Tilaa
Uutiset

Yllättävä Shanghain venenäyttely

25.04.2011

KirjoittajaToni Jalovaara

Toni Jalovaara

Vaikka olisi suurin Aasiassa, se ei välttämättä tarkoita vielä suurta – ainakaan venealalla.

Tutustuminen Shanghain kansainväliseen venenäyttelyyn herätti odotukset jostain valtavasta. Maan autonäyttelyt kun ovat hulppeita millä tahansa mittarilla tarkasteltuna. Tutustuminen nettisivuihin kertoi kasvaneista kävijämääristä, jotka ylittivät viime vuonna 15 000 näyttelyvieraan rajan. Veneen päätoimittaja Ari Inkisen kanssa pähkäilimme, että luvuista tietenkin puuttuu kolme nollaa.

Yli 300 näytteilleasettajaa ja vain neljän päivän aukiolo eivät vielä nekään saaneet hälytyskelloja soimaan. Todellisuus kuitenkin oli, että Lauttasaaren uiva venenäyttely on anniltaan paljon monipuolisempi. Varsinaisia veneitä oli näytteillä vain parikymmentä, mutta kaikkea muuta tarvittavaa sitten sitäkin runsaammin.

Käynti ei kuitenkaan ollut missään tapauksessa pettymys, vaan Shanghain vierailun osuessa ensi vuonna sopivasti huhtikuulle, kannattaa varmasti varata aikaa pari tuntia ja suunnata kulku kaupungin vanhaan messukeskukseen. Paikka on lähellä keskustaa ja virallisen 100 huanin hintaisen (noin kymmenen euroa) lipun sijaan saa kauppiailta sisäänpääsyyn oikeuttavan tiketin puoleen hintaan.

Mitä kaikkea Shanghaista löytyi, on luettavissa Veneen kesäkuun numerosta, joka ilmestyy toukokuun 25. päivänä.

Lue myös nämä

X