Tilaa

Lotan

Tiedot

Koordinaatit:
59°53,5' P, 21°40,0' I
Karttasarja:
D
Merikartta:
715, 24
  • Palvelut

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

VENE 7/1995:

Lotan (vanhemmissa kartoissa Lauton) sijaitsee kuuluisan Björkön eteläpuolella n. 3,5 mpk Jurmon pohjoispuolella. Se on viehättävä merellinen vaihtoehto kipparille, joka vierastaa viereisen Björkön ”tungosta”. Lotanin länteen aukeava lahti on tosin matalahko, joten isojen purjeveneiden on vaikea löytää riittävän syvää rantautumispaikkaa, mutta sille, jonka syväys on alle 1,5 m, lahden pohjoisranta tarjoaa tunnelmallisen yösataman.

Lahden eteläranta on matala. Saaren koillisnurkassa oleva pieni lahti on yllättävän syvä ja läntisillä tuulilla suorastaan kiva satama. On kuitenkin aina muistettava, että tällaisiin pieniin ison ulapan äärellä oleviin poukamiin kiertyy kovemmalla tuulella jonkinlainen aallokko, vaikka lahti sinänsä on suojainen.

Lotan on houkutteleva saari myös siinä mielessä, että sen suopainanteiden lakkasato voi joinakin vuosina olla runsas. Ja saariston lakathan kypsyvät yleensä parhaaseen loma-aikaan heinäkuun toisella tai kolmannella viikolla.

Vanhoissa merikartoissa Lotan oli vielä keskellä ”valkoista vettä”, mutta uusimmissa painoksissa ovat sitä ympäröivät karit jo nähtävissä, joten saareen pääsee turvallisesti.

Kommentoi

X