Tilaa
Uutiset

Zoom8 Worlds, Hanko: Alexander Grönblom johtaa

04.08.2011

KirjoittajaKiti Westerback

 Jussi Kiiskilä

Zoom8-luokan MM-kilpailut aloitettiin aurinkoisessa säässä Hangossa.

Tuulta ei alussa ollut juuri ollenkaan, ja lähtöä jouduttiin lykkäämään kolmisen tuntia. Lopulta purjehtijat pääsivät liikkeelle kevyen kaakkoistuulen saattamana, joka päivän mittaan kääntyi hiljalleen länteen.

Erityisesti poikien sarjassa suomalaiset ovat mukana kärkikahinoissa.

Itävallan Lukas Stabauer ja Jakob Furst pysyttelivät poikien sarjan kärjessä vieden päivän kaksi ensimmäistä lähtöä kirkkaasti nimiinsä. Vasta kolmannessa lähdössä Hangon oma Anton Bäckström sai voittopaukun. Suomalaisista hienosti purjehtivat myös ykkössijaa pitävä Alexander Grönblom, Samuel Kilpinen ja Max Wolontis, vastikään optimistiluokasta siirtyneet nuorukaiset.

Tyttöjen puolella kisa oli tasaisempi: viisi maata on nyt kuuden parhaan joukossa. Tanskan Anna Munch nousi johtoon, Itävallan Anna Luschan oli kolmas. Helene Melde Gjerde oli Norjan tyttäristä nopein. Optariluokasta äskettäin siirtynyt Ruotsin Vilma Bobeck kiilautui hyvin kärkijoukkoon. Suomalaisista viime vuoden mestari Noora Ruskola nousi tuulen voimistuttua kahdeksanneksi. Luokan kevyehköt aloittelijat Sabina von Koskull ja Emilia Winqvist pysyivät hyvin kintereillä.

Kolmen lähdön läpivieminen oli varsinainen työvoitto HSF:n purjehduslautakunnalle, jonka 6 moottorivenettä oli täysin työllistetty monimutkaisen trapetsoidi-radan kuuden ratapoijun siirtopuuhissa.

Lähtötilanteissa tungos oli kova, ja tarvittiin puolisen tusinaa uusintalähtöä ja neljä mustaa lippua. Tuomarien mielestä purjehtijat käyttäytyivät hyvin, joskin vastakäännöksissä ylimääräinen jalkatyö jäi päätuomaria askarruttamaan.

Regatta päättyy 6.8.

Lisätietoa

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Jussi Kiiskilä

 

Lue myös nämä

X