Tilaa
Uutiset

Yamaha osti Busterin

11.11.2015

KirjoittajaAri Inkinen

Fiskars ja Yamaha Motor Europe ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla Buster ja Ähtärissä sijaitseva venetehdas samoin kuin Oy Inhan Tehtaat Ab:n osakekanta siirtyvät perämoottorivalmistajan omistukseen. Kauppa toteutuu vuodenvaihteessa.

Jo pitkään on venealalla huhuttu Busterin myyntiaikeista. Nyt toteutuneeseen sopimukseen Fiskars-konserni on päätynyt keskittyäkseen entistä enemmän ydinliiketoimintaansa. Venevalmistus on edustanut Fiskarsin liikevaihdossa muutaman prosentin osuutta.

Oy Inhan Tehtaat Ab on suurin alumiiniveneiden valmistaja Euroopassa. Fiskarsin veneliiketoiminnan
liikevaihdon arvioidaan kuluvana vuonna olevan noin 32 miljoonaa euroa ja liiketuloksen noin miljoona euroa. Yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 160 henkilöä.

Buster-veneiden päämarkkinat ovat kotimaan lisäksi Ruotsissa ja Norjassa, missä Busterit on jo tähänkin asti myyty Yamahan moottoreilla. Viime vuosina Buster on voimakkaasti panostanut tuotekehitykseen ja tuonut markkinoille vaihtoehtoisia versioita perinteisistä Bustereista. Sen sijaan vaihtoehdot Busterin moottoriksi tulevat mitä ilmeisimmin rajoittumaan Yamahaan myös Suomessa.

Lue myös nämä

X