Tilaa
Uutiset

X-35 MM, Badalona: Enää kaksi lähtöä

30.08.2012

KirjoittajaKiti Westerback

X-35 Worlds Badalona/Martinez Studio

Suomalaistiimin pursien menestys on vaihdellut MM-kisoissa.

Tuuli oli tiistaina ja keskiviikkona todella haastavaa ja vaihtelevaa. Tiistaina tuuli jopa kääntyi lähtöjen aikana välillä lähes 180 astetta ja rata-aluetta jouduttiin vaihtamaan matalapaineen pyyhkäistessä ylitse. Välillä tuuli kävi runsaissakin lukemissa.

Molemmat tiimin veneet olivat pienissä ongelmissa päivän ensimmäisessä lähdössä. Veneet saivat hyvät lähdöt, mutta vastoin kaikkia ennusteita ja arviointeja radan oikea laita veti X Sail Racing tiimin veneiden valittua radan vasemman laidan. Audi e-tron ajoi lopulta 14:nneksi ja Ultra 16:nneksi.

Toisessa lähdössä voitto

Toista lähtöä jouduttiin odottelemaan pitkään ja rata-aluetta siirrettiin. Edellisestä lähdöstä sisuuntuneina molemmat veneet lähtivät taistelemaan paremmista sijoista. Ne saivat jälleen hyvät lähdöt ja etenivät kärjen tuntumassa ensimmäiselle ylämerkille.

Ultra lähestyi merkkiä oikealta ja e-tron vasemmalta. Vasen laita näytti lopulta vetävän paremmin ja viisi ensimmäistä kärkivenettä tulikin ylämerkille vasemmasta laidasta. E-tron oli ylämerkillä kolmantena ja Ultra seitsemäntenä.

Molemmat veneet paransivat sijoituksiaan seuraavalla kierroksella ja toisella ylämerkillä e-tron oli noussut toiseksi ja Ultra kuudenneksi. Loistavan myötätuuliosuuden ansiosta e-tron lopulta voitti lähdön ja Ultra nousi neljänneksi.

Varsinkin e-tronin loppuhetken jiippi onnistui täydellisesti, minkä ansiosta se nousi lähtöä johtaneen veneen ohi voittoon aivan viime metreillä.

– Tarkoitus oli ajaa kolme lähtöä, mutta pitkään venynyt päivä sai tuomarit tekemään päätöksen, ettei kolmatta lähtöä enää ajeta. Tiimimme oli tietysti pettynyt päätökseen, sillä veneiden vauhti erittäin vaativassa aallokossa oli erittäin nopea. Olimme toiveikkaita hyvistä sijoituksista mahdollisessa kolmannessa lähdössä, harmittelee Audi Ultrasta Teppo Ahomäki.

Keskiviikko haastava

Tuuli kääntyili ja heikentyi päivän aikana niin, ettei taaskaan päästy ajamaan kolmea lähtöä, vaan päivä typistyi kahteen lähtöön.

Tiistaina lähtövoiton ottanut e-tron purjehti 9:nneksi ja 19:nneksi, Ultra 7:nneksi ja 12:nneksi lähinnä erittäin yllättävien vastatuuliosuuksien tuulen kääntymisten vuoksi. Positiivisin asia oli Ultran nouseminen sijalta 23 sijalle 12 viimeisellä vastatuuliosuudella.

Myrskyvaroitus on annettu

Kilpailut päättyvät yllättäen tänään torstaina, joten MM-kilpailuissa purjehditaan vain kahdeksan lähtöä.

Viimeiseen päivään suomalaiset lähtevät tasapisteissä sijoilta 7 (Ultra) ja 8 (e-tron). Tänään oli tarkoitus jälleen purjehtia kolme lähtöä, mutta päivälle on annettu myrskyvaroitus. Tuulen odotetaan nousevan kolmen jälkeen niin paljon, ettei varmasti kolmeen lähtöön ole aikaa.

Lisätietoja

Lähde: Audi X Sail Racing Teamin tiedotus
Kuva: X-35 World Badalona/Martinez Studio

Lue myös nämä

X