Tilaa

Segelskär

Tiedot

Koordinaatit:
59°45,8' P, 23°22,5' I
  • Palvelut

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

VENE 4/2014:

Tammisaaren eteläpuolella merikarttasarjojen ulkopuolella. Saaressa on tunnusmajakka ja autiotupa. Segelskärin ja Lillandetin välissä voi tyynellä säällä yöpyä.

Ajan länteen kohti Saaristomerta. Ehdin Tammisaaren eteläpuolelle, kun alkaa hämärtää. Meri on aivan sileä, ja säätiedotus lupaa tuuletonta: erinomainen tilaisuus yöpyä ulkomerellä Segelskärin laidalla.

Kiinnityttyäni aurinko on laskemassa ja hyönteisparvet piirtävät mustia läiskiä horisonttiin. Nousen kalliolle ihailemaan upeassa valossa kylpevää merta. Linnut kirkuvat ja hyönteisparvet surisevat. Vierelläni, keskellä saarta on tunnusmajakka. Ovea ei ole, joten astun sisään. Joudun pakenemaan takaisin kalliolle: majakka on sakeanaan lentäviä hyönteisiä.

Autiotuvan vieraskirjasta luen veneilijöiden ihastuksesta ja varusmiesten kyllästyneisyydestä. Sänkyjen patjat ovat kovaa solumuovia, joten ei ihme, jos solttupojat ovat kokeneet ympäristön karuksi.

Aamulla saareen saapuu vene toisensa jälkeen. Syön aamiaista veneen katolla ja katselen kallioilla käveleviä ihmisiä. Yksi toisensa jälkeen he yrittävät tunnusmajakkaan ja juoksevat huitoen ulos.

Segelskärissä on paljon muuttolintuja ja niiden seurana bongareita. Hylkeitäkin näkyy enemmän kuin muutama vuosi sitten.

Kommentoi

X