Tilaa

Pleikilä

Tiedot

Koordinaatit:
60°36,4' P, 21°14,7' I
Karttasarja:
D
Merikartta:
723, 29
  • Palvelut

  • jätehuolto
  • joukkoliikenne

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 3/2009:

Pleikilän laiturin vieressä oleva luiska ei ole veneiden laskua, vaan työveneiden keularamppia varten. Opasteet kannattaa lukea ja noudattaa ohjeita.

Satamaan ajo ja suojaisuus

Pleikilän väylälle käännytään oikealle 3,6 metrin väylälle, jota ajetaan reilut viisi kaapelinmittaa ja saavutaan perille. Satamaan ajo tapahtuu helposti hyvin merkittyä väylää, joka on lähes itä-länsisuunnassa.

Sataman suojaisuus on hyvä pikkutuulilta ja laituri on tukeva kiinnittymistä ajatellen.

Maissa havaittua

Pleikilän laiturilla käyntiin oli syykin ja sain roskat samalla jätettyä maayhteyden päähän.

Laituri on tilapäiseen kiinnitykseen sopiva ja pienen levähdystauon pitämiseen. Se on ollut puolustuslaitoksen käytössä ja sitä se on tarvittaessa vieläkin.

Laiturissa on ns. kalalautan lippaa varten luiska, joka on hyvässä kunnossa ja muutenkin koko laiturialue on tehty raskasta liikennettä ajatellen.

Laiturin lähistöllä on linja-autopysäkki ja kaupan vanha kaasupullovarasto on toivottavasti tyhjillään. Mikään varastokopeista ei ole järkevässä käytössä – paitsi asialliset roskasäiliöt heti laiturialueella.

Laituria käytetään ahkerasti lähisaarten mökkiläisten yhteyslaiturina.

Nähtävyydet

Nähtävyydet alueella typistyvät lähinnä laiturialueeseen ja sitä ympäröivään maisemaan. Pleikilästä pääsee maanteitse Kaurissaloon, josta maantieyhteys jatkuu Kustavin kautta kohti manteretta.

Yksi kommentti artikkeliin “Pleikilä”

  1. velluj sanoo:

    Jos tämä nyt on se paikka (mikäpä muukaan se voisi olla), jossa käväisimme autolla viime kesänä niin siellä olevassa betoniluiskassa on niin suuri porras, ettei sitä voi veneen laskuun käyttää.

Kommentoi

X