joista neljä oli varustettu minikeittiöllä. Saunaan pääsi 50 markan tuntiveloituksella ja mereenkin voi pulahtaa, kunhan uimalaituri valmistuu.

Kunnianhimoinen ruokalista

Ravintolalla, jossa on täydet anniskeluoikeudet, on tilaa 72 hengelle ja jo ravintolan laajasta ruokalistasta näkee, että yritys on kova.

Sisäfilepihvi Chateaubriand Gullvivan talon omalla kastikkeella oli listan kallein annos (118 mk) kun taas päivän salaatti patonkeineen (24 mk) edusti huokeinta vaihtoehtoa. Listan useat kalaruoat, kuten esimerkiksi ”Sesonkikalaa haluamallasi tavalla” (88 mk), edustavat uutta ajattelua saariston ravintoloissa, jotka – hämmästyttävää kyllä – usein vielä painottuvat enemmänkin liharuokiin.

Lounastarjous (klo 11-14) kuulosti perheellisen kannalta kaikkein houkuttelevimmalta: 85 markalla olisi voinut syödä salaatin tai keiton, pääruoan ja kahvin. Itse maistoimme herkulliset ahvenkeitot mustan leivän kera (38 mk) ja ihastuimme ikihyviksi.

– Omistajien tavoite on myös jatkossa pitää listalla perinteisiä saaristolaisruokia ja omia erikoisuuksiaan, tähdensi lappalaistyttö ”Rölli”, joka oli Karjalan kautta löytänyt tiensä Ahvenanmaan saaristoon Gullvivanin kesätarjoilijaksi.

Kalastukseenkin satsataan

Rölli kertoili, että hotelli laajenee käsittämään parikymmentä huonetta ja erillisiä lomamökkejä. Suunnitellun vierassataman yhteyteen tullaan rakentamaan veneilijöiden omat wc- ja suihkutilat sekä jopa kalanperkauspaikka ja savustusuuni. Gullvivanin esitteessä muistutetaankin Brändön seudun kalarikkaista vesistä.

Kalaretkeä varten voi vuokrata moottoriveneen ja paikallinen kalastajakonkari lähtee pyydettäessä opastamaan parhaille apajille.

Jos välttämättä haluaa keksiä miinuspuolia tästä uudesta pysähdyspaikasta, niin täytyy todeta, että pohjoistuulille avoin nykyinen kiinnityslaituri ei ole maailman viihtyisin yöpymispaikka ja että kauppaan ja muihin kyläpalveluihin on usean kilometrin matka.

Nämäkin puutteet varmasti korjaantuvat, kunhan Gullvivanin satama pääsee kunnolla vauhtiin.

VENE 6/93: Magi Sarvimäki

Kommentoi

X