Tilaa
Uutiset

Yhden veneen näytös

19.02.2011

KirjoittajaJarno Jäntti

 Jarno Jäntti

Venemessujen näytösaltaalla järjestetään leikkimielisiä kauko-ohjattavien pienoismallipursien kilpailuja. Kilpailuissa messuvieraat voivat mitata taitojaan purjeveneen ohjaimissa.

Perjantai-iltapäivän kilpailurupeaman aloitti nuorten purjehtijoiden näytöskisa. Kilpailussa kierrettiin allas kaksi kertaa. Kierrettävä oli altaan toisessa päässä oleva merkkipoiju sekä lähtöportti. Kiertosuunta oli vapaa. Tuulikoneen puhuri oli lähtöportilta katsoen vastainen.

Voittaja säilytti ykkössijansa
koko kisan ajan

Tasaiseksi ennustetun kolmen veneen kilpailun voitti näytöstyyliin Volvo-logot purjeissaan veneillyt Matias Mikkola.

Kisan juontajan aloitettua 60 sekunnin lähtölaskennan kilpaveneet kiersivät lähtöporttia. Selvästikin toisiaan tarkkaillen. Lähtömerkin saatuaan veneet ryhmittyivät taktisesti portille ja yrittivät lukea toistensa kisasuunnitelmia. Pian kuitenkin Volvo-vene singahti lähtöön ja sai hyvän etumatkan kilpailijoihinsa nähden.

Volvo-vene luovi tyylikkäästi tuulta vasten. Kilpailevat St1- ja If-vene eivät löytäneet yhtä hyvää tuulta, vaan taistelivat armottomia luonnonvoimia vastaan.

Kierrettyään merkkipoijun Volvo lasketteli purjeet kauniisti pullollaan kohti lähtöporttia. Sillä oli noin altaan mittainen etumatka toisena purjehtineeseen St1-veneeseen. If-vene oli jäänyt jumiin altaan reunalle.

Lähtöporttia kiertäessä Volvolla oli ongelmia. Leikin lailla sujunut alkukilpailu kääntyi painajaiseksi kaarteessa eikä seinään törmäykseltä vältytty. St1 sai Volvon melkein kiinni, kun ne olivat samaan aikaan kiertämässä lähtöporttia.

Volvo selätti kaarrosongelmansa ja jatkoi siitä, mihin ensimmäisellä kierroksella jäi. Hyvän tuuliraon turvin se siksakkasi komeasti vastatuuleen. Viimeisen kaarroksen jälkeen se lasketteli myötätuuleen ja saavutti maalilinjan ensimmäisenä.

Hyvä tuulirako siivitti voittoon

Kisan voittaja Matias Mikkola kertoi voiton syyksi hyvän tuulenlukutaidon.

– Keksin, että tuuli on suotuisampi altaan vasemmassa reunassa.

Hyvän tuuliraon löydyttyä vastatuuleen purjehtiminen oli helppoa.

 

Lue myös nämä

X