Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Fiskö (Brändö)

Tiedot

Koordinaatit:
60°27,25' P, 20°56,40' I
Satamanro:
0
Karttasarja:
C
Merikartta:
733, 29
  • Palvelut

Rekisteröityneet käyttäjät voivat päivittää polttoaineiden hinnat.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

VENE 5/97:

Fiskö ja pienen pyrähdyksen päässä sijaitseva Brändön Jurmo ovat mainiosti toisiaan täydentävä parivaljakko – Fiskössä saa nauttia hiljaisuudesta, mutta palveluja ei ole juuri nimeksikään; Jurmolla taas on vierassataman puitteet, mutta laiturin joutuu jakamaan yhteysaluksen kanssa.

Aito saaristolaismaisema hallitsee kumpaakin kylää ja molemmat ovat suojaisia kaikilla tuulensuunnilla.

Melusta ei ole huolta ainakaan Fiskössä, jossa satamaidylli on päässyt harmittavasti rapistumaan. Satamamaksua ei peritä, eikä rannassa olekaan kuin todella suttuinen puu-cee. Kaupankin toiminta on loppunut.

- Se oli seuraus asiakkaiden vähenemisestä, totesi Båtmans Gårdenin lomakylän ja kahvilan emäntä. Kahvilaan (avoinna klo 13-15, 18-20) on matkaa satamasta viitisensataa metriä (ensimmäisestä risteyksestä vasemmalle) ja siellä on tarjolla kotileivonnaisten ja jäätelön lisäksi hampurilaista, pizzaa ja nakkeja. Hyvän päivän sattuessa emäntä paistaa perheen itse kalastamaa ahventa. Samassa rakennuksessa on myös suihkutilat (8 mk/hlö) ja sähkösauna (40 mk/ tunti).

Fiskö ja Brändön Jurmo ovat vähemmän kolutun reitin varrella. 2,1 metrin väylä tarjoaa kiehtovia näkymiä ja vähän tekemistäkin purjehtijalle, etenkin luovilla, sillä vedet ovat kivisiä. Erinomaisesti linjatauluilla merkitty reitti on varsinkin moottoriveneilijöille helppo.

Varsinaisten satamien lisäksi täydellistä rauhaa kaipaaville löytyy ihanteellisia rantautumispaikkoja Fiskön ja Jurmon välillä sijaitsevan Träskskärin itärannalta. Fiskössä viereemme ilmaantunut ruotsalaisperhe haki laiturin suojaa kovassa ukkosmyrskyssä, mutta seuraavana päivänä näimme heidän jo paistattelevan päivää omissa oloissaan Träskskärin kallioiden kupeessa.

 

Kommentoi

X