Tilaa
Testit

Pikatesti: Aerot hankain 2.0 päivityspaketti – Apua nokkapainoon

04.10.2024

Kirjoittajaismo virta

Viime vuonna esiteltyjen Päijän Boatsin Aerojen huonoksi puoleksi osoittautui Veneen suuressa airotestissä (Vene 7/2023) airojen nokkapainoisuus. Kun painopiste on laadukkaisiin puuairoihin verrattuna lähempänä airon lapaa, on Aerojen palautus ilmassa takaisin vetoasentoon raskaampaa ja toisaalta vedon aikana lapa voi ainakin tottumattomalla soutajalla sukeltaa helposti turhan syvälle.

Aerojen hankaimen kehitys tämän vuoden malleihin ja vanhoihin myytävä päivityspaketti eliminoi sukellusongelman ja keventää myös Aeroa palautusvaiheessa. Hankaintapin toiselle puolelle lisätty kumipusla estää airon painumisen vedossa liian syvälle.

Testasimme uusia hankaimia käytössä ja kumistopparit toimivat niin kuin on tarkoitus. Aero pysyy vedossa luontevasti oikeassa paikassa eli suhteellisen lähellä vedenpintaa. Kädet eivät silloin nouse vahingossakaan liian ylös ja soutuasento säilyy hyvänä. Palautuskin lähtee helpommin, kun Aero ei ole vajonnut vedessä liian syvälle.

Kumistopparin korkeutta voi helposti säätää ja tarjolla on myös tuhdimpi stoppari pidempiin Aeroihin.

Toinen parannus hankaimiin ovat ruostumattomat teräksestä tehdyt hankaintapit. Ne eivät varmasti katkea. Komposiitista tehtyjä hankaintappeja katkesi viime vuoden vertailun rasitustestissä.

Hankaimien päivitys siis korjaa onnistuneesti viime vuoden airovertailussa todettuja Aerojen puutteita.

Aerot hankain 2.0 -päivityspaketti

Hinta 29 €

Lisätiedot paijanboats.com

Päivitetty ruostumattomasta teräksestä valmistettu hankain kestää nyt kovassa käytössä. Aiemmat komposiitista valmistetut hankaintapit hajosivat testissämme.

Lue myös nämä

X