Tilaa
Mainos

Yamarin 50 BR – ripaus luksusta kompaktiin kokoluokkaan

50 BR on Yamarin-malliston uusin tulokas. Se jatkaa jo uudistettujen Yamarin-mallien viitoittamaa linjaa: se on moderni, tyylikäs ja monipuolinen joka mökin vene.

14.10.2021

KirjoittajaYAMARIN

Siitä alkaen, kun ensimmäinen Yamarin esiteltiin vuonna 1972, se on ollut suomalaisten suosikkivene. Yamarinin vahvuuksia ovat aina olleet vankka rakenne, käytännöllisyys ilman turhaa hienostelua sekä hyvä ajettavuus.

Uudessa Yamarin 50 BR -mallissa yhdistyvät nämä samat ominaisuudet, entisestään jalostuneina. Se on tyylikäs ja toiminnallinen, helppokäyttöinen ja monipuolinen.

Monipuolisuus näyttäytyy käytön kirjona. Mökkivene ymmärretään monesti vain kesämökin yhteysveneeksi, jolla siirrytään maantien päästä mökin rantaan. Kuitenkin Yamarin 50 BR soveltuu myös moneen muuhun käyttöön.

Veneessä on helppo kulkea, ja turkkipintaa on riittävästi vaikkapa heittokalastukseen. Se on myös erinomainen väline retkeilyyn mökkirantaa kauemmas, ja 64 litran kiinteä polttoainesäiliö mahdollistaa pitemmätkin retket. Taloudellisimmalla 20–22 solmun nopeusalueella matkaa taittuu jopa satakunta meripeninkulmaa.

REILUSTI TILAVA

Uusi Yamarin on nykyaikaisen, noin viisimetrisen avoveneen mallikappale. Peräpenkki, suurten pulpettien suojassa olevat kaksi erillistä istuinta sekä monikäyttöinen keulatila antavat kaikille kuudelle matkaajalle valinnanvaraa istumapaikan suhteen.

Pulpettien välin sulkeva ovi suojaa sekä peräpenkillä että ohjaamossa matkustavia. Tuulilaseja kiertää joka puolelta putkikehys, joka samalla palvelee tukevana ja turvallisena kaiteena.

Säilytystilaa veneessä on runsaasti ennen kaikkea peräpenkin alla, kiitos turkin alle sijoitetun kiinteän polttoainesäiliön. Myös keulakannelta löytyy säilytystiloja.

Turkin alle sijoitetun kiinteän polttoainesäiliön ansiosta koko peräpenkin alus on suurta säilytystilaa, johon mahtuu kassi jos toinenkin.

Keulan avotilassa on istumapaikat kolmelle. Samalla ne palvelet askelmina, ja veneestä on yhtä lailla helppo nousta laidalta kuin keulasta. Kaikille astinpinnoille saa lisävarusteena Softdeck-pinnoitteen, joka on jalan alla pehmeä ja liukumaton.

Lisävarusteina veneeseen saa peräosan kattavan kuomun, joka monipuolistaa veneen käyttömahdollisuuksia myös sateen sattuessa, mutta varsinainen herkkupala on Yamarin Q -järjestelmä, joka kuuluu Premium Edition pakettiin. Sen 10-tuumaiselle näytölle saa navigointikartan lisäksi myös runsaasti muuta veneilyä helpottavaa informaatiota.

Peräpenkille sopii mukavasti kolme henkilöä istumaan. Kuomulle ei ole omaa lokeroa, mutta selkänojan takana on sille mainio paikka.

Veneen vakiovarusteisiin kuuluvat kiinteän välioven lisäksi mm. taka-avotilan tyynyt sekä monipuolisesti tukevat, säädettävät offshore-istuimet.

Yamarin-veneet ovat kautta vuosien saaneet kiitosta erinomaisista ajo-ominaisuuksistaan. Hyvä ajettavuus vaikuttaa merkittävästi veneen yleiseen merikelpoisuuteen.

Yamarin 50 BR:ssä on täysin uusi runko, mikä näkyy mm. aiempaa pyöreämpänä keulaprofiilina, sekä taloudellisena matkaajona. Moottorin tehoalue on 40–60 hevosvoimaa, mistä löytyy sopiva teho niin kevyeen ajeluun kuin raskaamman kuorman kuljettamiseen.

Ohjaamo on ergonomisesti onnistunut kokonaisuus. Tarvittava on käden ulottuvilla ja istuimet ovat kiitettävän tukevat myös nopeassa ajossa.

40 hevosvoiman moottori on sopiva, kun veneellä yleensä liikutaan kahden, enintään kolmen hengen kuormalla. Tällöin huippunopeus nousee kohtuulliseen 25 solmuun ja taloudellinen nopeus on noin 20 solmua.

60 hevosvoiman moottorilla vene saavuttaa jo yli 30 solmun huippunopeuden, mutta jaksaa kulkea raskaamminkin kuormattuna vauhdin pahemmin hiipumatta.

Uusi Yamarin 50 BR erinomainen osoitus siitä, mitä moderni ja harkittu avovene parhaimmillaan on.

Kotisivut: yamarin.com

Lue myös nämä

X