Tilaa

Fiskö (Houtskari)

Tiedot

Koordinaatit:
60°12.1' P, 21°12.9' I
Karttasarja:
D
Merikartta:
731
  • Palvelut

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 3/12:

Matka jatkuu runkoväylää pitkin Kalvholmenin ohi Fiskön länsipään suuntaan. Pysähtymispaikaksi päätettiin Fiskön saaren pohjoispuolella olevan Sandskärin linjataulun eteläpuoleinen ranta. Paras paikka on Fiskön puolella.

Fiskööseen matkalla voi piipahtaa vaikka ruokatauolla tai päivänokosilla Korpskär-saaren kummelinpuoleisella sivulla. Siinä on ankkuripaikka ja lähin mökki sijaitsee kummelista etelän suuntaan. Merkitty veneväylä kulkee alle parin kaapelin päästä ankkuripaikasta. Kauemmaksikin kummelista ankkurin voi laskea saaren pohjoissivulle.

Kohteeseen ajo ja turvallisuus

Fiskön luonnonsatamaan mentäessä tulee säätila tarkistaa, jos aikoo jäädä yöksi.

Syvää vettä on melko lähelle rantaviivaa ja saarten väli on matalampaa ja kivikkoista. Linjataulun lähellä on muutama hyvä paikka sekä Fiskön puolella siloista kalliota johon voi veneensä kiinnittää. Merikarttaan merkityt neljä pientä pyöreää luotoa kivien seassa on huono paikka, mutta sen pohjoispuolella on niemen tausta, joka on oivallinen ankkuripaikka.

Runkoväylää ajettaessa Fiskön länsipuolelta, voidaan suurempaa aallokkoa välttää jonkin matkaa, ajamalla saaren pohjoispuolelta menevää syvännettä aina Sandön eteläkärjen Pippära uddenin tasalle saakka.

Varapaikkaa länsituulen ja etelätuulen puhaltaessa löytyy Norrnäsin lahdensuulta, jonne ei pidemmälle sovi mennä koska siellä tulee kivi vastaan. Matkaa sinne on noin reilu meripeninkulma. Paikka on jyrkänteen puolella. Se joka näkyy länsipuolella pikku lahtea.

Maissa havaittua

Saaren rannat ovat kiinnityskohteessa siloista kalliota ja kuin tehty ihmisen tallusteltavaksi. Saaressa voi tehdä kävelylenkkejä kunhan muistaa käyttäytyä niin kuin kylässä, koska liikutaan muiden mailla.

Saaressa on polkuja, peltoja ja muutama asuttu talo. Laajat suoalueet ja melko umpeen kasvanut lampi löytyvät myös. Saari on tutustumisen arvoinen monipuolisen maastonsa vuoksi, kunhan viitsii kävellä ja kierrellä kallioita ahkerasti. Kasvillisuus on runsasta ottaen huomioon saaren avomeren tuntumassa olevan sijainnin.

Nähtävyydet

Ihmisen rakentamia nähtävyyksiä en löytänyt ja aito luonto sekä hiljaisuus vetivät enemmän puoleensa. Siimaleikkurin tai moottorisahan pörinää ei kuulunut, vain korppi ja palokärki juttelivat keskenään melko ahkerasti.

 

Kommentoi

X