Tilaa
Uutiset

X-35 MM, Badalona: Tavoitteista jäätiin

03.09.2012

KirjoittajaKiti Westerback

X-35 Worlds Badalona/Martinez Studio 

Suomalaispursien MM-menestys jäi tavoitteesta, mutta kovatasoisessa kisassa pystyttiin sentään parantamaan sijoitusta viime vuodesta.

MM-kisat typistyivät seitsemään lähtöön. Viimeisessä lähdössä kuulutettiin kolme venettä varastaneeksi: Audi e-tron, tanskalainen Oxygen sekä meidän mielestämme numero 7 (joka lopulta voitti koko kisat). E-tron ja Oxygen palasivat takaisin ja lähtivät oikean kautta hakemaan vauhtia. Molemmat veneet nousivatkin upeasti useita sijoja ylämerkille tultaessa.

Audi Ultra sai huonon lähdön ja jäi e-tronin sekä alapuolelta lähteneen, Palman kilpailun voittaneen, Margaritan jalkoihin. Ultra suuntasi oikeaan laitaan, otti pari tuulen kääntymistä oikein ja nousikin ensimmäisenä ylämerkille. Myötätuuliosuuden aikana tuuli alkoi kääntyillä ja vähentyä radikaalisti. Ultra ehti vielä ensimmäisenä alamerkille ja päätti lähteä vasempaan tuulen käännyttyä niin rajusti. Pitkään näytti siltä, että Ultra tulisi aivan ylivoimaisena toiselle ylämerkille, mutta tuuli loppui vähän liian aikaisin. Hetken ajan vasemman puolen veneet tyssäsivät lähes paikoilleen paineen loputtua siltä puolen rataa aivan totaalisesti. Oikea laita veti ja e-tron sen mukana.

Hetken päästä alkoi myös vasemmalla tuulla jonkin verran ja Ultra pääsi jälleen vauhtiin. Ylämerkille se saapui kolmantena, e-tron hetki sen jälkeen viidentenä.

Viimeinen myötätuuliosuus käytiin hermoja kiristävissä tunnelmissa veneiden sahatessa ristiin rastiin tuulen puuskien mukana. Vähän väliä joku sai puuskan ja sijoitukset vaihtelivat tasaiseen tahtiin. Maaliin tultaessa Ultra oli neljäs ja e-tron kuudes. Tämä olisi tiennyt, että lopputuloksissa Ultra olisi ollut 5:s ja e-tron 7:s.

Toisin kuitenkin kävi. Rannassa kuultiin, että Ultrakin olisi varastanut. Tosin kukaan muukaan ei ollut radiosta kuullut, että numeroa 2 olisi huudettu takaisin. Tästä syystä diskaus ja lopputuloksissa sijoitus 10. E-tron sijoittui lopulta kuudenneksi.

Tavoitteet eivät tällä kertaa siis täyttyneet ja suomalaiset jättivät ristiriitaisin tunnelmin kilpailut taakseen. MIelialaa paransi hieman, että miehistöt paransivat sijoitustaan viime vuoden kilpailuista ja nämä Välimeren MM-kilpailut olivat erittäin paljon korkeatasoisemmat kuin Tanskan MM-kilpailut.

Voiton vei Italiaan Karma, hopean Tanskaan Oxygen ja pronssin Italiaan Lelagain.

Lisätietoja

Lähde: Audi X Sail Racing Teamin tiedotus
Kuva: X-35 World Badalona/Martinez Studio

Lue myös nämä

X