Tilaa

Virojoki, eteläinen (Kunnanvirasto)

Tiedot

Koordinaatit:
60°35,00' P, 27°42,70' I
Satamanro:
101
Karttasarja:
A
Merikartta:
604
Vieraspaikkoja:
3 - 4 p
Syvyys:
1,1 m
Kiinnitys:
laituriin+ankkuri
Yritys:
Virolahden kunta
Puhelin:
05 74 912
 • Palvelut

 • alko
 • apteekki
 • jätehuolto
 • joukkoliikenne
 • kahvila
 • kauppa
 • kioski
 • ravintola
 • uimaranta

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 3/2007:

Virojoelle tai Ukkosaareen veneillessä ei tarvitse enää rajavyöhykelupaa. Rajavyöhyke on siirretty veneväylän itäpuolelle, mikä on parasta, mitä pitkään aikaan on saatu aikaan veneilijän hyödyksi.

Virallinen väylä päättyy ennen Ukkosaaren vieraslaituria (nro 103). Syvyydeksi jokiosuudelle ilmoitetaan 1,1 metriä. Virallisesti runkoväylä alkaakin vasta Ukkosaaren laiturin eteläpuolella olevasta ankkuripaikasta.

Matalakulkuisella veneellä pääsee silti Virojoen keskustaan asti, kunhan tarkistaa veden korkeuden ennen jokiosuudelle lähtöä. Varman päälle ottava jää Ukkosaareen, josta Virojoen keskustaan on kävelymatkaa reilu kilometri.

Suojaisuus ja satamaan ajo

Virojoen satamaan eivät pikkutuulet pure mistään suunnasta. Ohimeneviä väyliäkään ei ole, vain kaupan laiturissa käy harvakseen pikkuveneitä elintarvike-, polttoaine- ja tavarahankinnoilla.

Jokiosuuden loppumatkalla viitoitus on hieman puutteellinen. Silti joella ajo tuo vaihtelua meriveneilyyn. On ruohoa, matalaa, kiviä ja pehmeätä maisemaa.

Molempien satamien laiturit ovat vaatimattomat. Laituri nro 100 on kunnanviraston kohdalla. Jokipenkan kivetyksessä on kiinnitysrenkaita tasaisin välein, mutta vettä on niukasti.

Väylän epävirallinen syvyys on 1,1 metriä, sama kuin veneeni syväys. Virtaus joessa oli melko pieni joten se ei vaikuttanut laituriin kiinnittymistä.

Laituri nro 101 on myös mitätön. Apuohjaaja ei ensin edes huomannut sitä. Kiinnittymispaikkoja on 3-4 veneelle perä ankkuroituna, tai yhdelle isommalle veneelle, jonka syväys on alle metri.

Vedenkorkeuden muutoksia kannattaa seurata tarkkaan. Ainakin pikkulaiturin vieressä on mutapohja, muuten ankkuri pitää tässä melko hyvin.

Maissa havaittua

Virojoki on tutustumisen arvoinen kohde jo eksoottisen sijaintinsa puolesta. Maissa voi tosin ihmetellä infon puutetta. Ilmoitustaulu löytyi virastotalon laiturialueelta, mutta se ei kertonut paljon. Satamamaksu sentään selvisi, ja se onkin lyhyellä vierailulla kohtuullinen: laiturin käyttö on maksutonta 5 vuorokautta, sen jälkeen 4,10 €/vrk + alv.

Ilmoittautua voi puhelimella tai käymällä Opintie 2:ssa virastotalon teknisessä toimistossa.

Suihku ja vesipalvelu löytyvät, ja homma pelaa ainakin virka-aikana. Vettä sain monitoimikentän sosiaalitiloista omaan kannuun, suihkun käytön ehtona oli lukita ovi pois lähdettäessä.

Autokorjaamo Kari Kivelä auttaa myös veneilijöitä, puh. (05) 357 1148. Polttoaineita ja muita tarvikkeita myy St1 Virojoki, puh. (05) 741 0444. Asema ei ole rannassa, joten tankkaukseen tarvitsee omat kanisterit.
Miehistönvaihto onnistuu linja-autoyhteyksillä, asema on kivenheiton päässä laiturista.

Otto-pankkiautomaatti on keskellä kylää apteekkia vastapäätä. Virojoen terveysasema on osoitteessa Itätie 13, puh. (05) 357 1030.

Vanha peruskoulu on nyt nimeltään Jokikartanon Hotelli – ja Ravintolapalvelut. Iltapäivällä kysyimme ravintolapalveluita, mutta kohteliaasti kerrottiin keittiön sulkeutuneen jo siltä päivältä. Toinen ravintola on Wirta, jonka tarjontaan emme tarttuneet. Aamupalaa sai Pikku-Hukka -kahvilassa, hinta oli helppo ja palvelu aurinkoisen lämmintä.

Omien eväiden täydentämiseen on useitakin kauppoja kassinkantomatkan päässä. Alko löytyy S-marketin kulmilta.

Nähtävyydet

Salpalinja alkaa Virolahdelta. Siihen voi tutustua Bunkkerimuseon alueella.

Heponiemessä on monoliittilouhos, josta on louhittu mm. Aleksanteri 1:n muistomerkki.

Vilkkiläntura tunnetaan perhosalueena ja kunta on rakentanut sinne myös lintutarkkailutorneja sekä leirintäalueen bongareille.

Kunnantalosta löytyy palveluita yllättävästi. Kannattaa rohkeasti marssia sinne sisään, ja eteen aukeaa melkeinpä matkatoimisto. l

Kommentoi

X